بتن خودمتراکم چیست؟
بتن خودمتراکم به بتنی گفته می شود که از مقاومت بالایی برخوردار بوده و در طی مراحل بتن ریزی تراکم خود را حفظ می کند. این بتن از جمله بتن های روان می باشد.
چرا بتن خود متراکم ساخته شد؟
در اجرای بتن ریزی های معمولی مشکلات بسیاری ممکن است وجود داشته باشند، از جمله تراکم ناهمگن در اثر ویبره بتن، کرمو شدن بتن و تفکیک دانه های آن به دلیل ویبره زیاد و عدم دسترسی به ابزارهای مورد نیاز جهت اجرای ویبره. عملیات ویبره بتن به منظور خارج نمودن هوای درون بتن و کاهش خلل و فرج های آن صورت می گیرد؛ از این رو در بتن ریزی حتماً باید بدین امر توجه شود.
مشکلاتی که در اثر ویبره یا لرزش بتن برای متراکم نمودن آن به وجود می آیند، تولیدکنندگان و متخصصین را بر آن داشته است تا بتنی با کیفیت به بازار عرضه نمایند تا بدون نیاز به لرزش، از دانه بندی مناسب برخوردار بوده و تراکم آن در حد مطلوب باشد. این محصول که بتن خود متراکم یا Self-Consolidating Concrete نام دارد، نیاز سازندگان را در ساخت سازه های گوناگون برطرف نموده و در مقایسه با بتن معمولی پایداری و مقاومت بالاتری دارد.
کاربرد بتن خود متراکم
طبق تحقیقاتی که بر روی فرمولاسیون بتن و ویژگی های آن صورت گرفته، بتن خود متراکم کاربردهای گسترده ای را به خود اختصاص داده که در ذیل به آن ها اشاره شده است.
سخن پایانی
همانطور که می دانید بتن از جمله مصالحی است که نقشی اساسی در ساخت و ساز ایفا می کند. این ماده منجر به استحکام و مقاومت سازه می شود، از این رو دوام بتن از جمله مسائلی است که همواره مورد توجه شرکت های ساختمانی قرار می گیرد.
یک سازه بتنی باید از مقاومت بالا و تراکم مناسب برخوردار باشد که چنین سازه ای مسلتزم استفاده از بتنی مرغوب با دانه بندی مناسب و کیفیت ایده آل است. از این رو آشنایی با انواع بتن از جمله بتن خود متراکم و کاربرد آن ها می تواند در انتخاب نمونه مرغوب کارگشا باشد.