پشم شیشه که در زبان انگلیسی با نام های fiberglass، glass wool، rock wool و spun glass شناخته می شود، نوعی عایق است که در مجموعه عایق های معدنی قرار دارد. این متریال از گذشته تا امروز مورد استفاده قرار گرفته و جزء قدیمی ترین عایق ها به شمار می آید. برای تولید پشم شیشه، شیشه را مذاب کرده و سپس آن را به الیاف ریز دانه تبدیل می کنند. ساختار الیافی و فیبری پشم شیشه باعث حبس شدن هوا درون آن و ایجاد خاصیت ارتجاعی می شود.
استفاده از عایق پشم شیشه در جهان 70 سال و در ایران 40 سال قدمت داشته، و با توجه به ویژگی های آن کاربرد بسیاری در صنعت های مختلف دارد. در این نوشته به بررسی این عایق پر مصرف می پردازیم پس با ما همراه باشید.
استفاده از فناوری نانو در پشم شیشه
با پیشرفت تکنولوژی و ارتقا دانش، محققان سعی کردند تا با افزودن ویژگی هایی به پشم شیشه، مضرات آن را به حداقل برسانند و ویژگی های آن را بهبود بخشند، در این باره می توان از تولید پانل های ایزو اکوستیک که از به کاربردن فناوری های جدید در عایق پشم شیشه تولید شده است، نام برد.
این پانل ها علاوه بر این که از مقاومت خوبی در برابر حرارت و آلودگی صوتی برخوردارند، در برابر رطوبت نیز مقاوم بوده و در رنگ بندی های مختلف به مشتریان عرضه می شوند. در ذیل چند نمونه پشم شیشه که با تکنولوژی نانو فراوری شده اند را معرفی می کنیم.
از این محصول در سقف سوله های فلزی و یا پایین دیوارهای جداکننده و پارتیشن ها استفاده می شود.
این نوع از پشم شیشه خاصیت ضد میکروبی و قارچ زدگی دارد.
این عایق، خاصیت ضد حریق دارد و از گسترش آتش جلوگیری می کند، همچنین باعث کندسوزی پشم شیشه و محیط اطراف آن نیز می شود.
آنتی استاتیک بودن این عایق باعث ایجاد خاصیت ضد بار الکتریکی می شود. همچنین این ویژگی باعث می شود عایق به راحتی شسته شود.
انواع پشم شیشه