ویژگی های بتن پیش تنیده
همان گونه که در بالا گفته شد، ساخت بتن پیش تنیده در جهت کنترل تنش های کششی و ترک های ناشی از لنگر خمشی بر اثر بارهای وارد شده صورت می گیرد. به بیان دیگر می توان گفت پیش تنیدگی در بتن عبارت است از ایجاد یک تنش ثابت و دائمی به اندازه لازم در یک عضو بتنی، به صورتی که در اثر این تنش، تنش های ناشی از بارهای مرده و زنده در عضو مورد نظر خنثی شده و مقاومت باربری آن افزایش پیدا کند.
بنابراین می توان گفت بتن پیش تنیده برای رفع ضعف بتن در برابر کشش ساخته و مورد استفاده قرار می گیرد. آن چه که در ساخت بتن پیش تنیده حائز اهمیت است، استفاده از مصالح با کیفیت می باشد. از آن جایی که بتن و فولاد در معرض تنش های زیادی قرار دارند و هم چنین بر اثر اتلافات پیش تنیدگی که می تواند باعث کاهش نیروی پیش تنیدگی شود، باید از مصالح با مقاومت بالا استفاده شود.
میزان دوام و ایمنی بتن پیش تنیده به طرح و اجرای آن بستگی دارد و نمی توان به طور قطع در مورد آن نظر داد. از این رو به منظور بالا بردن دوام بتن، قبل از استفاده آن و وارد شدن بار، با توجه به شدت بارگذاری، بتن و فولاد تحت تنش قرار می گیرند تا میزان دوام و ایمنی آن ها مورد بررسی قرار گیرد.
وزن ساختمان هایی که در آن ها از بتن پیش تنیده استفاده می شود، کم تر از ساختمان هایی است که از بتن مسلح در ساخت آن ها استفاده شده است. در استفاده از بتن های پیش تنیده، از مقاومت تمام سطح مقطع بتن استفاده می شود و همین امر نیاز به بتن را کم تر می کند. هم چنین فولادهایی که در بتن پیش تنیده مورد استفاده قرار می گیرند، دارای مقاومت زیادی بوده و همین امر سبب می شود میزان فولاد مصرفی کاهش یابد که خود بر پایین آمدن وزن ساختمان تأثیرگذار می باشد.
مزایا بتن پیش تنیده
معایب بتن پیش تنیده