مزایای میلگرد یا آرماتور FRP
میلگردهای کامپوزیت FRP نارسانا هستند و مانع از هدایت جریان الکتریکی می شوند. به همین دلیل این محصول برای ساخت سازه هایی که احتمال برق گرفتگی در آنها بالاست استفاده می شود. از جمله موارد استفاده از میلگردهای FRP به منظور جلوگیری از هدایت الکتریکی، ساخت دکل های بتنی انتقال نیرو، ساخت تیرهای برق و پست های پیش ساخته می باشد.
رزین های اپوکسی که در ساخت میلگردهای کامپوزیت FRP به کار رفته اند مقاومت بسیار بالایی در برابر مواد شیمیایی مانند اسید، نمک و آب دارند و مانع از خوردگی میلگرد می شوند. به دلیل مقاومت بالای این محصول، برای ساخت سازه هایی که در معرض نمک های یخ زا قرار دارند استفاده می شود. علاوه بر آن در ساخت سازه های دریایی، عرشه پل ها و اسکله ها نیز از این میلگردها استفاده می شود.
پدیده خوردگی در بتن مسلح شده با میلگرد فولادی بدین صورت است که ابتدا میله های فولادی داخل بتن شروع به زنگ زدگی کرده و اکسید می شوند. سپس این اکسیدها در داخل بتن منتشر شده و باعث از بین رفتن بتن می شوند. بدین ترتیب با خورده شدن میلگرد و بتن، سازه بتنی به طور کامل تخریب می شود. استفاده از میلگردهای FRP به دلیل مقاومت بالا و خاصیت ضد خوردگی باعث مقاوم سازی سازه های بتنی می شود.
چگالی میلگردهای FRP پایین است و همین امر باعث شده تا وزن این میلگردها پایین باشد و از وارد آمدن بار اضافی بر سازه جلوگیری کند.
میلگردهای کامپوزیت FRP دارای خواص و ویژگی هایی می باشند که سالیان سال بدون وارد آوردن هیچ نوع آسیبی عمر سازه را بالا می برند. دوام و طول عمر این نوع میلگردها 15 برابر نوع فولادی آن است.
FRP چسبندگی مناسبی با بتن دارد و برای افزایش چسبندگی بین الیاف تقویتی و ماتریس رزین، از اصلاح سطحی نیز استفاده می شود.
در مقایسه با میلگردهای فولادی، میلگردهای FRP مقاومت کششی بیشتری دارند. برخلاف فولاد، آن ها وقتی تحت کشش قرار می گیرند قبل از گسیخته شدن تسلیم نمی شوند. در نهایت مقاومت کششی آرماتورهای FRP خیلی بیشتر از میلگردهای فولادی مسلح کننده است.
معایب میلگرد یا آرماتور FPR