اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

بلوک ها نوعی مصالح کاربردی در صنعت ساخت و ساز هستند که همواره از گذشته تا امروز مورد استفاده قرار گرفته اند. این بلوک ها از مواد مختلف و در ابعاد و اشکال متفاوت توسط کارخانه های تولید کننده ساخته و در حجم وسیع به بازار عرضه می شوند. بلوک سفالی و بلوک سیمانی دو نمونه از پر مصرف ترین مصالح هستند که در این نوشته به معرفی و بررسی ویژگی آنها پرداخته می پردازیم. با ما همراه باشید.

بلوک سفالی

بلوک سفالی
بلوک سفالی یا آجر سفالی از جمله پر مصرف ترین مصالح ساختمانی است که به شکل قالب های سوراخ دار تولید و به منظور دیوار چینی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. مواد اولیه تشکیل دهنده بلوک سفالی خاک رس است که پس از قالب گیری وارد کوره آجرپزی شده و حرارت می بیند. حرارت به این بلوک ها دوام و مقاومت لازم می بخشد و آنها را به مصالحی کاربردی تبدیل می نماید. آجرهای رسی قدمتی طولانی دارند و به صورت صنعتی در کارخانه و توسط دستگاه های پیشرفته ساخته و مورد استفاده قرار می گیرند. پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساخت و ساز منجر به تولید انواع بلوک های سفالی با ابعاد و شکل متفاوت شده است. بلوک های آجری به صورت یکسان پخته و بدون ترک خوردگی تولید می شوند. شکل ظاهری این آجرها همانند مکعب مستطیل است که در انواع سوراخ دار، توپر و تو خالی تولید می شود. سطح این آجرها دارای شیار است تا به راحتی و بهتر به بتن چسبیده شوند. وزن بلوک آجری حدود 3 الی 10 کیلوگرم و عرض آن 25 سانتی متر است. در این بلوک ها هیچ نوع انحنایی دیده نمی شود و لبه آنها مستقیم و نوک تیز است.

گاهی در بلوک های سفالی یک لایه عایق از جنس فوم قرار داده می شود. بلوک سفالی فوم دار عایق مناسبی برای جلوگیری از انتقال هوای گرم و سرد به داخل ساختمان است و نقش موثری در خنک بودن ساختمان در تابستان و گرم ماندن آن در زمستان ایفا می کند. این بلوک از انتقال سر و صدا نیز جلوگیری به عمل می آورد و به طور کلی نوعی عایق حرارتی و صوتی برای ساختمان است. تبادل حرارت و نفوذ صدا در ساختمان بیشتر از طریق دیوارها صورت می گیرد، بنابراین با استفاده از مصالح عایقکاری شده می توان تا حد ممکن از این امر جلوگیری نمود.

مزایا

  • بلوک سفالی مقاومت بالایی در برابر حرارت دارد، از این رو در برابر آتش سوزی تغییر شکل نمی دهد و منجر به گسترش آتش نخواهد شد.
  • بلوک سفالی عایق خوبی برای صدا و حرارت است و استفاده از آن تا حد زیادی مصرف انرژی گاز را در ساختمان کاهش می دهد و آسایش و آرامش را برای ساکنین به ارمغان می آورد.
  • آجر سفالی از مقاومت و استحکام لازم برای مصارف ساختمانی برخوردار است و به دلیل شیارهای سطحی و سوراخ هایی که در آن وجود دارد به سازه بتنی یا فلزی توسط ملات می چسبد.
  • بلوک سفالی از جمله مصالح قابل دسترس است که می توان در دیوارچینی از آن استفاده نمود.
  • کیفیت و ابعاد تمام بلوک های ساختمانی یکسان است.
  • این بلوک ها قیمت مناسبی دارند و استفاده از آنها از نظر اقتصادی مقرون بصرفه است.

معایب

  • هنگام استفاده از این بلوک ها به یک لایه گچ و خاک ضخیم تر برای مسطح کردن سطح دیوار نیاز است.
  • وزن بلوک سفالی کمی سنگین است، از این رو بار اضافی بر ساختمان وارد می کند.
  • اگر خاک رسی که برای تولید بلوک سفالی استفاده می شود دارای آهک باشد، سطح بلوک دچار ترک خوردگی خواهد شد.
  • این بلوک ها غیر باربر هستند و از مقاومت کافی برای نصب لوازمی که به رول پلاک نیاز دارند برخوردار نیستند. از این رو نمی توان کابینت و … را به آنها متصل نمود.
  • پرتی این نوع آجرها زیاد است و ممکن است در هنگام حمل و نقل شکسته شوند.
  • استفاده از این بلوک ها زمان اجرای پروژه ساخت را طولانی می کند.
  • مقاومت فشاری این بلوک ها پایین است، از این رو جزء مصالح غیر باربر به شمار می آیند.
بلوک سیمانی

بلوک سیمانی
بلوک سیمانی نیز از دیگر مصالح ساختمانی است که امروزه در صنعت ساخت و ساز به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع بلوک از شن، ماسه و سیمان پرتلند در ابعاد مختلف ساخته می شود.این بلوک ها در اشکال توپر و تو خالی قالب گیری می شوند و هر چه وزن آنها بالاتر باشد، مقاومت فشاری آنها نیز بالاتر خواهد رفت. اگر دیوار ساختمان صرفاً برای تفکیک فضا ساخته می شود، بلوک های تو خالی کاربرد دارند اما اگر هدف از ایجاد دیوار، تحمل بار است باید سوراخ های بلوک با بتن پر شوند. بلوک های سیمانی همانند بلوک های آجری به شکل مکعب مستطیل هستند و سطح آنها به راحتی به ملات می چسبد. این بلوک ها هم به صورت باربر و هم به صورت غیر باربر در دیوارهای داخلی و خارجی، سقف های تیرچه بلوک، تیغه ها و سایر بخش های ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. بلوک های سیمانی در انواع بلوک متراکم، بلوک متراکم سبک و بلوک اسفنجی تولید و با توجه به مکان مورد نظر کاربرد دارند. بلوک متراکم از سختی و مقاومت بالایی برخوردار است و برای ساخت دیوارهای اصلی ساختمان استفاده می شود. بلوک متراکم سبک به نسبت بلوک های متراکم مقاومت کمتری دارد و وزن آن سبک تر است. بلوک اسفنجی نیز سبک ترین نوع بلوک سیمانی است که از خاصیت عایق بندی بالا برخوردار بوده و به میزان قابل توجه منجر به کاهش انرژی در حمل و نقل می شود.

مزایا

  • برخی انواع بلوک های سیمانی وزن سبکی دارند و استفاده از آنها در دیوارچینی سرعت انجام پروژه را بالا می برد.
  • این بلوک ها از مقاومت لازم در بربر آتش سوزی برخوردار هستند.
  • سطح بلوک سیمانی صاف است و هنگام استفاده از آنها نیازی به مصالح پوششی نیست.
  • این بلوک ها در مقایسه با آجر عایق صوتی و حرارتی بهتری می باشند.
  • استفاده از بلوک سیمانی به میزان قابل توجه منجر به صرفه جویی در مصرف مصالح ساختمانی می شود.

بلوک

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>