برای یادگیری بیشتر در مورد محصولات ارگانیک، کلمات و عبارات زیر را لازم است بدانید:
مواد ارگانیک:
هر ماده ایی که زنده بوده یا توسط یک موجود زنده تولید شده است و توانایی تجزیه شدن داراست ماده ی ارگانیک است.
بیودینامیک (Biodynamic):
توسط فیلسوف اتریشی رادولف استینر معرفی شده است.
کشاورزی بیودینامیک تشکیل شده است از روش های ترکیبی کشاورزی مانند کاشت های چرخشی و کود دهی با گیاهان خاص، حیوانات، مواد معدنی خاص و تأثیرات ریتمیکِ خورشید، ماه، سیارات و ستارگان است.
کمپوست (کود):
کمپوست یعنی استفاده از مواد ارگانیک بازیافت شده و برگشت آنها به زمین.
منظور از مواد ارگانیک؛ قطع چمن ها، ضایعات سبزیجات باقی مانده در آشپزخانه و کاغذهای باطله است.
این مواد ترکیب شده و مخلوطی قوی و مغذی برای خاک به وجود می آورند.
پوشش محصول (Cover Cropping):
محصولی که بین محصولات اصلی استفاده می شود و بیشتر برای محافظت از دانه ها، ایجاد سایه بان و یا پیشرفت زمان رشد گیاهان کاربرد دارد.
مثال خوب آن در باغ های میوه ای است که پوشش گیاهی دائمی دارند این محصول معمولا در طول یک سال یا کمتر رشد می کند وقتی این پوشش شخم زده می شود و با خاک یکی می شود حکم کود را پیدا می کند.
معمولا با نام کود سبز شناخته می شود.
محصولات وحشی (Wild-Crafted):
به گیاهی می گویند که در زیستگاه طبیعی و بدون قرارگیری در کشت های دستی یا دیگر مدیریت های کشاورزی رشد کند.
کشت نوبتی (Crop Rotation):
یک نوع سیستم کاشت که در آن کاشت محصولات فصل به فصل تغییر می کنند.
فقط یک محصول در طول یک سال رشد نخواهد کرد و در فصل بعد محصول دیگری جای آن را خواهد گرفت.
سازگار با محیط زیست (Eco-conscious):
افرادی دارای خصوصیت , مراقب و حمایت کننده ی محیط زیست و اکوسیستم هستند.
افرادی که با محیط زیست سازگاراند از تأثیرات عادت های خرید، زندگی و تغذیه ما بر زمین آگاه هستند.
تجارت عادلانه (Fair Trade):
محصولاتی که عنوان تجارت عادلانه را دارند، تولیدات بین المللی هستند که شامل: موز، آناناس، قهوه، شکلاتی می شوند.
این محصولات در کشور های در حال توسعه که در آن کارکنان همیشه بهترین شرایط کار را ندارند رشد می کنند.
عنوان تجارت عادلانه به کشاورزان اطمینان می دهد که بیشتر از قیمت های کشاورزی معمولی به آنها پرداخت خواهد شد.
برای کشاورزی پایه تحت تمرین قرار می گیرند.
مستقیما با شرکت های غذایی کار کرده و معمولا محصولات ارگانیک رشد می دهند.
فروشگاه کشاورزان:
فروشگاه کشاورزان معمولا هر هفته و در خارج از مزرعه برگزار می شود.
این فروشگاه جایست که کشاورزان محلی هر نوع محصولی را که دارند در محلی مشخص می فروشند.
غذاهایی که در فروشگاه ها فروخته می شوند همیشه ارگانیک نیستند اما انتخاب محصولات ارگانیک در فروشگاه های کشاورزی معمولا گسترده تر ازدیگر فروشگاه هاست.
این فروشگاه همچنین مکانی بسیار عالی برای برقراری ارتباط خوب با افرادیست که غذای شما را پرورش می دهند.
محدوده آزاد:
مربوط به حیوانات می باشد مخصوصا مرغ های که اجازه ی دسترسی به فضای بیرون و مصرف علوفه را دارند و به جای خوردن غذا در محفظه ی خوراک هر مدل غذایی را که می توانند مصرف می کنند.
این روش را به عنوان "سیری رایگان" نیز می شناسند. تعداد حیواناتی که در این روش استفاده می کنند کم است.
مهندسی ژنتیک:
در غذاهای مهندسی ژنتیکی , ژن های خارجی وارد ژنوم موجود می شود.
مهندسی ژنتیک را می توان بر روی گیاهان، حیوانات یا میکروارگانیسم ها انجام داد.
از مهندسی ژنتیک به عنوان بیوتکنولوژی هم یاد می شود.
اصلاح ژنتیکی شده (GMO):
GMO به گیاه، حیوان یا میکروارگانیسم که توسط مهندسی ژنتیک تغییر یافته می گویند.
محصولی که نتیجه ی مهندسی ژنتیک است" محصول اصلاح ژنتیک" یا تراریخته نامیده می شود.
استفاده از این علم به دلیل دانش کم بر امنیت و ژنوم گیاهان سالم تأثیر می گذارند و در نتیجه خطرات سلامتی برای مردم و محیط زیست دارد.
میراث دانه ها (Heirloom):
یک گونه ی قدیمی گیاهی است.
این روش در قرونِ هجده، نوزده و بیست میلادی بسیار محبوب بوده و دانه های هر گونه، از نسلی به نسل دیگر منتقل شده اند.
گیاخاک (Humus):
نتیجه ی تجزیه ی مواد ارگانیک به مواد سیاه خاک مانند که مواد مغذی برای گیاه در خود دارند.
مدیریت تلفیقی آفات (IPM):
استفاده ترکیبی از تکنیک های متفاوت برای کنترل آفات با تأکید بر روش هایی که کمتر به محیط زیست و حشرات مفید صدمه بزنند برای مثال: انواع گیاهان مقاوم در برابر آفات، نظارت منظم بر آفات، آفت کش ها، شکارچیان طبیعی آفت ها و شیوه های مدیریت خوب
این روش ها ممکن است به صورت مجزا یا ترکیبی برای کنترل یا نابودی آفت های خاص استفاده شوند.
پرتوافکنی:
قرار دادن در برابر اشعه ی یونیزه کننده.
پرتوافکنی غذا یک روش مصنوعی است که در تولید مواد غذایی ارگانیک ممنوع است.
طبیعی:
مواد غذایی طبیعی، مواد افزودنی یا نگهدارنده ندارند اما ممکن است مواد تشکیل دهندشان با روش های کشاورزی معمولی یا اصلاحات ژنتیکی رشد کرده باشد.
باید دقت کرد که آنها را با غذای ارگانیک اشتباه نگیریم.
عدم استفاده از مواد نگهدارنده:
محصولی که بدون استفاده از مواد نیترات، BHT و سولفات تولید شده باشند.
انجمن بهسازی محصولات ارگانیک (OCIA):
سازمانی غیر انتفاعی و خصوصی است که یکی از بزرگ ترین و قدیمی ترین رهبران در تایید گواهینامه ارگانیک است.
OCIA متعهد است که از استانداردهای محیط زیست محافظت کرده و وقت خود را به خدمات صدور گواهینامه ارگانیک با بهترین کیفیت و دسترسی به بازار جهانی ارگانیک اختصاص دهد.
کشاورزی ارگانیک:
نوعی کشاورزیست که بدون استفاده از مواد شیمیایی، تراریخته، پرتوافکنی و فقط با استفاده از مواد طبیعی محصول تولید می کند.
کشاورزی ارگانیک فقط یک نوع تکنیک نیست بلکه نوعی فسلفه است.
انجمن مصرف کنندگان ارگانیک (OCA):
مرکز تحقیق و فعالیت برای جنبش های ارگانیک و تجارت عادلانه که فعالیت هایی برای سلامتی، عدالت و پایداری انجام می دهد.
OCA یکی از طرفداران استفاده از برچسب های تراریخته بر روی مواد غذایی است.
انجمن تجارت مواد ارگانیک (OTA):
این انجمن، سازمانی تجاری مبتنی بر اعضاست که تمرکز آن روی تجارت مواد ارگانیک در آمریکای شمالیست.
کار این سازمان، تقویت و محافظت از رشد تجارت ارگانیک برای بهره مندی از محیط زیست، کشاورزان، مردم و اقتصاد است.
انجمن OTA عضو سازمان IFOAM است.
بدون پارابن (Paraben-Free):
این اصطلاح برای توصیف محصولاتی است که در خود پارابن ندارند.
پارابن مواد نگهدارنده ی شیمیایی است که به محصولات برای افزایش تازگی و سلامت آنها تزریق می شود.
این ماده در ده ها هزار نوع محصولات آرایشی استفاده می شوند.
پارابن ها، مشکوک به تأثیرات خطرناک بر اندام های تناسلی هستند.
4 نوع اصلی پارابن ها شامل متیل، اتیل، پروپیل و بوتیل پاربن می شود.
مواد شیمیایی ماندگار:
موادی مضری هستند که پس از استفاده برای طولانی مدت، فعال مانده و بعد از مصرف تا سالها و حتی ده ها سال در محیط می مانند.
سموم دفع آفات:
یک اصطلاح کلی برای مواد شیمیایی است که برای نابودی موجودات زنده ای که مردم آنها را آفت می دانند، استفاده می شود.
اصطلاحات شناخته شده تر زیر را نیز شامل می شود:
حشره کش: ماده ایی که حشرات را از بین می برد؛
علف کش: ماده ایی که علف های هرز و گیاهان را از بین می برد؛
قارچ کش: ماده ایی که قارچ ها را از بین می برد؛
ضد عفونی کننده: ماده ای که تمام موجودات میکروسکپی زنده در خاک را از بین می برد؛
مرگ موش: ماده ای که جوندگان را از بین می برد.
تضمین کیفیت بین المللی (QAL,Inc):
این شرکت رهبر جهانی در صدور گواهینامه ی ارگانیک است.
تا کنون، برای بیشتر از 250٫000 مواد غذایی گواهینامه صادر کرده است.
QAL گواهینامه ی ارگانیک را تحت نظر برنامه ی ملی ارگانیک (NOP) برای تولید کنندگان، پردازشگران، توزیع کنندگان، خرده فروشان، رستوران ها، برداشت کنندگان محصولات خام، گلخانه ها، تولیدکنندگان قارچ ها و امکانات صادر می کند.
این شرکت همچنین "گواهینامه وجود فیبر" زیر نظر استانداردهای ارگانیک آمریکا صادر می کند.
شرکت مجوز انجمن خاک (Soil Association Certification Ltd):
این کمپانی در کشور انگلیس نزدیک به 80 درصد غذای ارگانیک کل اروپا را بازرسی کرده و مجوز صادر می کند.
پایداری (Sustainable):
به معنی قابلیت ادامه با حداقل اثرات طولانی مدت بر محیط زیست است.
کشاورزی پایدار 3 هدف اصلی دارد: اداره امور محیط زیست، سودآوری کشاورزی، جوامع موفق کشاورزی.
توسعه ی پایداری، لزوم همراهی متعادل با محیط زیست را قبول دارد.
وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA):
برنامه ی ارگانیک ملی، تحت حمایت این سازمان است.
جنبش فدراسیون بین المللی کشاورزی ارگانیک(IFOAM):
ماموریت این فدراسیون، رهبری، اتحاد و کمک به تحقق جنبش ارگانیک در هر شکلی است.
هدف IFOAM پذیرش جهانی اصول کشاورزی ارگانیک از نظر محیط زیستی، اجتماعی و اقتصادی است.
مجوز کشاورزان ارگانیک کالیفرنیا (CCOF):
CCOF یک گروه مستقل است که اولین گروهی بود که خدمات صدور گواهینامه را به کلیه مراحل زنجیره غذایی ارگانیک از مزارع گرفته تا رستوران ها و خرده فروشان ارائه داد.
برنامه ی ملی ارگانیک (NOP):
در سال 1990 کنگره آمریکا قانون تولید مواد غذایی ارگانیک را تصویب کرد
بر طبق این قانون از USDA خواسته شد تا معیار های ملی برای رشد، فرآوری و بازاریابی محصولات ارگانیک مشخص کند.
این برنامه به هدف ایجاد یک سیستم شاخص برای تایید غذای ارگانیک توسط USDA تشکیل شد.
هیئت استاندارد ملی ارگانیک(NOSB):
این گروه یک هیات منصوبی از طرف دولت آمریکا است که به برنامه ی ملی ارگانیک مشورت می دهد.
این هیات برای دستیابی به توسعه استانداردهای استفاده از مواد در تولید مواد ارگانیک تلاش می کند و به جنبه های دیگر اجرای برنامه ی ملی ارگانیک مشورت می دهد.
گواهینامه ارگانیک (USDA):
چهار نوع طبقه بندی برای محصولات ارگانیک وجود دارد که هر کدام باید دارای خصوصیات و استاندارد هایی مشخص شده توسط "برنامه ی ارگانیک ملی (NOP)" باشد.
مجوز رشد طبیعی (Certified Naturally Grown):
یک سازمان خصوصی حمایت کننده که از کشاورزان محلی و کوچک است و از کسانی که توان شرکت در NOP را ندارند حمایت می کند.
نماینده مجوز (Certifying Agent):
نمایندگانی که با سازمان های خصوصی برای بازرسی از مزارع ارگانیک برای اطمینان از رعایت قوانین توسط مزارع ارگانیک همکاری می کنند.
انجمن حمایت کشاورزی (CSA):
CSA به معنی اشتراک پولی در یک مزرعه است که در آن افراد اشتراک بخشی از مزرعه را خریداری و بر اساس فصل رشد، از میوه ها و سبزیجات آن استفاده می کنند.
این راهی فوق العاده برای ایجاد رابطه ی خوب بین کشاورزان و حمایت از کشاورزی محلی است.
قانون حمایت از کیفیت مواد غذایی (FQPA):
در سال 1996 FQPA توسط سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا ایجاد شد.
این قانون شامل روش ها و الزامات استفاده از آفت کش ها طبق استاندارد های امن , مطمئن و سالم می باشد.
انجمن کشاورزی ارگانیک شمالی (NOFA):
این انجمن، سازمانی غیر انتفاعی-خصوصی با 4000 کشاورز، باغبان و مصرف کننده در آمریکا است.
آنها برای ترویج غذای سالم، شیوه های کشاورزی ارگانیک و محیط زیست پاکیزه تر تلاش می کنند.