به منظور پیشگیری از سقوط نما یا خرابی آن پس از مدتی، رعایت یکسری نکات در زمان اجرای نماکاری ضروری می باشد. در ادامه این نوشته به بررسی مهم ترین نکات اجرایی نماکاری خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
ویژگی های نمای ساختمان
- اگرچه منظور از نمای ساختمان می تواند نمای هر سمت از خانه باشد اما معمولاً وجه روبه رویی ساختمان که درب ورودی از آن جاست، مورد توجه قرار می گیرد.
- می توان گفت که نمای ساختمان یکی از قسمت های مهم در طراحی است، چرا که نمای ساختمان می تواند زیبا و منحصر به فرد بوده و در عین حال معرف و نمایانگر خصوصیات و ویژگی های داخلی ساختمان باشد.
- نماهای خلاقانه و منحصر به فرد می توانند در جنس ها، رنگ ها و شکل های متفاوتی طراحی و اجرا شوند. نماکاری نه تنها ساختمان را زیباتر می کند، بلکه آن را در برابر عوامل مخرب بیرونی حفظ می کند. هر کسی با سلیقه خودش می تواند نمای مطلوبش را تعیین کند.
- ممکن است برخی بخواهند نمایی ساده مثل اکثر نماهای موجود در شهر داشته باشند و برخی دیگر نماهای منحصر به فرد را ترجیح دهند. برخی طرح و رنگ نما را خودشان انتخاب کنند و برخی دیگر از صفر تا صد نماکاری را به متخصصان واگذار کنند. در این بین نکته حائز اهمیت و انکار ناپذیر اهمیت نماکاری ساختمان است.
- نمای ساختمان معرف شخصیت و هویت معماری ساختمان است. ساختمان های زیادی وجود دارند که با وجود این که مطابق مقررات و استانداردها و با کیفیت عالی ساخته شده اند اما فاقد هویت، شخصیت و کاراکتر هستند. نمای ساختمان نقش بسیار زیادی در این خصوص ایفا می کند.
- علاوه بر نقش موثر نماکاری در زیبایی ساختمان، نماکاری در کاهش انرژی مصرفی و صرفه جویی در هزینه ها نیز تأثیر گذار است. با انتخاب نمای مناسب می توان دمای خانه را حفظ کرده و از مبادله حرارتی دمای داخل و خارج خانه جلوگیری نمود.
- نماکاری از ساختمان در برابر باد، باران، گرمای شدید و رطوبت محافظت می نماید. هم چنین با انتخاب درست نما می توان از خوردگی و هوازدگی نیز جلوگیری کرد و تهویه طبیعی ساختمان را تأمین کرد. از طرف دیگر انتخاب نما در انتقال صوت نیز مؤثر است، به طوری که ساختمان با نمای مناسب می تواند عایق صوتی و آکوستیک باشد.
- انتخاب نمای مناسب ساختمان اهمیت زیادی دارد، چرا که با انتخاب درست می توان بیشترین بهره وری را از نما داشت. در انتخاب نما عوامل زیادی باید در نظر گرفته شوند برخی از این عوامل شامل مقاومت در برابر آب، صرفه جویی در مصرف انرژی، زیبایی نما، سازگاری با محیط زیست، دوام و هزینه نماکاری می باشد.
پیشگیری از خطر سقوط نما
- دیوارهای خارجی و نما باید پوششی خارجی برای محافظت در مقابل عوامل جوی داشته باشند.
- نما باید به نحوی طراحی و اجرا شود که آب در پشت آن انباشته نشود.
- در ساخت نما از تجهیزات مناسبی برای زهکشی آب های وارد شده به پشت نما استفاده شود.
کلام پایانی
آن چه در این نوشته به بیان آن پرداخته شد در واقع نکات مهم و ضروری در حین نماکاری ساختمان می باشد که در نهایت سبب می شود تا نمایی سالم و باکیفیت داشته باشیم و از سقوط و خرابی ساختمان پس از مدتی جلوگیری نماییم.
توجه به این اصول و نکات بسیار اهمیت دارد، پس آن ها را جدی بگیرید و با دقت و ظرافت به آن ها بپردازید. امیدواریم این نوشته توانسته باشد اطلاعات مفیدی را در اختیار شما کاربران گرامی قرار داده باشد. نظرات خود را در مورد این مطلب با ما در میان بگذارید.