شیشه دو جداره یکی از انواع شیشه هایی است که در راستای نیاز انسان به کاهش سر و صدای محیط پیرامونی اش و همچنین کاهش اتلاف انرژی و به طور کلی افزایش آسایش و آرامش انسان است از این رو شیشه های دو جداره در سال 1865 در شهر نیویورک توسط یک صاحب مغازه خلاق پا به عرصه وجود گذاشتند این مغازه دار با انجام آزماشات بسیاری توانست اثبات کند شیشه های دو جداره اتلاف انرژی کمتری نسبت به نمونه های تک جداره دارند و توانست حق ثبت و امتیاز بهره برداری را اخذ کرد.
شیشه دو جداره چیست؟
شیشه دوجداره یا چند جداره شامل لایه هایی از شیشه است که توسط اسپیسر های الومینیومی از هم جدا شده اند. و در این اسپیسر ها با گاز های بی اثر مانند آرگون یا در بعضی مواقع کریپتن تزریق می شود. در واقع همین گاز بی اثر ارگون یا کریپتن است که عایق حرارتی را در شیشه دوجداره ایجاد می کند و باعث کاهش اتلاف انرژی از طریق شیشه ها می شوند.
اگر بخواهیم بیشتر توضیح دهیم در شیشه های دو جداره دو لایه شیشه توسط اسپیسر آلومینیومی روی هم قرار می گیرند. درون اسپیسر ها از مواد ضد رطوبتی پر شده است به همین سبب رطوبت باقی مانده در بین دو شیشه را به خود جذب می کند. سپس توسط مواد درزگیر کاملا آب بندی می شوند. معمولا ضخامت شیشه های دو جداره از 6 میلی متر شروع تا 16 میلی متر به صورت 2 میلی متر 2 میلی متر است.
همچنین در شیشه دوجداره بسته به نیاز انواع مختلف دیگری مانند رنگی، رفلکس، سکوریت، لمینیت نیز وجود دارد که باعث شده کاربری شیشه دوجداره برای انواع نیاز ها و کاربرد ها قابل استفاده باشد.تولید شیشه دوجداره در ایران نیز استاندارد های خاصی دارد که این پارامتر ها با الگو برداری از کشور های صنعتی پیشرفته و سازمان های بین المللی توسط سازمان ملی استاندارد ایران تهیه و به کارخانجات تولید شیشه دوجداره داده شده است. برخی از این پارامتر ها شامل:
ویژگی های شیشه دو جداره
همانطور که گفتیم شیشه های دوجداره بر اساس ویژگی ها و تنوعی که دارد کاربرد های زیادی دارد برخی از این ویژگی ها عبارتند از:
علاوه بر موارد فوق کنترل اشعه های مضر خورشید در نمونه شیشه های دو جداره پوشش دار یا لمینیت که به راحتی اشعه UV را به خود جذب می کند و از رنگ پریدگی اشیا توسط اشعه UV محافظت می کند.
همچنین آلودگی های شهری نظیر: آلودگی هوا، آلودگی صوتی و غیره از مواردی هستند که باعث می شود شیشه های دوجداره به عنوان عایق در قسما های شیشه ای ساختمان ها استفاده شوند.