سودآورترین محصولات کشاورزی در ایران
وقتی صحبت از کشاورزی و محصولات کشاورزی می شود , مایلیم محصولی را کشت کنیم که نسبت به سایر محصولات کشاورزی پولسازترین و درامدزاترین محصول کشاورزی باشد. برای اینکه بتوانیم بهترین محصول کشاورزی برای کاشت را انتخاب کنیم لازم است ,که در این زمینه اطلاعاتی بروز داشته باشیم. اگر بتوانید اطلاعات جدید و بروزی داشته باشید و ایده های جدید کشاورزی را یاد بگیرید می توانید کشاورزی خود را به یک کشاورزی پردرآمد و پولساز تبدیل کنید.
کشاورزی، فعالیت بنیادی واصلی انسان در راستای تأمین نیازهای اولیه و اولین واسطه ی ایجاد معاملات در آغاز تمدّن بشر است. می توان گفت که به فراخور اقلیم و شرایط محل زندگی و بازه های زمانی و میزان پیشرفت رفاه در زندگی انسان ها، مطلوبیت محصولات مختلف کشاورزی تغییر کرده است. از دیرباز و همچنان در برخی نقاط دنیا، گندم، برنج، ذرت، جو، سیب زمینی و غلات که در قاعده ی هرم غذایی قرار دارند، محصولات کشاورزی اصلی به حساب می آمده اند. ولی با رشد کیفیت زندگی بشر و آگاهی مردم از خواص تغذیه ای و درمانی مواد غذایی مختلف، همچنین گسترش ارتباطات و صادرات در جهان، اقبال به سمت تست مواد غذایی تازه بیشتر شده و به جز قابلیت سیر کردن، ویژگی های دیگری مثل طعم های تازه، امکان تبدیل به تنوع غذایی بیشتر و خواص درمانی به گزینه های مردم برای انتخاب محصولات کشاورزی در سبد غذایی خانوار افزوده شده است.
معرفی کشاورزی و محصولات پردرآمد
کشاورزی فرآیند تولید مواد غذایی، خوراک، فیبر و بسیاری دیگر از محصولات موردنظر از طریق کشت برخی از گیاهان و پرورش حیوانات اهلی (دامداری) است. کشاورزی به دو صورت محدود (برای مصارف خانوادگی) و گسترده صنعتی (برای اهداف تجاری) در سراسر دنیا انجام می شود. در دهه ی اخیر و با گسترش فناوری در همه ی عرصه ها، کشاورزی نیز شاهد تغییرات بزرگی در راستای بهینه سازی و افزایش کارایی فعالیت های این حوزه بود؛ ورود ماشین آلات به مراحل آماده سازی زمین، کاشت، داشت (آبیاری) و برداشت تا حدّ زیادی اتلاف وقت، منابع و انرژی را کم و میزان و کیفیت تولید را افزایش داده است. همچنان گندم، برنج، ذرت و سیب زمینی پرمصرف ترین محصولات کشاورزی در جهان هستند که میزان صادرات آن ها از هر محصول کشاورزی دیگری بیشتر است. بااین حال، از دیگر محصولات کشاورزی پرطرفدار و پردرآمد در جهان می توان به پنبه، گوجه فرنگی، سیب، موز، قهوه، لوبیا، زیتون، چای، چغندرقند و فندق اشاره کرد. درواقع، علاوه بر ارزش غذایی محصولات کشاورزی، تبلیغات صنایع غذایی را می توان عامل مؤثری در افزایش میزان تقاضای محصولات مختلف دانست و درواقع، صنعت غذا نیز در عصر حاضر تا حدّی تابع سبک های جدید زندگی شده است. مثلاً افزایش تقاضا و عرضه ی محصولات آرایشی و بهداشتی و تبلیغات و اطلاع رسانی در مورد خواص برخی گیاهان مثل آلوئه ورا، لوفا و آرگان نمونه هایی قابل ذکر از این موارد هستند.
شش محصول کشاورزی پردرآمد در ایران:
معرفی 6 محصول کشاورزی پردرآمد در ایران
در کشورمان، با توجّه به افزایش سیاست های اقتصاد بدون نفت، کشاورزی در سال های اخیر مورد توجّه ویژه قرار گرفت و به خصوص، نگاه ویژه ای به بخش صادرات محصولات کشاورزی مهم کشور از سوی سیاست گذاران اقتصادی کشور معطوف شد. در این راستا تولید و صادرات 6 محصول مهم گندم، برنج، نیشکر، پسته، زعفران و چای، به ویژه پسته و زعفران و چای که کشورمان جزو تولیدکنندگان شناخته شده ی این محصولات در جهان به شمار می آید افزایش یافت.
البته، تحریم های اقتصادی علیه ایران در عرصه ی بین المللی سبب شده تا برخی کشورها وارد میدان رقابت با ایران به خصوص در مورد تولید و عرضه ی دو محصول پسته و زعفران بشوند. ولی امید است که باسیاست های حمایتی از تولید و صادرات این محصولات و تخصیص بودجه و منابع کافی، ایران همچنان بتواند جایگاه خود را در بازارهای جهانی حفظ کند.
زودبازده ترین محصولات کشاورزی
گیاهان دارویی از سوی یکی از مقامات وزارت جهاد کشاورزی، به عنوان زودبازده ترین محصولات کشاورزی ایران معرفی شده اند. بااین حال، برخی از گیاهان غیر دارویی نیز، در شرایط کشت گلخانه ای و ایروپونیک، از این ویژگی برخوردار می شوند که ازاین گونه موارد در کشورمان در سال های اخیر، می توان به کشت گلخانه ای محصولات جالیزی مثل خیار و گوجه فرنگی و همچنین محصولاتی مثل قارچ خوراکی، توت فرنگی و زعفران اشاره نمود. در محیط های کشت یادشده، با جلوگیری از اتلاف منابع آب و انرژی و تنظیم دما و رطوبت طبق نیاز محصول موردنظر، زمان تولید آن به حداقل رسیده و می توان محصول را حتّی خارج از فصل رویش و میوه دهی کاشت و برداشت کرد.
پردرآمدترین محصول کشاورزی ایران
در سال 96 بنا بر آمار ارائه شده از سوی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، محصولات کشاورزی باغی، بیشترین سهم صادرات کشور را به خود اختصاص داده اند که پسته از مهم ترین این محصولات بوده است. از بین محصولات زراعی نیز، گوجه فرنگی و زعفران، بیشترین سهم صادرات را دارا بوده است. با توجّه به این که کشورمان خاستگاه و اقلیم اصلی پرورش دو محصول پسته و زعفران است و با توجّه به این که شناخت و تقاضای این دو محصول در سطح جهان به ویژه برای صنعت شیرینی و شکلات سازی رو به افزایش است، می توان گفت که سرمایه گذاری بر تقویت کشت و صادرات این دو محصول، فرصت رقابتی بسیار خوبی برای ما در بازارهای جهانی فراهم می کند. ازاین رو، گسترش تبلیغات و تمرکز برافزایش ارزش افزوده در مورد این دو محصول، از اهمیت خاصی برخوردار است.
پاسخ زینگ:
سلام. از افراد متخصص در این موضوع خواهشمند است پاسخ خود را درج نمایند (ثبت نام متخصصان)
پاسخ زینگ:
سلام. برای معرفی محصولات و خدمات خود به مشتریان داخلی و خارجی به چند زبان، در بخش B2B (بانک اطلاعات تولید کنندگان و بازرگانان) ثبت نام نمایید.