مراحل تولید پروفیل کامپوزیتی
یکی از روش های معروف و پر استفاده برای تولید پروفیل های کامپوزیتی استفاده از روش پالتروژن است. این روش امکان تولید پروفیل با طول بلند بدون تغییر در خصوصیات مکانیکی را دارا می باشد. این روش از سال 1950 میلادی پلتفرم اولیه آن مشغول به تولید مقاطع FRP بوده اند. در این روش ابتدا قرقره های الیاف جهت تولید در مکان مناسب نصب و آماده استفاده می شودند.
سپس الیاف ها با دقت ببسیار بالا چیده و توسط کشش به داخل سیستم کشیده می شود. در مرحله بعد در یک پروسه گرمادهی کیورینگ الیاف با زرین کاملا آغشته می شود. سرانجام حاصل این مراحل مقطع سفت شده و نهایی FRP خواهد بود. پس از این مراحل امکان برش محصول در قطعات مختلف وجود دارد. تولید پروفیل کامپوزیتی مشابه فرآیند اکستروژن پلاستیک ها و تولید پروفیل های پلاستیکی است.
از مهم ترین مزیت روش پالتروژن چند منظوره بودن و کاربرد های گوناگون این رو.ش در صنایع است. صرفا با تغییر قالب دستگاه علاوه بر پروفیل می توان محصولات دیگر از جمله تسمه ماشین های نساجی، محافظ اتوبان ها، چارچوب پنجره ها، درها، ریل ها و... را تولید نمود. محصولات پالتروژنی سرعت بسیار زیاد و عمر بسیار زیاد دارند.
کاربرد پروفیل فایبرگلاس در صنایع مختلف
مزایای پروفیل فایبرگلاس
پنجره دوجدار فایبرگلاس چیست؟
پنجره دوجدار فایبرگلاس از زرین پلیمر و الیاف شیشه تولید می شود. الیاف جهت مقاوم سازی در برابر نیروهای کششی و زرین پلی استر در حکم ماده اولیه بکار میروند. برای استحکام بیشتر پنجره دوجدار از موادمعدنی در پروفیل نیز استفاده می کنند.
پنجره های دوجدار مانع کاهش مصرف انرژی بکار رفته در محیط می شوند. از ویژگی های بارز پنجره های دوجدار مقاومت و استحکام بالا، قابلیت رنگ آمیزی چارچوب پنجره، داری طرح های مختلف و... می باشد.
کاربرد کامپوزیت ها در صنعت برق
بکارگیری تیرهای کامپوزیتی FRP موضوع بسیار کاربردی در صنعت برق می باشد. تیرهای FRP با یک سوم وزن تیرهای چوبی، یک دهم وزن تیرهای بتنی و نصف وزن تیرهای فولادی انتخاب بسیار مناسب برای شرکت های برق رسانی هستند.
ویژگی تیربرق های کامپوزیتی FRP