لوله مانیسمان در دسته لوله های بدون درز قرار گرفته و استفاده از آن در صنایعی که از حساسیت بالایی برخوردارند، صورت می گیرد. این لوله از ویژگی های منحصر بفردی برخوردار است که در ادامه این مطلب به بیان آن ها می پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
لوله ها انواع مختلفی دارند و استفاده از آن ها در صنعت با توجه به ویژگی ها و کاربرد هریک متفاوت می باشد. در این میان مانیسمان نمونه ای از لوله هایی است که در ساخت آن ها از هیچ گونه جوشکاری استفاده نشده و بدنه آن ها کاملا یکدست می باشد. این ویژگی در این لوله ها سبب شده تا نسبت به سایر لوله ها محکم تر بوده و قیمتی بالاتر از انواع دیگر داشته باشد.
معرفی لوله های بدون درز
در گذشته از روش اکستروژن برای تولید لوله های بدون درز استفاده می شد. استفاده از این روش در ابتدا برای لوله های سربی و پس از مدتی برای لوله های فولادی صورت می گرفت. از دیگر روش هایی که به این منظور می توان مورد استفاده قرار داد ریخته گری، نورد اکستروژن و اسپینینگ می باشد.
در میان روش هایی که به آن ها اشاره شد، روش نورد بیش ترین کاربرد را دارد، چرا که در این روش لوله ها از کیفیت بهتری برخوردار می باشند. این روش به سه دسته اصلی نورد سوراخ کاری، پیلگر و اصلاحی تقسیم بندی می شود.
مانیسمان، لوله ای بدون درز
همان گونه که در بالا نیز اشاره شد، ساخت این متریال به گونه ای است که در آن هیچ گونه درز و اتصالی وجود ندارد و سطح آن کاملا یکپارچه می باشد. این محصول نسبت به نمونه های درزدار از استحکام بالاتری برخوردار بوده و فشار بیش تری را تحمل می کند.
لوله مانیسمان زیرمجموعه ای از لوله های فولادی می باشد که معمولا از قطر کمی برخوردار هستند. در مواردی که به نمونه هایی با قطر بیش تر نیاز است، تغییراتی در فرآیند تولید ایجاد می شود که این امر هزینه زیادی در بر دارد.
تقسیم بندی لوله های مانیسمان بر اساس سایز و رده انجام می شود. این محصول عموما در رده های 20، 40 و 80 تولید می شود. رده های 20 و 40 کاربرد بیشتری دارند.
هرکدام از این لوله ها با توجه ویژگی هایی که دارند در بازه ای مشخص تعریف می شوند. یکی از ویژگی های این محصول فشار می باشد. فشار لوله های مانیسمان با توجه به سایز، ضخامت و دمای کار تعریف می شود.
از دیگر ویژگی های این محصول می توان به ضخامت یا رده آن اشاره کرد. در بالا به رده های ساخت این گونه لوله ها اشاره شد. در میان موارد مذکور، رده 20 با نام لوله سبک شناخته می شود. رده 80 از استحکام بالایی برخوردار بوده و در دسته انواع سنگین تقسیم بندی می شود.
استفاده از این مدل در موارد پرفشار و در زمان هایی که احتمال خوردگی وجود دارد، صورت می گیرد. برای انتخاب لوله مانیسمان مناسب، باید به کاربرد، میزان فشار، دما و شرایط کاری مورد نظر توجه کرد.
انواع لوله مانیسمان
نکات پایانی
با توجه به آن چه که در بالا به آن اشاره شد، لوله های مانیسمان با توجه به یکپارچگی و بدون درز بودنشان از مقاومت بالایی برخوردار هستند و استحکام آن ها در برابر تغییرات دمایی و خوردگی بالا است. همین امر سبب می شود عمر مفید این محصول بالا رود.