اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

بررسی نحوه کاشت انواع محصولات گلخانه ای 

محصولات گلخانه ای: گلخانه یکی از راه حل های مدرن برای مبارزه با سرما، گرما و کم آبی می باشد و در بسیاری از کشور های قطبی یا کشور های استوایی که دارای آب و هوای سرد یا گرم هستند و یا با مشکل کم آبی رو به رو هستند، احداث گلخانه می تواند بهترین گزینه برای تولید میوه و سبزیجات در این مناطق باشد.

البته سالیان زیادی است که در کشور های اروپایی و غربی فرهنگ مصرف میوه گلخانه ای جا افتاده است زیرا میوه های گلخانه ای نسبت به میوه های زمین زراعی سالم تر و طبیعی تر هستند و برای رشد آنها از هیچ گونه کود یا سم شیمیایی استفاده نمی شود. در حالی که میوه های زمین زراعی خیلی سریع آفت می گیرند و در معرض نور مستقیم آفتاب، گرما و سرمای بیش از حد دچار سرمازدگی یا گرمازدگی می شوند.

کشاورزی

گلخانه چه مزیت هایی نسبت به زمین کشاورزی دارد؟
از جمله مزیت هایی که می توان برای گلخانه ها بر شمرد شامل موارد زیر می شود:

الف - میزان تولید محصول در واحد سطح افزایش می یابد، یعنی اگر شما در فضای آزاد می توانستید یک کیلو توت فرنگی در هر متر برداشت کنید در گلخانه می توانید 10 کیلو توت فرنگی در هر متر برداشت کنید.

ب - گرمای بیش از حد زمستان یا سرمای طاقت فرسای زمستان بر روی محصولات تأثیری نخواهد داشت، با استفاده از فن های خنک کننده و نایلون uv دار در فصل تابستان می توان محصولات را از گرمای زیاد نجات داد و در فصل زمستان نیز با استفاده از هیتر های مخصوص گلخانه می توان تولیدات خود را از سرمای زمستان نجات داد، هیتر اتوماتیک گلخانه ای آرارات نمونه ای از این محصولات هستند

کشاورزی

ج - امکان تولید محصول در مناطق بسیار گرم یا بسیار سرد وجود دارد، همچنین با تولید میوه و صیفی جات در خارج از فصل می توان فروش خود را تضمین کرد زیرا محصولات گلخانه ای به دلیل سالم و تازه بودن همیشه مشتری دارد

د - با استفاده از شیوه آبیاری قطره ای می توان بهترین استفاده را از منابع آبی برد و در مصرف آب نهایت صرفه جویی را نمود.

ه - امکان کشت محصول به روش هیدروپونیک (ریشه شناور در آب) در مکان هایی که خاک حاصلخیز وجود ندارد.

و - امکان تولید محصول به صورت دائمی و چهار فصل

ز - امکان برداشت چند باره یک محصول (مثلا دو بار در سال می توان گوجه فرنگی برداشت نمود)

چه محصولاتی را می توان در گلخانه کاشت؟
به منظور داشتن حداکثر سودآوری پیشنهاد می شود محصولاتی را بکارید که در سال چند بار امکان برداشت محصول از آنها وجود داشته باشد. در کل محصولات گلخانه ای زیر را می توانید در گلخانه تان بکارید:

 کشت ترکیبی خیار و گوجه فرنگی:

قطعا اولین و بهترین گزینه برای کاشت محصولات گلخانه ای خیار و گوجه خواهد بود، زیرا هم در چهار فصل سال خریدار دارد و هم در بسیاری از غذا ها و سالاد ها کاربرد دارد و از این مهم تر اینکه چند بار در سال محصول می دهد، مثلا با کاشتن یکبار بذر خیار یا گوجه دو الی سه بار می توان از آنها محصول برداشت کرد. معمولا در هر هکتار حدود 600 تن خیار یا گوجه می توان در سال برداشت نمود و میزان آفات و بیماری ها نیز به صفر خواهد رسید.البته شما در گلخانه تان می توانید فقط خیار یا فقط گوجه نیز بکارید.

کشاورزی

 کشت فلفل دلمه ای:

فلفل دلمه ای نیز یکی از پرمصرف ترین سبزی ها و از پر فروش ترین محصولات گلخانه ای می باشد که در اکثر خانه ها و رستوران ها مورد استفاده قرار می گیرد. فلفل دلمه معمولا در سه رنگ سبز، قرمز و زرد و نارنجی می روید و برای کاشت فلفل دلمه اکثرا از نشاء آن استفاده می کنند زیرا بذر این سبزی شش هفته پس از کاشت جوانه می دهد. معمولا بذر آن را در فروردین ماه می کارند و در اواسط تابستان یعنی مرداد ماه برداشت محصول آغاز می شود. به دلیل گلخانه ای بودن این سبزی امکان کاشت آن در اوایل تابستان و برداشت آن در اواسط پاییز امکان پذیر نیز می باشد. معمولا در هر هکتار 460 تن فلفل می توان در سال برداشت نمود و میزان آلودگی و بیماری ها نیز به صفر خواهید رسید.

کشاورزی

 کشت گلخانه ای زعفران:

طی تحقیقاتی که اخیرا انجام شده، زعفران نیز می تواند در گلخانه پرورش یابد و به دو صورت آب کشت (هیدروپونیک) و هوا کشت انجام می پذیرد، در روش هیدروپونیک هم مصرف آب کاهش می یابد و میزان محصول دهی نیز تا سه برابر افزایش می یابد. معمولا برای کاشت زعفران از پیاز آن استفاده می کنند، یعنی در خرداد ماه که اولین برداشت محصول صورت گرفت، پیاز آن را از خاک در آورده و در محیطی خنک و بدور از آلودگی قرار می دهند. در شهریور ماه پیاز زعفران را درون ظرف هایی تا نیمه آب قرار می دهند، مهرماه زعفران جوانه زده و تا پایان آذر قابل برداشت می‌باشد، معمولا در هر هکتار حدود 10 الی 12 کیلو زعفران می توان برداشت کرد.

کشاورزی

کشت گلخانه ای توت فرنگی:

توت فرنگی نیز همانند زعفران به دو روش آب کشت و هوا کشت یعنی ریشه شناور در اب یا ریشه در خاک پرورش داده می شود. معمولا برای کاشت توت فرنگی به دو روش عمل می کنند، روش اول کاشت نشاء و روش دوم کاشت بذر توت فرنگی می باشد. معمولا قیمت نشاء ها بالاتر از بذر ها هستند ولی شما با کاشت نشاء در زمان و مصرف آب صرفه جویی زیادی خواهید کرد. معمولا بوته یا بذر توت ها را در اواخر پاییز یا اوایل بهار می کارند و تابستان سال بعد میوه خواهند داد و بوته ها تا چند سال می توانند میوه دهند.

کشت انواع سبزی خوردنی در گلخانه:

شاید بتوان گفت که ساده ترین و پر بازده ترین روش کاشت انواع سبزی های خوردنی در گلخانه باشد، زیرا هم دوره بازدهی کوتاهی دارند و هم رسیدگی به آنها آسانتر است. شما می توانید بذر های مختلفی از انواع سبزیجات را خریداری کنید و در اویل فصل بهار در زمین گلخانه ای خودتان بکارید و تا اواخر پاییز همچنان سبزی تازه برای خوردن یا فروش داشته باشید. این سبزی ها می توانند ریحان، گشنیز، شوید، خرفه، جعفری، اسفناج، شنبلیله، شاهی و… باشند.

 پرورش گل های زینتی:

پرورش گلخانه ای گل و فروش آنها نیز می تواند بسیار پر بازده باشد. افراد عادی، شهرداری ها، رستوران ها، تالار ها، گل فروشی ها و… از مشتریان پروپا قرص گل های زینتی هستند. بذر گل ها را در بهار بکارید و تا چندین سال از ساقه آنها شاخه گل برداشت کنید. با رعایت شرایط محیطی مانند دمای معتدل بین 22 الی 26 درجه، مرطوب بودن گلخانه و… می توانید به صورت چهار فصل گل عرضه کنید. کافیست در بازار شناخته شوید، کار تمام است! برای داشتن درآمد ماهیانه 2 الی 3 میلیون یک گلخانه 500 متری هم کفایت می کند.

 کشت خربزه، هندوانه یا طالبی:

یکی دیگر از محصولات گلخانه ای پر سود و خوشمزه ای که می توانید در گلخانه پرورش دهید، هندوانه، خربزه یا طالبی می باشد این سه میوه که جزو صیفی جات هم به حساب می آیند. در حالت طبیعی بذرشان در اوایل اردیبهشت کاشته می شود و در اواسط تابستان یعنی مرداد ماه قابل برداشت هستند. باید دقت کنید که این محصولات در فصل تابستان به اندازه کافی در بازار وجود دارد و برای داشتن حداکثر سود آوری بذر آنها را در اویل پاییز در زمین گلخانه بکارید تا در فصل زمستان هندوانه، خربزه یا طالبی تازه با قیمتی بالاتر به بازار عرضه کنید.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>