صادرات زرشک خراسان به اتریش:
صادرات زرشک به اتریش در کنار سایر انواع خشکبار انجام می شود. اگرچه حجم صادرات زرشک از ایران به اتریش پایین است اما سودآوری خوبی را برای تجار به ارمغان آورده است.
زرشک پفکی و دانه اناری با قیمت مناسب در این کشور به فروش می رسد. مقصد اصلی اکثر بارهای صادراتی از مبدا ایران به شهر وین در اتریش می باشد که اغلب مسیر زمینی برای ارسال بار انتخاب میشود.
زرشک یکی از محصولاتی است که در سال های اخیر در اتریش شناخته شده و در کنار زعفران، پسته، کشمش و خرما از ایران صادرات می شود.
انواع زرشک صادراتی به اتریش:
در بین انواع زرشک خوراکی تولید ایران، دو نوع زیر بیش ترین میزان فروش در بازار اروپا را داشته است:
البته باید اذعان کرد که حجم صادرات و فروش زرشک پفکی بسیار بالاتر از زرشک دانه اناری می باشد.
زرشک دانه اناری معمولا برای مصارف خاص از جمله استفاده در صنعت داروسازی و یا به عنوان ماده اولیه انواع نوشیدنی و شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد.
اما زرشک پفکی علاوه بر موارد فوق برای بسته بندی جهت عرضه در فروشگاه های زنجیره ای و همچنین طبخ انواع غذا در رستوران های ایرانی، افغانی و عربی مصرف می شود.
عمده تفاوت این دو نوع زرشک از نظر ظاهری می باشد که باید بیان کرد که زرشک دانه اناری نسبت به زرشک پفکی رنگ تیره تری دارد.
از طرف دیگر دانه های زرشک پفکی پف دارتر هستند و در زرشک دانه اناری درصد لهیدگی بالاست.
مرکز فروش زرشک صادراتی به وین اتریش:
ایران بزرگ ترین تولیدکننده زرشک خوراکی جهان میباشد. در ایران زرشک قرمز و سیاه خوراکی وجود دارد. که زرشک سیاه اغلب کوهی (جنگلی) است و برای صادرات آن ممنوعیت تعیین شده است.
اما زرشک قرمز بدون هسته در استان خراسان جنوبی علی الخصوص شهرستان های بیرجند و قاین در باغات کوهپایه ای تولید می شود.
زرشک بدون هسته در پائیز هر سال از درخت برداشت شده و وارد پروسه خشک کردن و فرآوری می شود. فرآیند آماده سازی زرشک دانه اناری تقریبا 1 ماه و زرشک پفکی بین 3 الی 5 ماه می باشد.
در این منطقه از ایران شرکتها و واحدهای تولیدی زیادی مستقر هستند اما تعداد محدودی از آنها با شرایط و استانداردهای لازم آشنایی دارند. برای صادرات زرشک به اتریش نیز برخی از واحدهای فعال در حوزه زرشک، اقدام به فرآوری و عرضه انواع زرشک در بازار می نمایند.
بسته بندی و شرایط صادرات زرشک به اتریش:
با توجه به اینکه زرشک نباید خیلی خشک شود (رطوبت بین 8 تا 16 درصد) باید در بسته بندیهای مخصوصی قرار داده شود.
دلایل این موضوع عبارتند از:
برای حمل و نقل زرشک در پائیز و زمستان مشابه سایر محصولات حوزه خشکبار می توان عمل نمود. اما در فصول گرم سال برای حمل و نقل زرشک حتما از ماشین های یخچال دار استفاده شود. زیرا زرشک نسبت به گرما و رطوبت حساس می باشد.
از طرفی در حمل و نقل دریایی که رطوبت محیط به شدت بالا می رود نیز باید از کانتینر های یخچالی استفاده نمود. در صادرات زرشک به اتریش برای حجم کم از مسیر هوایی و برای حجم بالا معمولا به صورت زمینی محموله ارسال می شود.
قیمت روز انواع زرشک صادراتی به اتریش:
از آن جایی که نسبت تولید زرشک به صادرات بسیار بالاست، این محصول با نوسانات دلار تطابق ندارد. تعیینکنندهترین بحث در قیمت روز زرشک، میزان تولید و همچنین عرضه و تقاضا در بازار داخلی است.