ویژگی های سنگ نما
سنگ مناسب نما باید بر اساس موقعیت آب و هوایی انتخاب شود. در مناطق سردسیر که احتمال بارش برف و یخبندان در آن ها وجود دارد از سنگ هایی استفاده می شود که تخلخل کمی دارند، زیرا یخبندان سبب متلاشی شدن سنگ خواهد شد.
علاوه بر آن در مناطقی که مدام طوفان های شن رخ می دهد، سنگ در معرض سایش قرار گرفته و عمر آن کوتاه می شود. به همین دلیل با توجه به شرایط اقلیمی باید نسبت به خرید سنگ نما اقدام نمود. در کل سنگی که برای نماکاری ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد باید از ویژگی های زیر برخوردار باشد:
اجرای نمای سنگی
نمای سنگی به دو شکل نمای چسبانده شده و نمای مهار شده اجرا می گردد. نماهایی که در اجرای آن ها برای اتصال سنگ به دیوار پشتیبان از وسایل اتصال به همراه چسب و یا ملات استفاده می شود نمای چسبانده شده نام دارند. وسایلی که برای اتصالات به کار می روند باربر نیستند و وظیفه آن ها نگهداری سنگ بر روی دیوار است، اما وظیفه چسب یا ملات تحمل بار ثقلی است.
در مقابل نماهایی که در آن ها سنگ نما توسط سازه پشت بند یا اجزای باربر به دیوار پشتیبان نصب می شود، به نمای مهار شده معروف هستند. در این نماها بارهای جانبی و ثقلی به وسیله مهار تحمل می شوند. شکل قرارگیری مهار، نوع و تعداد آن ها به عواملی نظیر نوع سنگ مصرفی، ضخامت سنگ، جنس دیوار پشتیبان و نوع بارهایی که به آن وارد می شود، بستگی دارد.
دیوار پشتیبان ممکن است از جنس بلوک، آجر و یا بتن بوده و باری که به مهار وارد می شود می تواند بار سیکلی، بار مرده و یا ترکیب هر دو بار باشد. در نمای سنگی، منظور از سازه پشتیبان، سازه ای است که با استفاده از آن بارهایی که به مهارها و سنگ نما وارد می شوند، به ساختمان منتقل می گردند.
در طراحی سازه پشتیبان یا پشت بند باید موارد مختلفی نظیر بارهای ثقلی، تجهیزات اتصال سنگ، نحوه نصب و سکوی نگهدارنده مورد توجه واقع شوند. دیوار پشت بند در طراحی بنا، دیوار حائل محسوب می شود و ابعاد سنگ باید به نحوی باشد که برای اتصال نما نیازی به سازه اضافی نبوده و تنها به یک دیوار بنایی برای پشت بند کافی باشد.