قرنیز یکی از اجزاء کوچک ولی مهم ساختمان است. قرنیز به بخش پایین دیوارها گفته می شود. از قرنیز برای محافظت از دیوار و زیبایی استفاده می شود. این جزء کوچک ساختمان هم برای دیوارهای خارجی و هم دیوارهای داخلی به کار برده می شود.
انواع قرنیز
به طورکلی قرنیزها از متریال مختلف ساختمانی مانند سنگ، چوب، سرامیک، پی وی سی، پلاستیک، ام دی اف، پلی استایرن و بسیاری مواد دیگر ساخته می شوند که هر کدام با توجه به سلیقه، نوع کفپوش و دیوار پوش، قیمت و رنگ انتخاب می شوند. در ادامه به مراحل نصب قرنیز سرامیکی و سپس راهنمای خرید قرنیز اشاره شده است.
قرنیزهای پی وی سی و پلی استایرن به صورت کلی دارای دو نوع قرنیز تک جداره و قرنیز دو جداره هستند. قرنیز دو جداره این امکان را دارند که سیم ها و کابل ها را از فضای خالی که داخل قرنیز وجود دارد عبور دهند تا ظاهری زیبا به دکوراسیون داخلی منزل ببخشد و همچنین سیم ها آسیب نبینند. البته قرنیزهای متنوع تولید و روانه بازار می شوند که هر کدام ویژگی هایی ویژه ای نظیر ضد حریق، قابلیت شستشو، ضد خش، ضد پوسیدگی، ضد حشرات و... را دارند.
قرنیزهای چوبی و سنگی
این قرنیز در خانه های لوکس و ویلاها مورد استفاده قرار می گیرند زیرا ازآنجایی که از مواد طبیعی ساخته شده اند، قیمت بالایی دارند. از سوی دیگر قرنیزهای چوبی معمولاً در خانه هایی با کفپوش چوب، پارکت یا لمینت و چارچوب های چوبی هماهنگ با طرح قرنیز کاربرد دارند. همچنین از قرنیزهای سنگی نیز در خانه هایی که کفپوش آن ها سنگی است استفاده می شود.
قرنیزهای پی وی سی و پلی استایرن
این قرنیزها در بین قرنیزهای ساخته شده با متریال مصنوعی، بیشترین قیمت را دارند که به دلیل خواص ضد حریق، ضد خش، مقاومت در برابر پرتو فرابنفش و قابلیت عبور سیم و کابل در آن ها است.
قرنیز ام دی اف
قرنیز ام دی اف قیمت بالایی دارد و از نظر زیبایی می تواند با چوب رقابت کند. روکش ضدآب، طرح و رنگ متنوع و مقاومت نسبی در برابر پرتو خورشید از جمله مزایای آن نسبت به چوب است که معمولاً به دلیل قیمت پایین تر به چوب ترجیح داده می شود.
کدام قرنیز مناسب من است؟
پاسخ زینگ:
سلام. از افراد متخصص در این موضوع خواهشمند است پاسخ خود را درج نمایند (ثبت نام متخصصان)