امروزه به دلیل افزایش جمعیت و توسعه شهرسازی موضوع ایمنی در انجام پروژه های ساختمانی، کاهش هزینه های ساختمانی و سرعت و اجرای کار اهمیت ویژه ای دارد. به دلیل طولانی بودن پروژه های ساخت به روش های سنتی و پر هزینه بودن آن ها، مهندسین و معماران ساختمانی نوعی سقف به نام روفیکس را طراحی نموده اند که به دلیل ایمنی بالا و وزن سبک مورد استفاده قرار گرفته است.
سقف روفیکس از قالب هایی به نام روفیکس ساخته شده که نقش نگهدارنده بتن تر را به عهده دارند و عملکرد سازه ای ایفا نمی کنند. با این مقدمه به بررسی جامعی در مورد این نوع سقف در ادامه این نوشته می پردازیم.
سقف روفیکس
روفیکس نوعی سقف مرکب با قالب ماندگار است و نوعی دال بتنی آرمه مرکب بتنی به شمار می آید. با استفاده از قالب مشبک روفیکس امکان اجرا و بتن ریزی همزمان تمام طبقات وجود دارد و نیازی به شمع و جک نمی باشد.
سقف روفیکس نسبت به سقف های بتنی مانند سقف تیرچه بلوک وزن بسیار سبکی دارد و بار اضافی بر سازه وارد نمی کند. در واقع حدود 40 درصد از وزن مرده ساختمان را کاهش می دهد، زیرا مصرف مصالح فولادی در اسکلت این نوع سقف نسبت به سایر سقف ها کمتر می باشد.
کاربرد قالب های روفیکس
استفاده از سقف های روفیکس در ایران به بیش از یک دهه برمی گردد. پس از حادثه دلخراش زلزله بم، کمبود این سقف ها در ساخت سازه ها بسیار به چشم آمد. امروزه استفاده از سقف روفیکس رایج شده و با توجه به مزایا زیادی که دارد، جای خود را به خوبی در صنعت ساختمان باز کرده است.
امیدواریم این نوشته توانسته باشد اطلاعات مورد نیاز شما کاربران گرامی را در مورد سقف روفیکس فراهم آورده باشد. نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را در مورد این مطلب با ما در میان بگذارید.