اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

روش های پولیش کردن ماشین
پیش از آن که به آموزش پولیش زدن ماشین بپردازیم، ذکر چند نکته لازم است. نخست آن که پولیش کردن بدنه خودرو عمدتاً به دو روش صورت می گیرد: پولیش کردن دستی خودرو و استفاده از دستگاه برای پولیش کردن ماشین.

دوم آن که عبارات «دستی» و «ماشینی» نباید سریعا موجب سوء تفاهمِ برتری روش ماشینی به روش دستی شوند. در واقع انتخاب بین این دو روش باید بر اساس دلایل صورت بگیرد. زیرا هر یک از این دو روش کاربردها و شرایط خاص خود را دارند و نمی توان گفت که یکی از آن ها کاملاً برتر از دیگری است.

به عنوان مثال، زمانی که قسمتی از بدنه خودرو دچار تو رفتگی شده باشد استفاده از روش ماشینی پولیش مفید نیست، بلکه اتفاقاً در این وضعیت روش پولیش با دست مفیدتر و کاربردی تر است.

ماشین

دلایل پولیش کردن ماشین
گاه برخی از صاحبان خودرو، خصوصاً کسانی که حساسیت بیش تری نسبت به زیبایی خودروی خود دارند، تصمیم به حذف گرد و غبارهای موجود بر روی بدنه خودرو به بهترین شکل ممکن می گیرند تا با این کار رنگ و رخساری تازه به بدنه خودرو ببخشند. در این شرایط، یکی از بهترین کارها پولیش کردن بدنه خودرو است. با استفاده از پولیش زدن خودرو می توان بدنه ماشین را درخشان نموده و کاری کرد که بدنه در هر مکان و زمان براق بوده و از جلایی چشم گیر برخوردار باشد.

یکی دیگر از دلایل نیاز به پولیش زدن خودرو این است که گاه کارخانه ها خودرو را آن چنان که باید و شاید پولیش نمی کنند و از این رو خریدار خودروی صفر کیلومتر، پس از آوردن خودرو به منزل و پیش از آن که اولین استفاده را از آن داشته باشد مجبور است اقدام به پولیش کردن بدنه ماشین کند تا واقعا احساس استفاده از خودرویی نو و تازه را داشته باشد.

مورد دیگری که می تواند باعث نیاز به پولیش کاری شود، وجود خط و خش بر روی بدنه خودرو است. این خط و خش می تواند از هر طریقی به بدنه وارد شده باشد، اما در هر صورت در چنین شرایطی می توان با استفاده از پولیش کردن بدنه ماشین، نسبت به رفع این خط و خش ها اقدام کرد.

حال با این مقدمه نوبت به آن رسیده که به طور کامل به آموزش پولیش کردن ماشین بپردازیم. ابتدا پولیش کردن با دست و سپس با دستگاه را مرور خواهیم کرد.

ماشین

آموزش پولیش کردن ماشین با دست
برای پولیش کردن ماشین به روش دستی، باید مراحل زیر را طی کنید:

1-تهیه لوازم اولیه
پیش از آن که کار پولیش کردن خودرو را آغاز کنید باید یک قوطی پولیش و همچنین چند دستمال نرم و لطیف آماده کنید. دستمال های میکروفایبر و یا حوله نرم گزینه های مناسبی هستند. باید حداقل دو دستمال یا پارچه داشته باشید، چرا که قرار است در دو مرحله از دستمال ها استفاده کنید. گفتنی است که امکان استفاده از سنباده نرم نیز وجود دارد. ضمناً سعی کنید از بهترین انواع پولیش جهت پولیش کردن خودرو خود استفاده کنید.

2- شستن خودرو
پس از تهیه پولیش و دستمال، نوبت به آن رسیده که خودرو را به خوبی بشویید و با دقت پاک کنید. دقت کنید که شستن خودرو پیش از پولیش کردن امری ضروری است، زیرا در صورتی که بر روی بدنه خودرو ماده ای مانند گِل و مواردی از این دست وجود داشته باشد، احتمال آن که روی بدنه خط و خش بیفتد زیاد خواهد بود.

3- مالیدن پولیش با دستمال
در این مرحله برای آغاز فرآیند اصلی پولیش کردن بدنه خودرو، یک مقدار از پولیش را روی نقطه ای از بدنه که قصد پولیش کاری آن را دارید گذاشته و سپس با استفاده از یکی از دستمال هایی که آماده کرده اید آن مقدار پولیش را با اندکی فشار بمالید.

4- در این مرحله باید در نظر داشته باشید که قصد و هدف شما از پولیش کردن بدنه خودرو چیست. اگر هدف شما این است که خط و خش را از بین ببرید باید پولیش کردن را تا جایی ادامه دهید که خط و خش ها از بین بروند، اما اگر قصد شما صرفاً رفع گرد و غبار و افزایش درخشندگی بدنه خودرو است، پولیش را تا زمانی بمالید که پولیش روی بدنه تمام شود و سپس به تدریج دیگر نقاط بدنه را نیز پولیش بزنید و به همان ترتیب با استفاده از دستمال بمالید.

5- در پنجمین مرحله از آموزش پولیش کردن ماشین - یعنی پس از اتمام پولیش زدن به بدنه - با استفاده از یک حوله نرم و یا یک دستمال میکروفایبر، سطح بدنه را با دقت تمیز کنید. علت انجام این کار این است که ممکن است در مرحله قبلی مقداری پولیش روی بدنه باقی مانده باشد که البته با استفاده از تمیز کردن دوباره می توان آن را از بین برد.

آموزش پولیش کردن ماشین با دستگاه
برای پولیش کردن ماشین با دستگاه نیز ابتدا لازم است که خودرو را بشویید تا هیچ ماده اضافی و برآمده ای روی بدنه خودرو نباشد. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

1- یک پد پولیش نرم تهیه کرده و آن را اندکی مرطوب کنید. در نظر داشته باشید که نیازی به خیس کردن کامل پد نیست، صرفاً مقداری رطوبت کافی است.

2- در مرحله بعد، پد را روی پولیشر یا همان دستگاه پولیش قرار داده و مواد لازم برای پولیش کردن را روی پد بزنید. همان طور که در بالا نیز گفته شد، باید از پولیشی که برای بدنه خودروی شما مناسب تر است استفاده کنید. جهت انتخاب بهتر می توانید با فروشنده مشورت کنید.

3- در این مرحله دستگاه را به بدنه نزدیک کرده و آن را روشن کنید. سعی کنید خیلی دستگاه را فشار ندهید. قرار نیست رنگ بدنه را اسکراب کنید!

4- تا زمانی که خط و خش یک منطقه از بین نرفته دستگاه را به منطقه ای دیگر نبرید. ضمناً بهتر است دستگاه را به صورت طولی حرکت دهید و نه دایره ای.

ماشین

چند نکته برای پولیش زدن ماشین با دستگاه
پس از پولیش زدن، بار دیگر بدنه ماشین را بشویید.
اگر واکس تهیه کرده اید، می توانید پس از شستشو از واکس نیز استفاده کنید. برای زدن واکس باید از یک پد نرم استفاده کنید. ضمناً چه بهتر که پس از استفاده از واکس، بدنه خودرو را با یک پارچه میکروفایبر تمیز کنید.
جاهایی از بدنه خودرو که حساسیت بیش تری دارند را کم تر پولیش بزنید.
سعی کنید به هنگام استفاده از دستگاه، فشار ثابتی به بدنه وارد کنید.
به لبه های دستگاه پولیش دقت کنید. ممکن است لبه های دستگاه، به سبب سرعت بیش تر، موجب بروز آسیب به برخی از مناطق بدنه شوند.
بار دیگر تأکید می کنیم که نیازی به فشار دادن زیاد دستگاه نیست.
آموزش پولیش کردن ماشین های مشکی و سفید رنگ
از آن جایی که خودروهای مشکی و سفید رنگ، از خودروهای پر طرفدار در ایران هستند، در این بخش مشخصا درباره نحوه پولیش ماشین سفید و پولیش ماشین مشکی توضیح می دهیم.

پولیش خودروی مشکی
بسیاری از افراد به اشتباه فکر می کنند که نگهداری خودروی رنگ مشکی نسبت به رنگ های روشن، ساده تر است. اما واقعیت این است که ماشین های رنگ مشکی دائما به پولیش و واکس نیاز دارند و تنها با شست و شو، ظاهری براق و درخشان به خود نمی گیرند. حتی ممکن است با شست و شوی غیر حرفه ای، ردهای نازیبایی روی ماشین بماند که به خصوص در نور روز بیشتر دیده می شود.

برای پولیش زدن ماشین مشکی به صورت صحیح، حتما ماشین خود را با مواد مخصوص شست و شوی خودرو شسته و سپس رد هرگونه خط و خشی را از بین ببرید.
بعد از آن با یک پولیش خالص مخصوص رنگ مشکی، ماشین مشکی را به صورت متوازن پولیش کنید و دقت کنید که پولیش به صورت یکدست در نقاط مختلف خودرو پخش شود.
سپس با یک دستمال میکروفایبر بدنه را برق بیندازید.
بسیار مهم است که پس از اتمام پولیش ماشین مشکی، بدنه را با یک واکس مخصوص برق بیندازید. واکس مخصوص خودرو می تواند از آن در برابر برخی عوامل مخرب نیز محافظت کند.البته دقت کنید که پس از پخش واکس مخصوص، مقادیر اضافه ای از آن روی خودرو نماند.

پولیش خودروی سفید
پولیش هایی که روی خودروهای مشکی و یا رنگ های دیگر به خوبی کار می کنند، ممکن است روی رنگ سفید، اثر مناسبی نداشته باشند. بنابراین باید برای رنگ سفید و یا سایر رنگ های روشن مثل نقره ای، یک پولیش مخصوص رنگ روشن تهیه کنید.

برای پولیش زدن خودروی سفید، قبل از هرچیزی مانند سایر خودروها، باید آن را به خوبی بشویید. با این فرق که مرحله شست و شو در خودروهای سفید از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است زیرا در صورتی که کوچک ترین کثیفی ای به بدنه ماشین بماند، هنگام پولیش با رنگ ترکیب شده و پاک کردن آن در زمان های بعدی، بسیار سخت خواهد بود.
پس از شست و شوی دقیق می توانید ماشین خود را با ماده مخصوص رنگ سفید، پولیش کنید. معمولا خودروهای سفید را تنها زمانی که دچار خط و خش شده اند پولیش می کنند نه به صورت دائم.
می توانید پس از پولیش از یک لایه واکس نیز برای برق بیشتر و محافظت از پولیش استفاده کنید.

انواع پد پولیش و ماده پولیش خودرو
از آن جایی که پد پولیش و ماده پولیش، ملزومات اصلی برای پولیش زدن خودرو هستند، در اینجا به صورت جداگانه به معرفی این دو مورد می پردازیم:

پد پولیش
پد پولیش، قطعه ای از جنس فوم و یا پوست بره است که برای پولیش کردن خودرو بر روی دستگاه پولیش نصب می شود.

رایج ترین نوع پد پولیش از جنس فوم است که روی دیسک های چسب دار نصب می شود و قابل تعویض است. پد پولیش فومی، معمولا برای دستگاه پولیش 500 تا 2500 دور در دقیقه استفاده می شود. این نوع پد سطحی صاف و لبه ای خمیده داشته و قابل شست و شو است. همچنین خط و خش بدنه خودرو با پد فومی بهتر از پولیش کاری دستی از بین می رود.

پد فوم نرم برای براق کردن خودرو و معمولا در آخر کار استفاده می شود. پد فومی با زبری متوسط برای خط و خش های سطحی و جلا و صیقل دادن سطوح به کار می رود و فوم زبر هم برای از بین بردن خط های عمیق استفاده می شود.

مایع پولیش خودرو
مایع پولیش خودرو برای از بین بردن خط و خش ها و آلودگی های سطح بدنه خودرو استفاده می شود و حاوی موادی سایا است که با برداشتن یک لایه نازک از رنگ، خط و خش ها را از بین می برند. بهتر است مایع پولیش خودروی خود را با توجه به زنگ ماشین انتخاب کنید زیرا معمولا پولیش های رنگ های مختلف بر اساس رنگدانه های همان رنگ ساخته شده اند و ممکن است در صورت استفاده بر رنگی دیگر، اثر خوبی به جا نگذارند.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>