آرماتور چیست؟
یکی از اصولی که همواره در اجرای سازه های بتنی مورد توجه قرار گرفته و تأثیر بسزایی بر استحکام آنها می گذارد ارماتوربندی است. آرماتوربندی مقاومت کششی سازه را ارتقاء می بخشد و آن را در برابر تنش های محیطی مستحکم می کند. این روش از جمله اساسی ترین روش ها در ایجاد ساختمان های مدرن به شمار می آید و سازه را از نظر اصول مهندسی قابل قبول می کند.
در آرماتوربندی باید از میلگرد با اندازه های مناسب استفاده نمود تا سازه از استحکام لازم برخوردار شود. در اجرای آرماتوربندی، میلگردها با نظمی خاص در کنار یکدیگر قرار می گیرند و اتصال آنها از طریق بست های فلزی و یا جوشکاری سرد می باشد. آرماتوربندی به شکل میله های خمیده و در هم قفل شده برای ساخت ستون و فونداسیون ساختمان و به صورت چند میله ساده که در کنار هم قرار گرفته اند برای سقف سازی اجرا می گردد.
خم نمودن میلگردها برای آرماتوربندی با استفاده از روش های مختلف صورت می گیرد که هر کدام از آنها برای سازه های متفاوت مناسب هستند. در کل آرماتوربندی به سه روش آرماتوربندی منظم، گره ای و کرواتی انجام می شود. در هر سه روش برای کنار هم نگه داشتن میلگردها از جوشکاری سرد استفاده می گردد زیرا جوشکاری معمولی به دلیل عدم ایجاد انعطاف پذیری لازم منجر به کاهش استحکام کششی آرماتور می شود.
آرماتوربندی از مزایای زیر برخوردار است: