ممنوعیت کالاهای صادراتی:
شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که منظور از ممنوعیت کالاهای صادراتی چیست و آیا این منع برای همیشه ادامه دار می شود یا ممکن است برای بازه مشخصی از زمان باشد؟ برای یافتن پاسخ این سوال در مطالعه این مقاله با ما همراه باشید.
برای تمام افرادی که می خواهند وارد تجارت شوند یا کالای تولیدی خود یا کالاهای دیگر را صادر کنند از این دسته سوالات پیش آمده است.
آیا محصول من قابلیت صادرات را دارد یا خیر؟ آیا کشور اجازه صادرات این کالا را می دهد؟ آیا کالا یک کالای ممنوعه است یا خیر؟ از طرف دیگر آیا کشور هدف من اجازه واردات این محصول را به کشور خود می دهد یا خیر؟
به طور کلی کالاها به چند دسته کلی تقسیم می شوند؟
کالاهای سبز یا مجاز:
این محصولات به راحتی می توانند صادر شوند و نیاز به هیچ مجوز خاصی هم ندارد.
کالاهای مشروط یا زرد:
برای این که بتوان صادرات این کالاها انجام گیرد به مجوزهایی از ادارات دولتی نیاز است.
کالاهای ممنوعه یا قرمز:
این محصولات بنا به شرع مقدس اسلام و قوانین ملی، صادرات و واردات آن ها به طور کل ممنوع است.
کالاهای ممنوع به چند دسته تقسیم می شود؟
علت ممنوعیت دوره ای برخی از کالا ها چیست؟
ممنوعیت ها به صورت دوره ای و موقت است. جدید ترین ممنوعیت هایی که برای صادرات کالاها اعلام شده از اسفند سال نود و هفت تا به امروز است.
کالاهایی که صادرات آن ها ممنوع شده است؟
پیاز، سیب زمینی، سیب درختی، پرتقال، گوشت منجمد شده، گوشت گرم و کاغذ. البته گوجه فرنگی هم در اسفند نود و هفت به مدت یک ماه ممنوعیت را تجربه کرد و در مهر ماه نود و هشت صادرات آن آزاد شد.
ممنوعیت واردات کالاها به دیگر کشورها چگونه است؟
در رابطه با کالاهایی که واردات آن ها در کشورهای دیگر ممنوع اعلام شدند. این با توجه به نوع کشور و سیاست گذاری و قوانین کشور متغیر است. بیشتر تجار کشور تمرکزشان بر روی کشور عراق است و بیشتر صادرات ایران به این کشور اتفاق می افتد.
محصولاتی که واردات آنها به کشور عراق ممنوع اعلام شده است؟
در چند ماه اخیر وزارت کشاورزی عراق اعلام کرد که این کشور در تولید هفده محصول کشاورزی به خود کفایی رسیده است و برای این که از تولید کنندگان داخلی کشورشان حمایت کنند واردات این محصولات را به کشور ممنوع کرده اند. کالاهایی چون کدو، بادمجان، خیار، گوجه، کلم، گل کلم، ذرت، کنار، سیب زمینی، هویج، کاهو، خرما، هندوانه، خربزه، سیر، پیاز و انار است.