صادرات زرشک به گرجستان:
صادرات زرشک به گرجستان به دو صورت بسته بندی و فله می تواند گزینه مناسبی باشد، که نیاز به قیمت ارزان و بی واسطه در بازار دارد.
انواع زرشک صادراتی:
زرشک که با نام یاقوت کویر هم در ایران شناخته می شود از مهمترین محصولات کشاورزی ایران به حساب میآید به نحوی که ایران با تولید بیش از 98 درصد زرشک دنیا بزرگترین تولیدکننده این محصول می باشد و به نحوی انحصار این محصول در دنیا در دست ایران می باشد.
زرشک ایران غالبا به صورت خشک صادر می شود و عمده مصرف این محصول در ایران د نقاط مختلف دنیا به صورت خشک می باشد.
محصول زرشک براساس نحوه برداشت و خشک شدن به انواع مختلف تقسیم می شود.
زرشک های تجاری موجود بر اساس نوع و درجه کیفیتی که دارد در بازار قیمت های مختلفی دارد.
انواع زرشک خشک تولیدی عبارتند از:
از ارقام بالا دو نوع زرشک پفکی و دانه اناری در بازارهای جهانی شناخته تر شده می باشد.
صادرات انواع زرشک به گرجستان:
در صادرات زرشک به گرجستان نکته ای که خیلی باید به آن توجه کرد، قیمت تمام شده محصول چه به صورت فله و چه به صورت بسته بندی می باشد.
برای صادرات زرشک به این کشور گزینه های مختلفی برای زرشک وجود دارد که می تواند براساس کیفیت و کاربرد و نیاز خریدار به آن پیشنهاد شود.
دلیل زیادی برای صادرات زرشک به کشورهای مختلف از جمله گرجستان وجود دارد که در ادامه به چند مورد از مهم ترین آنها اشاره می شود:
قیمت زرشک صادراتی:
همانطور که در بالا گفته شد قیمت تمام شده این محصول برای فروش در کشور گرجستان از اهمیت زیادی برخوردار است.
قیمت این محصول بسته به نوع زرشک، درجه کیفی زرشک، محل خرید، ارگانیک بودن و یا نبودن و …. متفاوت می باشد لذا لازم است متناسب با درخواست خریدار بهترین نوع زرشک پیشنهاد و از مراکز معتبر پخش این محصول جهت تامین استفاده شود.
با توجه به موارد گفته شده هر کدام از ارقام زرشک محدوده وسیعی از قیمت را در برمی گیرد و به عنوان مثال وقتی صادرکننده های درخواست قیمت زرشک پفکی درجه یک می نماید ممکن است از یک مجموعه به مجموعه دیگر متفاوت باشد و این موضوع یکی از مشکلات این حوزه می باشد.
از این رو در هنگام دریافت قیمت فقط نباید کم یا زیاد بودن قیمت را در نظر گرفت و توجه به کیفیت محصول هم اهمیت بسیار زیادی دارد.
زرشک جز محصولات کشاورزی مهم ایران در زمینه صادرات به کشورهای مختلف می باشد.
اما یکی از مشکلات صادرات زرشک عدم اطلاع بسیاری از صادرکنندگان از نحوه بسته بندی زرشک برای صادرات می باشد.
محصول زرشک یکی از محصولات کشاورزی حساس به شرایط آب و هوایی، رطوبت و بسیاری از پارامترهای محیطی می باشد که در صورت عدم رعایت استانداردهای لازم در بسته بندی امکان فساد و کاهش کیفیت در مسیر می باشد.
برای جلوگیری از هر گونه کاهش کیفیت و برگشت بار از کشور مقصد و ضررهای مالی بالا، لازم است از نحوه بسته بندی استاندارد صادراتی این محصول اطلاع حاصل نماییم.
برای این منظور معمولا ابتدا زرشک خشک را در کیسه های نخی می ریزند و سپس در کارتن قرار می دهند.
در این حالت ماندگاری زرشک به شدت بالا می رود و از ایجاد فساد و رسد میکروارگانیزم ها و … تا حد بسیار زیادی جلوگیری می کند.
برای صادرات زرشک به گرجستان معمولا زرشک با استفاده از تریلی و کانتینر از مرزهای بیله سوار و یا آستارا وارد آذربایجان می شود و پس از آن به کشور گرجستان می رود.
برای صادرکنندگان این محصول مهم ترین چالش پیدا کردن مراکز معتبر فروش زرشک با قیمت دست اول و بدون واسطه در ایران می باشد. یکی از بهترین مکان ها که می توان با این مراکز ارتباط برقرار کرد استان خراسان جنوبی و دو شهر بیرجند و قاین می باشد.