بتن یکی از پرکاربردترین مصالحی است که نقش بسیار مهمی در صنعت ساخت و ساز ایفا می کند. در واقع می توان گفت بدون این ماده ساخت سازه های مقاوم و مستحکم امکان پذیر نیست. دسترسی آسان و قیمت مناسب از ویژگی های بارز این ماده می باشد که آن را به متریالی پر مصرف در صنعت ساختمان تبدیل نموده است، از این رو نمی توان اهمیت آن را در مقاوم سازی سازه های مختلف نادیده گرفت.
بتن نیز همانند سایر مصالح ساختمانی ممکن است با گذشت زمان در اثر عواملی نظیر تغییرات آب و هوایی مقاومت خود را از دست داده و تخریب شود، به همین دلیل در حال حاضر با پیشرفت علم و تکنولوژی انواع جدیدی از بتن نظیر بتن خود ترمیم شونده و بتن با مقاومت بالا تولید می شود. این بتن ها مقاومت و طول عمر بسیار بالایی دارند و با گذشت زمان تخریب نخواهند شد.
اما سایر بتن ها ممکن است دچار ترک خوردگی و فرسایش شوند و به مرور کارایی و استحکام خود را از دست دهند. در این صورت بتن تخریب شده را می توان مجدداً بازیافت نمود و مورد استفاده قرار داد. قابلیت بازیافت یکی از ویژگی های منحصر بفرد بتن است که میزان ضایعات محیطی و زباله های صنعتی را به حداقل می رساند.
تخریب بتن با استفاده از بیل و کلنگ، ماشین آلات و یا ضربه زدن با گوی فولادی صورت می گیرد که پس از آن ضایعات ناشی از تخریب جمع آوری شده و به محل بازیافت انتقال داده می شوند. در ادامه این نوشته به بیان توضیحات بیشتر در مورد بتن بازیافتی می پردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.
مقایسه بتن بازیافتی با بتن تازه
کلام آخر
امیدواریم این نوشته توانسته باشد اطلاعات مفید و جالبی را در مورد بتن بازیافتی در اختیار شما کاربران گرامی قرار داده باشد. ما منتظر نظرات شما عزیزان در مورد این مطلب می باشند. با ما در ارتباط باشید.