زمان کاشت بوته توت فرنگی:
بوته های توت فرنگی را در اواخر پاییز تا اوایل بهار می توان جابه جا کرد، بنابراین بهترین زمان برای کاشت توت فرنگی همین بازه زمانی است.
اگر گیاه را در پاییز کاشتید، تابستان آینده می توانید محصول آن را برداشت کنید. اما اگر بوته را در بهار می کارید برای قوی شدن گیاه باید گل های آن را بچینید.
جوانه های توت فرنگی با کوتاه تر شدن طول روز در پاییز به وجود می آیند. اما به علت سرمای هوا در زمستان گل ها در بهار دیده می شوند.
گونه های مناسب توت فرنگی برای کاشت:
اولین مرحله برای کاشت توت فرنگی های سالم و خوب انتخاب بوته هایی مناسب است. گیاهی برای کشت انتخاب می شود که عاری از هرگونه بیماری و عارضه ای باشد.گیاه منتخب گیاهی است که ریشه ایی سالم و قوی داشته باشد.
راه شناخت ریشه های سالم این است که به رنگ ریشه دقت شود هرچه ریشه ها سفید تر باشند. و افشان تر به نظر برسد قوی تر و سالم تر هستند.
خاک مناسب برای کشت توت فرنگی:
توت فرنگی خاک های نرم را ترجیح می دهد خاک های شنی رسی برای کاشت توت فرنگی مناسب ترد اما در دیگر خاک ها نیز رشد می کند.
PH مناسب برای خاک باید بین 5٫5 تا 6٫5 باشد.
در ارتفاع 400تا 800 متری از سطح دریا توت فرنگی رشد خوبی داشته و نیمه مقاوم است. نیاز سرمایی این گیاه را 200 تا 400 ساعت دمای 6 تا 7 درجه در نظر گرفته اند.
دمای مناسب برای توت فرنگی 15 تا 25 درجه سانتی گراد است؛ البته این گیاه تاحدی به سرما نیز مقاوم است. بدون پوشش تا دمای -5 درجه را تحمل می کند. روی بوته ها را بپوشانید تا دما ی -18 درجه را هم تحمل می کند.
آب لازم برای پرورش توت فرنگی:
توت فرنگی به آب زیادی نیاز دارد مخصوصا در دوره های میوه دهی اگر میزان آب کم باشد میوه ها کوچک باقی می مانند.
ریشه های توت فرنگی در عمق 15 تا 20 سانتی متری زمین قرار دارند. پس نسبت به کم آبی بسیار حساس می باشند.
گونه های توت فرنگی چهار فصل به روز های بلند یا کوتاه حساس نیستند و هم چنین دمای هوا نیز زیاد بر روی این گونه موثر نیستند. اما گونه های بهاره را باید در فصل روز کوتاه که دمای کمتری دارد کاشت تا گل انگیزی و میوه دهی بهتری داشته باشد.
روش کاشتن توت فرنگی:
قبل از کاشت توت فرنگی باید خاک را زیر و رو کنید. برای اینکه ریشه ها بهتر در خاک حفظ شوند و هیچکدام از دست نروند زمین را قبل از کشت آبیاری کنید مرطوب شدن زمین به حفظ بهتر ریشه ها در خاک کمک می کند.
برگ های پیر را از بوته جدا کنید و ریشه ها را نیز از هم جدا کنید. اینکار به ریشه زایی بهتر کمک می کند.
نکاتی درباره ی مراحل داشت توت فرنگی:
بعد از کاشت گیاه به هفته ای یک یا دوبار آبدهی نیاز دارد. کنترل به موقع آفات و علف های هرز باعث رشد بهتر توت فرنگی می شود.
سطح خاک را با کاه و یا خاک اره بپوشانید تا رطوبت خاک حفظ شود و میوه ها با سطح خاک تماس نداشته باشند.
استفاده از خاکپوش مالچ برای جلوگیری از آفات و بیماری های بستر خاک مناسب است.
ساقه های رونده را در فصل رشد کوتاه کنید. رشد ساقه های رونده باعث می شود بوته ای اصلی ظریف و نازک شوند و میوه دهی را کاهش می دهد.
برای جلوگیری از ورود حلزون پای گیاهتان سنگ ریزه یا پوست تخم مرغ بریزید.
برای طولانی تر کردن دوره ی میوه دهی توت فرنگی می توانید زمان میوه دهی را جلوتر بیاورید. بدین ترتیب که در اواخر زمستان با پوششی از جنس پلی اتیلن روی بوته ها را بپوشانید. بدین ترتیب میوه دهی دو تا سه هفته بیشتر خواهد شد.
اگر توت فرنگی هایتان را در گلدان کاشته اید و گلدان را در بالکن قرار داده اید؛ برای جلوگیری از حمله ی پرنده ها وقتی میوه های توت فرنگی دیده شدند، پلاستیکی برای بوته بکشید.
برای برداشت توت فرنگی دقت داشته باشید زمانی که دور تا دور توت فرنگی قرمز شد یک روز به میوه اجازه دهید تا آبدار تر و خوشمزه تر شود سپس برای چیدن آن اقدام نمایید.
چنانچه برای حمل و نقل یا صادرات محصولات خود نیاز به مشاوره دارید، زینگ را دانلود کرده یا با ما تماس بگیرید.