محتوای استاندارد FSSC 22000 چیست؟
هدف FSSC 22000 Standard، هماهنگی الزامات و روش های صدور گواهینامه برای سیستم های ایمنی مواد غذایی در زنجیره غذایی و ارائه گواهی قابل اعتماد قابل اعتماد غذایی در مورد محتوا و دامنه مربوطه است. FSSC 22000 یک استاندارد منتشر شده برای سازمان های تولید غذا است که ترکیبی از استاندارد ISO 22000 و مشخصات PAS 220 می باشد.
دامنه FSSC 22000 استاندارد به شرح زیر است.
- دامنه
- استانداردهای ذکر شده
- شرایط و توضیحات (ایمنی مواد غذایی، زنجیره غذایی، خطر ایمنی غذا، سیاست ایمنی مواد غذایی، محصول نهایی، نمودار جریان، اندازه گیری کنترل، برنامه پیش نیاز، برنامه پیش نیاز عملیاتی، نقطه کنترل بحرانی، حد بحرانی، نظارت، اصلاح، اصلاح فعالیت، اعتبار سنجی، تأیید، به روز رسانی
- سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی (شرایط عمومی، شرایط اسناد)
- مسئولیت مدیریت (تعهد مدیریت، سیاست ایمنی غذا، برنامه ریزی سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی، مسئولیت و اختیارات، سرپرست تیم ایمنی مواد غذایی، ارتباطات، آمادگی و واکنش اضطراری، بررسی مدیریت)
- مدیریت منابع (تأمین منابع، منابع انسانی، زیرساخت ها، محیط کار)
- برنامه ریزی و تحقق محصول ایمن (برنامه های پیش نیاز کلی، مراحل اولیه انجام تجزیه و تحلیل خطر، تجزیه و تحلیل خطر، ایجاد برنامه های پیش نیاز عملیاتی، ایجاد طرح HACCP، به روزرسانی اطلاعات و اسناد اولیه مشخص شده در برنامه های OGP و HACCP، برنامه ریزی تأیید، سیستم ردیابی، بررسی عدم انطباق)
- اعتبارسنجی، تأیید و بهبود سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی (اعتبار سنجی عمومی، ترکیبات اندازه گیری کنترل، کنترل نظارت و اندازه گیری، تأیید سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی، بهبود)
علاوه بر این، استاندارد FSSC 22000 شامل مواد زیر و پنج مورد اضافی در استاندارد ISO 22000 می باشد:
- ساختار و محل قرارگیری ساختمان ها.
- قرار دادن فضاهای کاری، ساختمانها و پسوندها.
- امکانات کمکی (هوا، آب و منابع انرژی).
- از خدمات مانند زباله و فاضلاب پشتیبانی کنید.
- مناسب بودن تجهیزات، تمیز کردن و نگهداری.
- مدیریت مواد خریداری شده.
- اقداماتی که باید برای جلوگیری از آلودگی متقاطع انجام شود.
- برنامه های تمیز کردن و بهداشت.
- کنترل آفات.
- بهداشت کارمندان.
- پردازش مجدد فرآیندها.
- فرآیندهای فراخوان محصول.
- فرآیندهای ذخیره سازی.
- اطلاع رسانی به مصرف کنندگان.
- کاربردهای دفاع غذایی.