صادرات به عمان:
در سال های گذشته با توجه به رشد و توسعه اقتصادی کشور عمان و حجم مبادلات تجاری این کشور با سایر کشورهای جهان و پتانسیل بالای بازار مصرف کشور عمان، کشورهای بسیاری در حال رقابت برای نفوذ در بازار عمان و به دست اوردن سهم بیشتری از این بازار، می باشند.
در زیر به اطلاعات عمومی و پایه ای در مورد کشور عمان، اقتصاد کشور عمان و همچنین پتانسیل های صادراتی ایران به عمان اشارهای مختصر می کنیم.
کشور پادشاهی عمان در جنوب شرقی خلیج فارس و تنگه هرمز واقع شده است. عمان داری جمعیتی حدود 3میلیون نفر می باشد که 99درصد آنها مسلمان و 1 درصد آنها هندو می باشند.
بزرگ ترین شهر عمان که پایتخت این کشور نیز می باشد مسقط نام دارد. مساحت عمان بیش از 30000 هزار کیلومتر مربع است.عمان با سه کشور عربستان سعودی، امارات متحده عربی و یمن همسایه است.
عمان کشوری با آب و هوا گرم ومعتدل در شمال آن و گرم و خشک در مرکز و جنوب آن کشور است و از نظر زمانی با ایران عزیزمان 30 دقیقه اختلاف دارد.(تهران 12 مسقط 12:30). کشور عمان دارای تولید ناخالص ملی بالای 60 میلیارد دلار است.
عمده درآمد این کشور از صادرات نفت و گاز می باشد و واردات عمده این کشور شامل وسایل نقلیه، مواد غذایی و ماشین الات صنعتی می باشد. واحد پول عمان ریال عمان است. از شهر های مهم این کشور میتوان مطرح، صلاله و صحار نام برد.
اقتصاد عمان:
کشور عمان با توجه به منابع سرشار نفت و گاز خود و همچنین تجارت پایدار خود با بازارهای جهانی توانسته است طراز تجاری مثبت و قابل توجهی با دیگرکشورهای جهان ایجاد کند.
به طور کلی بیش از 50 درصد درآمدهای صادراتی، دولتی و درآمدهای ناخالص ملی از طریق صادرات و فروش نفت و گاز این کشور می باشد.
با توجه به سیاستهای اقتصادی سلطان قابوس، سلطان عمان، در سال های اخیر مبنی بر صادرات غیر نفتی، این کشور در بخشهای صنایع سبک، حمل و نقل و همچنین کشاورزی و پرورش ماهی پیشرفت های بسیاری داشته است.
در چند سال اخیر صنایع کشاورزی، نساجی و گردشگری با حضور و سرمایه گذاری بخش خصوصی و همچنین سرمایه گذاران خارجی رونق و پیشرفت بسزایی داشته است.