واردات موز:
در این مقاله سعی داریم شما را با نحوه واردات موز آشنا کنیم. موز در رتبه 12 کالای وارداتی می باشد. میزان عوارضی که باید برای هر کیلو موز بدهید 700 ریال است. وزارت جهاد کشاورزی واردات انواع میوه ها را ممنوع اعلام کرده است و تنها چهار میوه است که می توانند وارد ایران شوند و یکی از آن چهار میوه موز میباشد. به دلیل اینکه شرایط نگهداری میوه سخت می باشد ثبت سفارش و ترخیص موز سبز یک روز می باشد.
شما می توانید تعرفه گمرکی موز را کاهش دهید با توجه به شرایط زیر:
آیا می دانید واردات موز از کشورهای مانند مکزیک، کاستاریکا، کلمبیا، اکوادور، فیلیپین و ترکیه می باشد. بهتر است موزی که وارد می شود سبز باشد و اکثرا به همین صورت می باشد.
تعرفه گمرکی واردات موز:
برای نحوه واردات موز باید تعرفه گمرکی آن را بدانید که تعرفه برای ترخیص از گمرک 08031000 است که 25 درصد حق ورودی است حال اگر وارد کننده سیب صادر کنند می تواند با ارائه دادن پروانه صادرات خود از تعرفه 5 درصدی واردات موز استفاده می کند.
بعد از گران شدن موز دولتمردان تصمیم گرفتن موز را با ارز دولتی وارد کشور کنند با تخصیص 35 میلیون یورو برای وارد کردن موز با نرخ دولتی باز هم جلو این گرانی را نتوانست بگیرد و هیچ تأثیر بر ارزانی این محصول نداشت.
برای همین تصمیم بر این شد که کنترل های لازم بر قیمت گذاری های میوه و تره بار انجام شود. در بررسیهای انجام شده مشخص شده که تعدادی وارد کننده نبودند اما ارز دولتی دریافت نموده اند.
برای تامین ارز دولتی به سه دسته تقسیم می شود دسته اول کالاهای ضروری است مانند دارویی که ارز مورد نیاز آن از صادرات نفتی تامین می شود. دسته دوم مواد اولیه کارخانه ها و مواد اولیه است که از صادرات غیر نفتی تامین می شود و دسته سوم کالاهای غیر ضروری است که تنها از 20 درصد صادرات غیر نفتی تامین می شود.
نحوه واردات موز برای ارز دولتی از نوع سوم می باشد. با توجه به اینکه ارز دولتی به واردات موز تخصیص یافته است اما قیمت آن هنوز کاهش نیافته است، اگر این روند ادامه پیدا کند بی شک واردات موز کاهش پیدا می کند.
یکی از عاملهای گرانی نحوه واردات موز می باشد. به دلیل تعرفه دو نرخی که بعضیها به دلیل صادرات سیب با نرخ تعرفه 5 درصدی وارد می کنند و بعضیها با نرخ تعرفه 25 درصدی وارد میکند و باعث گرانی موز میشود.
میزان واردات موز در سال جاری:
براساس آماری که گمرک اعلام کرده است در 2 ماه ابتدای سال 87,208 تن موز سبز به ارزش 85,911,731 دلار وارد شده است.
واردات موز سبز را بررسی میکنیم:
بیشتر واردات موز سبز از مزارع فلییپین و ویتنام می باشد اکثر موزها با استفاده کانتیرهای یخچالی پیشرفته به بنادر ایران وارد می شود تا موزها حالت طبیعی و با کیفیت خود را داشته باشند بهتر است در زمان واردات موز به تضمین کیفیت و طعم از شرکت مربوطه خرید کنید و همچنین این شرکت باید بسیار خبره و معتبر باشد به دلیل شرایط خاصی که موز دارد زیرا باید زمانی که موز چیده می شود خیلی سریع بستهبندی شود و آماده ارسال شود و به مقصد برسانند تا از کیفیت موز کاسته نشود.
شرایط بارگیری برای واردات موز:
باید نحوه واردات موز به کشور به این صورت باشد که با کانتینر های یخچالی حمل شود و در دمای 10-14 درجه سانتی گراد باشد و همچنین باید دقت داشته باشید از کشورهای دارای مجوز واردات انجام شود که این کشورها اکوادور، ترکیه، فیلیپین می باشند.
بسته بندی ها برای هر تولید کننده متفاوت است اما عموما بستهبندیها وزنی بین 18 تا 18٫5 کیلو گرم دارد. در هر بسته 5 الی 6 دسته موز سبز وجود دارد.
البته موزهای وارداتی از ترکیه به صورت غیر مستقیم انجام می شود به این صورت که فروشندگان ترکیه موزها را از آمریکای جنوبی خریداری میکنند و سپس به ایران می فروشند.
موز دارای خواص زیادی است که در زیر به آنها اشاره کرده ایم:
• استحکام استخوان ها: موز مقدار زیادی فروکتوالیگوساکارید که دارد به جذب کلسیم به بدن کمک می کند.
• سرطان: باید بدانید مصرف روزانه یک عدد شما را از احتمال به سرطان کلیه دور می کند و دلیل آن آنتی اکسیدان فنولیک است که درون موز می باشد.