تعرفهی واردات موتورسیکلت:
حال تعریف تعرفهی واردات موتورسیکلت یعنی چه؟
به مالیات و عوارض کالاهایی که میان کشورها یا مناطق آزاد داد و ستد می شود تعرفه می گویند.
به مقدار پولی که جهت وارد کردن موتور از کشورهای خارجی هزینه می کنیم تعرفه ی واردات موتورسیکلت میگویند. جالب است بدانید که کشور ما ایران بعد از جزیره ی باماها جزء کشورهایی است که از نظر بالاترین تعرفه ی واردات موتورسیکلت برخوردار است و دومین جایگاه را دارد.
در بهمن ماه سال 1397 بنا به تصویب هیات وزیران و به پیشنهاد دبیرخانه ی شورای عالی کشور ورود موتورسیکلت های با حجم 250 سی سی و به بالا مخصوص مسابقات ورزشی فقط در صورتی که در محدوده های مشخص خصوصا پیست های مسابقات ورزشی تردد نمایند مجاز است.
در سال جاری از سمت سازمان صنعت و معدن و تجارت اعلام شده است که موتور سیکلت های بالای 250 سی سی را می توان به راحتی ثبت سفارش کنند. منتها رعایت یک سری قوانین و مقررات الزامی است.
البته قابل ذکر است که تعرفه ی واردات موتورسیکلت های کمتر از 250 سی سی نیز مجاز است. حال این سوال پیش می آید که چه کسانی می توانند با پرداخت تعرفه ی واردات موتورسیکلت یا هر کالای دیگری را انجام دهند و واردات این موتورسیکلت ها چه شرایطی دارد؟
اشخاص حقیقی یا حقوقی که دارای کارت بازرگانی مجاز باشند می توانند با پرداخت تعرفه واردات موتورسیکلت هایی را که خدمات پس از فروش در کشور را دارند خریداری کنند برای ورود نیز باید مجوز لازم را از شرکتی که خدمات پس از فروش کالای مورد نظر را پشتیبانی می کنند، اخذ نمایند.
تعرفه ی واردات موتورسیکلت 8711 است و برحسب این که موتور سیکلت مورد نظر انژکتوری، هیبریدی، موتورهای مخصوص استفاده در پیست مسابقات ورزشی، کارتینگ و … است که هر کدام جداگانه دارای حقوق و عوارض متفاوتی هستند.
لازم به ذکر است که موتور سیکلت های معمولی دارای نشان استاندارد و موتور سیکلت های مخصوص کارتینگ ( یک نوع ورزش موتوری) نیز دارای مجوز از وزارت صنعت می باشند.
قوانین و مقررات واردات موتور سیکلت:
انتخاب یک سایت معتبر و عضویت در آن و در کل برای ترخیص کالا و سفارش آن می توانید به دو سایت مراجعه کنید. در این جا می توانیم دو سایت ثبتارش و سامانه جامع تجارت ایران را معرفی کنیم.
اما سامانهی جامع تجارت ایران سایت جدیدیست که متعلق به همین سایت ثبتارش می باشد که در این مقاله توضیح مختصری جهت چگونگی ثبت سفارش ذکر می کنیم:
باز در این جا به شما پیشنهاد می دهیم از شرکت هایی که در این زمینه ها فعال هستند بخواهید تا برای شما کالای مد نظرتان را خریداری کنند.
چون این شرکت ها از کم و کیف و چند وچون کار اطلاعات لازم را دارند و همچنین با استفاده از این راه در هزینه ها نیز صرفه جویی خواهید کرد.در کل باید بگوییم که عوارض و تعرفه های واردات این موتورسیکلت ها بسیار بالا است و با قیمت های باور نکردنی مورد معامله قرار می گیرند.
نکاتی درباره ی خرید موتورسیکلت های سنگین:
در خرید موتور سیکلت های سنگین باید دقت بیشتری به خرج دهید و مدارک موتورسیکلت را با دقت تمام مورد بررسی قرار دهید.
تنها دلیل این اختلاف قیمت بالا قاچاقی و دزدی بودن این موتورها است. این موتورها به خاطر دزدی بودن شامل هیچ خدمات پس از فروشی نیستند. دستگاه هایی که با پرداخت تعرفه ی واردات موتورسیکلت ازگمرک وارد کشور می شوند دارای کارت سبز می باشند.
در آخر توضیحات مختصری درباره ی مدارک موتورهای سنگین در اختیار شما می گذاریم این مدارک به 3 دسته تقسیم می شوند:
اما گروهی از صنعتگران در کشورمان وجود دارند که قطعات موتور سیکلت های سنگین را به صورت جدا و منفصله وارد کشور می کنند این قطعات شامل بدنه، موتور، سیستم هواکش، کاربراتور، سیستم اگزوز، زنجیر، چرخ جلو و عقب و و… با توجه به ارکان اصلی دستگاه وارد می شود.
بعد از مونتاژ قطعات این نوع موتور سیکلتها توسط مهندسان ایرانی آنها را وارد بازار فروش میکنند که هزینهی این موتورسیکلتها خیلی پایین تر از تعرف ی واردات موتورسیکلتهایی که با پرداخت هزینهی گمرکی وارد کشور می شوند.
قابل ذکر است قطعات موتور سیکلت هایی چون سوزوکی، یاماها، کاوازاکی، دوکاتی، هوندا و … نیز توسط صنعتگران ایرانی وارد کشور شده و به صورت مونتاژ در بازار به فروش می رسند.
با مطالعه ی این مقاله شما با چگونگی تعرفه های واردات موتورسیکلت، چگونگی ثبت سفارش، قوانین و مقررات و کشورهای صادر کننده ی موتورسیکلت و انتخاب گزینه ی بهتر آشنا می شوید.
و بهترین راه جهت خرید این موتورهای سنگین مراجعه به مراکز مربوطه و پرداخت تعرفه ی واردات موتورسیکلت می باشد.