با گسترش تکنولوژی در صنایع و به دنبال آن صنعت بزرگ چوب، سی ان سی ها نیز پا به این صنعت گذاشتند. دقت بالا، افزایش تیراژ تولید، انعطاف در تولید محصولات متفاوت، بهینه شدن خطوط تولید، کاهش قیمت محصول نهایی برای مصرف کننده، افزایش حاشیه سود برای تولید کننده، کاهش خطای انسانی و بالا بردن راندمان ارمغانی است که ماشین های سی ان سی به صنایع چوب آورده اند.
به طور کلی هر دستگاهی که حرکت در آن توسط رایانه کنترل می شود را می توان سی ان سی نامید. CNC کوتاه شده عبارت Computer Numerical Control و به معنای کنترل عددی توسط کامپیوتر است.در حقیقت دستگاه های سی ان سی همان ماشین های دستی ساده هستند که به یک بخش کنترل گر مجهز شده اند. این بخش کنترل گر یا کنترلر بخش اصلی دستگاه CNC محسوب می شود.
پرینترها، بلوری، DVD رام ها و… معمولی ترین سی ان سی هایی هستند که هر روز با آن ها سر و کار داریم؛ بنابراین سی ان سی یک دستگاه خاص نیست یک واژه عمومی هست که می تواند به گستره بزرگی از ماشین ها نسبت داده شود.
تاریخچه ماشین سی ان سی
بعد از جنگ جهانی دوم ضرورت وجود دستگاه هایی که توانایی ساخت قطعات پیچیده و دقیق را برای صنایع هوافضا داشته باشند احساس می شد. از سال 1950 جان پارسانگ از شرکت پارسونز قرارداد خود را با نیروی هوایی آمریکا جهت ساخت اولین دستگاه کنترل عددی را منعقد کرد.
بعد از ساخت اولین دستگاه کنترل عددی توسط پارسانگ، انستیتو ام آی تی اقدام به ساخت سری کامل تر از دستگاه اولی کرد. بعد از گذشت 2 سال از این اقدام در سال 1952 و با تلاش و کوشش 100 نفر از بهترین مهندسان الکترونیک و مکانیک جهان، توانستند دستگاهی با کنترل سه محوری و با دقت و سرعت و قدرت بالا اختراع کنند که نام آن را گذاشتند.
پس از تولید انبوه ماشین آلات محققان و منتقدان دریافتند که این دستگاه قابلیت ارتقا دارد. در همان زمان بود که صنعت کامپیوتر رشد و نمو قابل توجهی کرده بود. رشد دنیای رایانه ها محققان را به این فکر انداخت که کلیهٔ دستگاه ها را به کمک کامپیوترها کنترل کنند که دستگاه های هم از این قاعده مستثنا نبودند.
یک سری از مهندسان از اقصا نقاط جهان در شرکت ام آی تی جمع شدند و روی پروژهٔ فرمان گیری دستگاه های از طریق کامپیوتر بحث و گفتگو کردند.
پس از 2 ماه گفتگو و بحث در این باره که آیا این دستگاه ها ارزش ارتقا را دارند یا نه در آخر دستور ساخت سری جدید این دستگاه ها از طرف رئیس شرکت ام آی تی صادر شد؛ و بعد از 3 سال کار روی این پروژه، دستگاه کنترل عددی کامپیوتری در سال 1959 اختراع شد.