صادرات زرشک به ایتالیا:
صادرات زرشک به ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی برای اقتصاد و رشن فناوری در زمینه فراوری زرشک قرمز بسیار مورد توجه می باشد.
در چند سال اخیر با شناخته شده شدن بیشتر فواید این محصول در سطح جهان میزان صادرات آن هم رو به افزایش است. خراسان جنوبی بزرگ ترین تولید کننده زرشک در جهان می باشد.
زرشک قرمز:
زرشک قرمز خراسان به عنوان یک محصول ناب ایرانی می تواند در زمینه صادرات بسیار پر رنگ باشد و در زمینه تجارت، در کشورهایی مانند ایتالیا و دیگر کشورها یک بازار مناسب داشته باشد.
98 درصد زرشک قرمز خوراکی در ایران تولید می شود و تقریبا استان خراسان جنوبی تنها منطقه در دنیا می باشد که این محصول را به صورت باغی تولید می نماید.
البته در ایران علاوه بر زرشک قرمز، زرشک سیاه هم تولید می شود که میزان تولید آن نسبت به زرشک قرمز بسیار کمتر است و زرشک قرمز حجم معاملات بسیار بالاتری را دارد.
کشور ایتالیا پنجمین کشور پر جمعیت قاره اروپا می باشد.
در این کشور برای واردات مواد غذایی قوانین سخت گیرانه ای وجود دارد از این رو صادرات زرشک ارگانیک که محصول انحصاری ایران می باشد، بسیار مناسب است.
انواع زرشک خراسان:
خراسان جنوبی با تولید سالانه بیش از 20 هزار تن زرشک تازه، قطب تولید این محصول در دنیا می باشد.
عمده مصرف زرشک به صورت خشک شده می باشد اما در چند سال اخیر فروش زرشک تازه در رونق گرفته و حجم زیادی به این صورت صادر می شود.
هر ساله به دلیل شناخت بیشتر مردم دنیا نسبت به این محصول و کاربردهای متنوع آن، تقاضا برای زرشک بالاتر می رود و قیمت آن هر ساله با رشد همراه می باشد.
زرشک تازه بر اساس روش خشک کردن به سه دسته کلی تقسیم می شود که عبارتند از:
به طور کلی دو دسته اول بیشترین حجم خرید و فروش را در این حوزه دارد و از حجم صادراتی بیشتری برخوردار است.
ایتالیا کشوری در اروپا می باشد که با توجه به شرایط سیاسی حاکم از حجم واردات و صادرات خوبی با ایران برخوردار است. عمده صادرات ایران به این کشور به صنایع فلزی تعلق دارد.
از محصولات کشاورزی بیشترین سهم صادرات به این کشور را مغز پسته در اختیار دارد که سالانه نزدیک به 6 میلیون دلار حجم معاملات است. اما محصول کشاورزی دیگری که می تواند حجم زیادی از صادرات به این کشور را داشته باشد، زرشک می باشد.
در سال های اخیر با شناخته تر شدن این محصول در سطح دنیا و کاربرد فراوان آن در صنایع مختلف میزان صادرات آن به ایتالیا به شدت افزایش پیدا کرده است. عمده مصرف زرشک در این کشور برای رستوران ها و صنایع غذایی می باشد.
قیمت زرشک صادراتی:
زرشک ایران همانطور که در بالا توضیح داده شد برای صادرات به نقاط مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ارقام مختلف زرشک برای صادرات به کشورهای مختلف مناسب می باشد.
به صورت کلی مقاصد صادراتی زرشک ایران به دو دسته تقسیم می شود که در ادامه به آنها اشاره میشود:
کشورهای کیفیت محور:
این دسته از کشورها به کیفیت محصول مورد نظر بسیار حساس می باشند و غالبا به دنبال خرید محصولات با کیفیت بالا می باشند و از نظر قیمتی چندان دارای محدودیت نمی باشند از این رو برای این دست از کشورها، ارقام درجه یک زرشک بسیار مناسب می باشد.
کشورهای قیمت محور:
پارامتر محدود کننده برای این کشورها قیمت می باشد به صورتی که اولویت اول آنها برای خرید، قیمت می باشد و پس از آن قیمت زرشک اهمیت پیدا می کند. این دسته از کشورها به دلایل مختلف از جمله وضعیت اقتصادی موجود در کشورشان بیشتر به دنبال زرشک های ارزان تر می باشند که برای این دسته زرشکهای درجه دو گزینه بسیار مناسب تری می باشد.