واردات از روسیه به ایران:
روسیه یکی از کشورهایی است که همیشه روابط حسنه ای با ایران داشته است و به همین دلیل واردات از روسیه به ایران همیشه برقرار بوده است. از جمله ی کالاهایی که همیشه تاجران ایرانی علاقه مند به واردات آن از روسیه هستند می توان روغن دانه ی آفتابگردان، کاغذ روزنامه، زغال سنگ و گندم را نام برد. این دو کشور هردو تمایل بسیار بالایی برای تجارت دوطرفه دارند. یکی از مهم ترین عوامل واردات از روسیه به ایران روابط سیاسی بسیار پایدار بین این دو کشور می باشد.
علاوه بر آن به دلیل نزدیکی ایران به روسیه هزینه ی باربری و حمل و نقل میان این دو کشور بسیار نسبت به کشورهای دیگر کاهش می یابد و در نهایت واردات از روسیه به ایران کاملا مقرون به صرفه است.
چرا مدت زمان واردات از روسیه به ایران به نسبت مسافت کم این دو با هم طولانی می باشد ؟
دلیل این امر اینست که بازرگانان روسی برخلاف بازرگانان اروپایی از زمانی که تصمیمی برای تجارت میگیرند تا زمانی که آن را عملی کنند بسیار درنگ کرده و بازه زمانی نسبتا طولانی به اقدام خود فکر می کنند.
لازم به ذکر است کشور روسیه چهاردهمین صادرکننده ی بزرگ جهان می باشد.
علاوه بر کالاهای ذکر شده از دیگر کالاهایی که واردات از روسیه به ایران شامل آن می شود می توان به مواد معدنی، مواد شیمیایی، پلاستیک و لاستیک، فلزات گران بها، محصولات حیوانی، ماشین آلات، محصولات چوبی، سبزیجات، حمل و نقل، مواد غذایی و کاغذ نیز اشاره کرد.
روسیه علاوه بر ایران به کشورهای هلند، بلاروس، آلمان، چین و ایالات متحده ی آمریکا نیز کالا صادر می کند که بیشترین مقصد صادرات آن به ترتیب در قاره های اروپا، آسیا، آمریکای شمالی، آفریقا و آمریکای جنوبی می باشد.
نکات ضروری برای واردات از روسیه به ایران:
بیشترین واردات روسیه از ایران:
بیشترین واردات از روسیه به ایران با 75 درصد به تولیدات کارخانه ای و محصولات کشاورزی با 19 درصد اختصاص دارد. با وجود همه ی این ها یکی از مهم ترین دلایلی که موجب شده است که نه ایران جایگاه واقعی خود را در بازار روسیه بیابد و نه روسیه جایگاه خوبی در بازار ایران داشته باشد، شکل نگرفتن درست صنعت گردشگری بین دو کشور است.
البته لازم به ذکر است که به دنبال اعلام تحریم های فدراسیون روسیه نسبت به کالاهای کشاورزی و دام و طیور و مواد غذایی، کشورهای اروپایی، استرالیا، کانادا، نروژ و آمریکا در سال گذشته صادر کنندگان ایرانی در موقعیت بسیار خوبی قرار گرفته اند که باید حداکثر استفاده را ازین فرصت بنمایند.
آینده ی تجاری با روسیه:
سازمان توسعه تجارت با همکاری بخش خصوصی، سازمان های بازرگانی استان ها و اتاق های بازرگانی برنامه گسترده ای را جهت استفاده بهینه از این فرصت پیش آمده تهیه نموده است.
برای مثال، برگزاری نمایشگاه اختصاصی ج.ا. ایران در مسکو، مشارکت در نمایشگاه مواد غذایی مسکو، برگزاری نمایشگاه ها یا مشارکت در نمایشگاه های شهر های جنوبی روسیه مانند روستوف، آستاراخان و … همچنین اعزام هیات های تخصصی کشاورزی و موادغذایی و دیگر تولیدات کشور به مناطق مختلف روسیه.
به هر حال امید است با توجه به توانمندی های تولیدی و صادراتی کشورمان و با استفاده از اطلاعات ارائه شده از فرصت موجود به نحو مطلوب استفاده نمائیم.
علاوه بربحث واردات از روسیه به ایران، ایران در سال 2014، 171 میلیون دلار محصولات کشاورزی و غذایی به روسیه و 6 میلیارد و 437 میلیون دلار صادرات این محصولات به سراسر دنیا داشته است.
با مقایسه صادرات محصولات کشاورزی و غذایی ترکیه به روسیه می توان گفت این کشور 9 برابر ایران محصولات کشاورزی و غذایی به روسیه صادر می کند.
در بین صادرات محصولات کشاورزی و غذایی خیار، بادام، انگور، رب گوجه فرنگی، کلم، آبمیوه، خرما، کنسانتره و سبزیجات و سایر میوه های تازه در مجموع 90 درصد صادرات ایران به روسیه را تشکیل می دهند.
پاسخ زینگ:
سلام. برای معرفی محصولات و خدمات خود به مشتریان داخلی و خارجی به چند زبان، در بخش B2B (بانک اطلاعات تولید کنندگان و بازرگانان) ثبت نام نمایید.