صادرات کالا به تایوان:
در چند سال اخیر، تایوان به لیست کشورهایی که ایران برای صادرات کالاهای خود انتخاب می کرد، اضافه شد و رشد زیادی هم در رقابت با کشورهای دیگر در زمینه واردات از ایران داشت.
اگرچه کشورهایی مثل چین، عراق، امارات، افغانستان و هند از محبوب ترین کشورها برای صادرات کالا محسوب می شوند، اما تایوان هم توانسته در این میان سهمی از صادرات ایران را به خود اختصاص دهد.
اگر شما هم قصد صادرات به تایوان را دارید، با ما همراه باشید. قبل از هرچیز برای انجام امر اقتصادی صادرات یا واردات به طور رسمی نیازمند تأسیس یک شرکت هستید. بعد از آنکه مراحل ثبت شرکت را گذراندید میتوانید روال صادرات کالا را شروع کنید.
کالاهایی را که برای ورود به تایوان مجاز هستند، به دو روش می توانید وارد این کشور کنید.
مراحل صادرات کالا به تایوان:
حساب بانکی:
برای انجام روال مربوط به صادرات باید در کشور مقصد یک حساب بانکی داشته باشید تا برای انجام امور بانکی مربوط به تجارت خود در بازارهای خارجی، به مشکل برنخورید.
بازاریابی کالا:
مهم ترین قدم صادرات شما، در این جا رقم می خورد. بازار خریدار تایوانی را باید بالا و پایین کنید و با توجه به جامعه هدفی که انتخاب کردید، کالای خود را به بازار تایوان معرفی کنید.
قطعا مهم ترین سرمایه شما پیدا کردن یک مشتری خوب برای کالایتان است که برای این امر ابتدا باید برای کالایتان بازاریابی خوب داشته باشید. جز بازاریابی حضوری، می توانید از روش های B2B و حضور در رویدادها و نمایشگاه های این کشور نیز استفاده کنید.
صدور پیش فاکتور:
حالا باید پیش فاکتوری که حاوی اطلاعات کالا است، برای خریدار تایوانی بفرستید. اطلاعاتی مانند نام و مشخصات فروشنده، شماره و تاریخ فاکتور، مشخصات خریدار، مشخصات فنی کالا، تعداد، ارزش کالا، شرایط پرداخت، مبدا حمل، شرایط حمل و تحویل، مدت اعتبار پیش فاکتور باید در پیش فاکتور ارسالی شما مشخص باشد.
تولید یا بسته بندی کالا:
زمانی که تاجر تایوانی، پیش فاکتور را تایید کرد باید نسبت به آماده سازی کالا به تعداد لازم و بستهبندی آن اقدام کنید تا کالا آماده ارسال به صورت زمینی، هوایی یا دریایی شود.
پرداخت سیف کالا:
سیف کالا قیمت کالا در ایران به همراه هزینه بیمه و حمل و نقل است که باید توسط کشور صادرکننده پرداخت شود. تا زمان ورود به اولین دفتر گمرکی تمام هزینه ها بر عهده شما است.
دریافت مجوز:
در این جا با توجه به کالایی که قصد صادرات آن را دارید، باید مجوزهای لازم را از وزارت خانه های مربوطه و ارگان و نهادهای خاص بگیرید تا در روز ارائه اظهار نامه، به مشکل برنخورید.
دریافت اظهارنامه صادراتی:
در این مرحله کالای خود را به گمرک حمل کرده و اظهارنامه صادراتی یا مجوز خروجی را دریافت می کنید.
عقد قرارداد بیمه:
برای خرید یا فروش بین المللی، معمولا هر دو طرف معامله، قراردادی بین خود ایجاد می کنند که رضایت طرفین در آن باشد.
برای جلوگیری از خسارت یا عدم پرداخت و مشکلاتی از این قبیل، اتاق بازرگانی بین المللی، در مورد تعهدات و قراردادهای مربوط به خرید و فروش، اصطلاحاتی را تنظیم کرده که نحوه تحویل کالا را به خریدار، نشان میدهد (به این اصطلاحات بازرگانی اینکوترمز می گویند). شما به عنوان صادرکننده باید در کنار این ضوابط کالای خود را بیمه کنید.
دریافت گواهی بازرسی:
گواهی بازرسی معمولا درخواست خریدار تایوانی است و باید همانطور که می خواهد، ارسال شود. در این شرایط موسسه ای که طرفین قرارداد، آن را قبول دارند، کار بازرسی کالا را انجام می دهد تا گواهی را صادر کند.
دریافت گواهی مبدا و فاکتور فروش:
در این مرحله باید فاکتور فروش خود را مطابق با شرایطی که بین شما و خریدار است، صادر کنید و به اتاق بازرگانی و وزارت صنعت معدن برده تا تایید شود و گواهی مبدا خود را دریافت کنید.
ارسال کالا:
پس از ارزیابی های گمرکی و پرداخت هزینههای مربوط به گمرک (مثل انبارداری، باربری و..) با توجه به نوع قرارداد حمل، که قبل از این با خریدار تایوانی خود بستید، کالا را از طریق باربری هوایی، دریایی یا زمینی ارسال کنید.
فهرست بهترین کالا برای صادرات به تایوان:
لیستی از بهترین کالاهای صادرات در زیر برای شما ذکر شده است:
صادرات خشکبار به تایوان:
برای صادرات خشکبار، پسته، بادام و انجیر و خرمای پیاروم از محبوب ترین خشکبارهای صادر شده به تایوان است.
پسته هم از بهترین و پرسودترین کالاهای صادراتی است اما با این وجود ممکن است در بازار داخلی برای تبدیل ارز توسط بانک مرکزی کمی با مشکل مواجه شوید.
اما به صورت کلی، خشکبار از جمله کالاهایی است که سود بالایی دارند. تاجرانی که به صادرات خشکبار اقدام می کنند معمولا سود خوبی از این طریق به دست می آورند.
محصولات کشاورزی:
تایوان هم مانند چین نسبت صادرات کالاهای کشاورزی فعال است. کالاهایی مانند گل خشک شده یا رنگ کرده، مواد شیمیایی خاک، چای سیاه، زعفران و میوه از جمله کالاهای صادراتی به تایوان است.
محصولات پتروشیمی:
کالاهایی مثل آهن و فولاد، پلی اتیلن، متانول، پروپان مایع، متانول، قیر نفت و انواع مواد شیمیایی نیز برای صادرات به تایوان، سود خوبی دارند.
اگر تایوان را برای صادرات کالای خود انتخاب کردید، ابتدا باید مانند هر کشور دیگر، بازار آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهید تا کالایی که برای صادرات در نظر گرفته اید، بتواند سود و بازدهی لازم را در مقابل روالی پیچیده ای که در مقابل تان است (مثل گمرک، انبارداری، دریافت مجوز از ارگان های مختلف و…) برایتان داشته باشد.