تخته چوبی یکی از پرمصرف ترین متریال مورد استفاده در صنایع چوب است. چنانچه شما در حرفه نجاری مشغول به فعالیت باشید و یا علاقه مند به حضور در صنعت چوب هستید، نیاز است تا با جدیدترین مواد و تجهیزاتی که وارد این صنعت می شود آشنایی کامل داشته باشید.
تخته MDF
MDF برای اولین با در سال 1965 در امریکا تولید شد. ام دی اف MDF مخفف واژه Medium-density fibreboard به معنی تخته چوبی با چگالی متوسط است که یکی از فرآورده های چوبی است. ام دی اف تخته فیبری است که به روش خشک تهیه شده و چگالی بین 0/5 تا 0/8 گرم بر سانتی متر مکعب دارد.
پس از تولید MDF می توان آن را با استفاده از ورق ملامین و چسب روکش نمود تا در کنار ایجاد طرح های زیبا بر روی آن به دوام ورق هم کمک کند.
در صنایع چوب چند سالی است که از MDF به وفور استفاده می شود و این ورق جایگاه ویژه ای در میان طراحان و معماران دارد هرچند که MDF به هیچ عنوان نمی تواند جایگزین چوب باشد، اما با توجه به شرایط فرهنگی حال حاضر سهم زیادی از بازار را به خود تخصیص داده است.
از ام دی اف برای ساخت کابینت آشپزخانه، کمد دیواری، درب، شلف و قفسه های دیواری و غیره استفاده می شود.
مزایای MDF نسبت به تخته خرده چوب نئوپان
دانسیته ام دی اف نسبت تخته خرده چوبی، یکنواخت تر و همگن است.مقاومت خمشی و الاستیسیته MDF نسبت به نئوپان به مراتب بیشتر است.
MDF سطوحی صاف با ساختاری همگن و لبه های فشرده و متراکم دارد و در نتیچه ابزار خوری و قابلیت ماشین کاری را در کار فراهم می کند.قدرت نگه داری پیچ و میخ در MDF بیشتر است.در مقابل رطوبت پایداری و مقاومت بیشتری دارد.