طریقه کاشت بادام زمینی در منزل
بادام زمینی یک گیاه یک ساله است. کاشت بادام زمینی در منزل بسیار ساده است و می تواند به عنوان یک شغل خانگی با درآمد خوب محسوب شود. شما می توانید بذر بادام زمینی را هم در باغچه و هم در گلدان کشت دهید.
روش کاشت بادام زمینی
برای کاشت بادام زمینی در منزل اگر می خواهید آن را در باغچه بکارید بهترین زمان اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت است که خطر یخ زدگی و سرمای زمستانه برطرف شده باشد و ی اگر قصد دارید کاشت بادام زمینی در گلدان باشد، هر زمان از سال می توانید آن را انجام دهید.
برای کاشت بادام زمینی شما نیاز به خاک با زهکشی بالا دارید. بهترین خاک برای این گیاه خاک شنی مخلوط با کود فراوان است.
پس از مخلوط و زیر و رو نمودن خاک با کود، بذر بادام زمینی را در عمق 5 تا 7 سانتیمتری از خاک بکارید.
اگر گیاه را در باغچه میکارید، بذر بادام زمینی را در فاصله 15 تا 18 سانتی متری از هم و در ردیف هایی که 1 متر از هم فاصله دارند در خاک بکارید. در داخل گلدان بهتر است هر بذر را در یک گلدان نسبتا بزرگ بکارید. البته شما می توانید ابتدا بذرها را داخل گلدان بکارید و بعد از دو هفته آن را به باغچه انتقال دهید.
بعد از کاشت دانه ها، آبیاری کامل انجام دهید. در طول مدت رشد مراقب باشید سطح خاک همیشه مرطوب باشد زیرا خاکهای شنی سریع خشک می شوند.
از وجود سوراخهای کافی برای خروج آب اضافی از گلدان مطمئن باشید.
توجه داشته باشید که گیاه بادام مینی به سرما بسیار حساس است. بنابراین از قرار دادن گلدان در برابر باد سرد پرهیز کنید. همچنین در باغچه، اگر دمای هوا کاهش داشت، گیاه را با پلاستیک بپوشانید تا از خطر سرما در امان بماند.
با گذر زمان، بادام زمینی ها شروع به رشد از ساقه هایی می کنند که در اعماق زمین فرو می رود. طول دروه رشد این گیاه طولانی است و 100 تا 210 روز طول میکشد. در طول دوره رشد به گیاه کود دهید.
گل گیاه بادام زمینی قبل از میوه دادن به سمت زمین خم می شود و دانه های جوان را در زمین دفن می کند. به همین دلیل است که به این گیاه، بادام زمینی می گویند. دانه های بادام زمینی در داخل زمین رشد کرده و میرسند.
گیاه شناسی بادام زمینی
بادام زمینی گیاهی است یکساله دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن در حدود 30 سانتیمتر می باشد. برگهای آن مرکب از دو زوج برگچه است. گلهای آن به رنگ زرد می باشد که پس از تلقیح، دمگل خم شده و به سطح خاک می رسد و سپس به تدریج در خاک فرو رفته و میوه در داخل خاک تشکیل می شود.
میوه بادام زمینی به طول تقریبی 4 سانتیمتر است و دارای پوسته شکننده به رنگ خاکستری مایل به زرد می باشد. بر روی پوسته یک تا سه برجستگی مشاهده می شود که هر یک محل دانه ها را نشان می دهد. دانه بادام زمینی تقریبا مانند فندق به رنگ سفید مایل به زرد بوده ولی تخم مرغی شکل است. پوسته نازکی دانه را پوشانده که به رنگ قرمز قهوه ای است. دانه های بادام زمینی و کره تهیه شده از آن دارای ارش غذایی فوق العاده بوده و از خواص درمانی بینظیری برخوردار است.
شرایط محیطی مورد نیاز کاشت بادام زمینی
خاک: خاکهایی با بافت سبک شنی، شنی لومی و لومی شنی که زهکشی در آنها به آسانی و به طور طبیعی صورت می گیرد برای کاشت بادام زمینی مناسب است.
دما: گیاه بادام زمینی بسیار گرما دوست است و به آب و هوای گرم نیاز دارد. بهترین دما برای کاشت بادام زمینی 22 تا 25 درجه سانتی گراد است و گیاه تا دمای 25 درجه را نیز تحمل می کند. همچنین لازم به ذکر است حداقل درجه حرارت خاک برای جوانه زدن بادام زمینی حدود 10درجه سانتی گراد است.
آبیاری: بادام زمینی به آب فراوان نیاز دارد و بایستی سطح خاک همواره مرطوب و نه خیس باشد.
نور: گیاه بادام زمینی برای رشد نیاز به نور قوی و فراوان آفتاب دارد.
کوددهی: کود مناسب برای این گیاه کود کامل و کود فسفاته است.
آفات و بیماریها: بعضی از آفات عمومی مثل زنجره باقلا، کرم غوزه پنبه و پروانه کارادینا به بادام زمینی خسارت وارد می سازد، همچنین بیماری لکه برگی یکی از بیماری هایی است که ممکن است گیاه شما را تهدید کند. در این موارد استفاده از سموم قارچ کش مانند زینب و مانب توصیه می شود.
برای برداشت دانه های بادام زمینی لازم است ابتدا گیاه را به طور کامل از خاک خارج کنید و بگذارید بادام زمینی ها خشک شوند. سپس دانه های بادام زمینی را از پوسته خارج کنید، آن ها را تفت دهید و از خوردن شان لذت ببرید. همچنین پیشنهاد میکنیم تعدادی از دانه های سالم و درشت بادام زمینی خام را برای کاشت سال بعد نگه دارید.