صادرات سرکه:
معمولا با اضافه نمودن مادر سرکه به آب سیب یا امثال آن، سرکه تهیه می کنند. عمل اکسید شدن را باکتری اسید استیک انجام می دهد. این باکتری در سال 1864 میلادی توسط لویی پاستور کشف شد. صادرات سرکه با توجه به تولید زیاد میوه در ایران می تواند مورد توجه تاجرین قرار گیرد.
سرکه طبیعی همچنین حاوی مقدار کمی اسید تارتریک، اسید سیتریک و دیگر اسیدهای گیاهی است. سرکه از زمان باستان مورد استفاده بوده و یکی از مواد مهم آشپزی در اروپا و آسیا می باشد.
سرکه (Vinegar) در گمرک جهانی با کد تعرفه (HS Code) به شماره 220900 شناخته می شود.
آمار صادرات سرکه:
آمار واردات سرکه:
صادرکننده های سرکه:
ایتالیا بیشترین صادرات سرکه در دنیا با 43 درصد از سهم بازار جهان را دارد و کشورهای آمریکا، اسپانیا، آلمان و فرانسه در رتبه های بعدی صادرات این محصول قرار دارند. کشورهای آمریکا، آلمان و انگلیس سه واردکننده اول سرکه هستند.
جالب است بدانید ایتالیا نیز خود جز ده وارد کننده اول سرکه نیز می باشد و به نظر می رسد بخشی از واردات خود را مجدد صادر یا Re Export می کند.
واردات سرکه:
بازار اکثر کشورهای واردکننده سرکه رشد مثبت داشته اند از جمله: انگلیس، هلند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، سوئیس و آمریکا.
در آسیا کشورهای عراق، چین، افعانستان، عمان، هند و امارت بیشترین ظرفیت صادراتی هستند. در اروپا نیز ایتالیا، روسیه و آلمان دارای پتانسیل مناسبی برای صادرات سرکه هستند. آمریکا نیز دارای ظرفیت صادراتی بسیار بالایی است.
عراق و افغانستان دارای بازار اشباع شده برای صادرات سرکه می باشند و صادرات به آنها سوددهی خوبی ندارد. در مقابل کشورهای چین، عمان، ایتالیا، هند، امارات و روسیه دارای ظرفیت باقیمانده ی صادراتی خوبی هستند.
بهترین مقصدهای صادرات این محصول از ایران با توجه به میزان پتانسیل صادراتی و آسان بودن روابط تجاری دو کشور را کشورهای چین، امارات و عمان دارا هستند. جمهوری اسلامی ایران نزدیکترین ارتباط صادراتی را با آذربایجان دارد. بازار آمریکا بیشترین ظرفیت تقاضا را برای سرکه شده دارد.
چین بیشترین تفاوت بین پتانسیل صادرات و صادرات واقعی را از نظر ارزش نشان می دهد، ظرفیت باقیمانده صادرات به ارزش 327٫7 هزار دلار است.