رده بندی برترین برندهای خودروسازی چین بر اساس تعداد فروش خودروهای سواری
سال ها قبل کسی فکرش را نمی کرد در حضور خودروسازی های بزرگ جهان که بعضی از آن ها بیش از یک قرن سابقه دارند، خودروسازی تازه راه رسیده چین بتواند جولان بدهد. بااین حال شرایط به گونه ای رقم خورده است که حالا بعضی از کمپانی های چینی صاحب شرکت های بزرگ و اصلی اروپایی نیز شده اند. این رشد خیره کننده به خصوص در حدود 2 دهه اخیر تحت تأثیر ورود شروع مونتاژ خودروسازی های بزرگ و وجود بازار عظیم در چین است.
جمعیت میلیاردی چین تقاضای زیادی برای خودرو دارد و به دلیل شرایط و قوانین سخت گیرانه خرید خودرو بسیاری از مردم توان خرید خودروهای خارجی را ندارند و به سمت خرید از خودروسازان داخلی رفته اند. نتیجه چنین سیاستی در چین سبب شده است که میلیون ها دستگاه خودرو چینی هرساله تولید شود.
حجم بالای تولیدات و سود خوب حاصل از فروش آن ها درنهایت به ایجاد کمپانی های موفق چینی ختم شده است. بعدازآن نیز نوبت به صادرات خودرو به کشورهای آمریکای جنوبی، روسیه، خاورمیانه و آسیای رسید و بازارهای بیشتری را در اختیار چینی ها قرارداد. مدتی است که بازار ایران نیز شاهد ورود کمپانی های چینی است.
10- جک موتور
فروش جک در سال گذشته در بازار چین از حدود 250 هزار دستگاه عبور کرد و این خودرو به لیست ده خودروساز برتر بازار چین وارد شد. جالب است که بدانید تا سال 2007 این کمپانی خودرو سواری تولید نمی کرد. اما با سیاست گذاری درست و برنامه ریزی اصولی در طی 10 سال راه صدساله را طی کرد و حالا با سرمایه گذاری روی بخش تحقیق و توسعه و طراحی توانسته است بازار مناسبی برای خود در چین و سایر نقاط جهان پیدا کند. جک در ایران نیز با مشارکت کرمان موتور بازار خریدوفروش خوبی پیداکرده است.
9- زوتی
نام این خودروسازی در ایران با زوتی 300 سایپا روی زبان ها افتاد. اما در حال حاضر با شاسی بلندهای دامای x7 و زوتی t600 که جزو بهترین خودروهای چینی هستند شناخته می شود. این کمپانی قدیمی چینی کار خود را از سال 1968 شروع کرد. در حال حاضر فروش زوتی به بیش از 300 هزار دستگاه در بازار چین رسیده است که آن ها را به 9 امین خودروسازی چین تبدیل کرده است.
8 - BYD
BYD یکی از جدیدترین خودروسازی های چین است که در سال 2003 کار خودرو را شروع کرد. BYD قبل از ساخت خودرو، به عنوان یک کارخانه موفق تولید باتری در چین شناخته می شد. به همین دلیل هم اکنون نیز سرمایه گذاری زیادی بر روی خودروهای الکتریکی کرده است. در حال حاضر فروش این کمپانی به بیش از 400 هزار دستگاه رسیده است که نشان دهنده توانایی بالای چینی ها در کوتاه کردن مسیر موفقیت است. در ایران نیز این کمپانی با خودروهایی مانند S6 به محبوبیت بالایی رسیده است.
7- چری
چری که با نام ام وی ام و همکاری مدیران خودرو به عنوان یکی از اولین کمپانی های چینی وارد بازار خودرو ایران شد، در حال حاضر هفتمین خودروسازی پرفروش در بازارهای چین است. فروش چری به بیش از 455 هزار دستگاه در سال رسیده است. چری در ده سال اول قرن جدید توانسته لقب بهترین صادرکننده خودرو چینی را نیز به خود اختصاص دهد.
6- گروه خودروسازی گوانگژو (GAC)
این گروه خودروسازی درواقع صاحب سه برند ترومچی، گونو و چانگ فنگ در چین است که توانسته با فروش بیش از 500 هزار دستگاه در بازار چین صاحب رتبه 6 در لیست بهترین خودروسازی های چین شود. این گروه خودروسازی ارتباط نزدیکی با فیات کرایسلر، هوندا، ایسوزو و میتسوبیشی در چین دارد و محصولات این برندها را نیز تولید می کند.
5- سایک (گروه صنعتی خودروسازی شانگهای)
در چین 4 ایالت بزرگ صاحب 4 گروه خودروسازی هستند که به آن ها BIG FOUR گفته می شود که سایک هم جزو آن هاست. سایک یکی از قدیمی ترین و بزرگ ترین گروه های تولید خودرو در چین است که فروش سایک به بیش از 550 هزار دستگاه در سال می رسد. ام جی یکی از زیرمجموعه های این شرکت است.
4- بایک (هولدینگ صنعتی کارخانجات خودروسازی بی جینگ)
یکی دیگر از مجموعه کارخانه های چینی است که توانسته است بیش از 566 هزار دستگاه در بازار چین به فروش برساند. این گروه از سال 1958 تا به امروز مشغول فعالیت است و اولین خودروسازی چینی بود که با یک شرکت خارجی (amc آمریکا) قرارداد همکاری امضا کرد.
3- دانگ فنگ
بازهم عضو دیگری از 4 کمپانی بزرگ چینی که از سال 1969 کار خود را شروع کرده است. این خودروسازی دولتی در ابتدا تولیدکننده خودروهای نظامی و سنگین بود اما به تدریج وارد بازار خریدوفروش خودروهای سبک شد. در حال حاضر فروش دانگ فنگ در بازار چین به 640 هزار دستگاه رسیده است. در ایران نیز همکاری نزدیکی بین این شرکت و ایران خودرو دیده می شود.
2-چانگان
مدتی است که نام این خودروسازی در ایران شنیده می شود اما چانگان به عنوان 4 امین عضو خانواده Big Four کار خود را از سال 1862 شروع کرده است. در زمان تأسیس قرار بود چانگان برای دربار امپراتوری چین تدارکات نظامی را تأمین کند. اما حالا با فروش بیش از 1 میلیون دستگاه خودرو در بازار چین به یکی از موفق ترین شرکت های چینی تبدیل شده است. بازار خریدوفروش چانگان به ایران نیز رسیده است.
1-جیلی
درنهایت جیلی با فروش 1.251.656 دستگاه خودرو سواری در بازار چین به پرفروش ترین و برترین برند چینی بدل شده است. کارخانه ساخت یخچال که در سال 1986 تأسیس شده بود با شروع قرن جدید توانست در مسیر پیشرفت به خوبی گام بردارد و باسیاست های درست فروش توانسته است بهترین عملکرد را در بین خودروسازی های چینی در سال گذشته از خود به نمایش بگذارد. خریدوفروش جیلی در کشور ما نیز شرایط خوبی دارد.