شیشه رنگی یا شیبشه لاکوبل نوعی از شیشه رنگی پشت رنگ می باشد که به نحوی تولید شده که قابلیت سکوریت شدن یا انتقال به کوره سکوریت جهت نشکن شدن را داراست که می بایست در دمای 600 درجه در کوره سکوریت نشکن و ضدحرارت و ضد ضربه می گردد.
شیشه رنگی با توجه به کاربرد و تنوعی که داشته استفاده های زیادی داشته، در طراحی می توان از آن ها استفاد کرد تا با تلفیق از نور های طبیعی و مصنوعی در کنار هم می توان از در بازه های زمانی مختلف، ترکیبی از رنگ ها را در کنار هم به نمایش بگذاریم.
یکی از استفاده ها و کاربرد های شیشه رنگی در طراحی معماری سنتی و قدیمی می باشد که از هزاران سال در نمای ساختمان های مشهور به کار می رفت و امروزه در ایران نیز در اکثر بناهای تاریخی شاهد آن هستیم.
اجزای تشکیل دهنده شیشه های رنگی
اجزای که این طرح زیبا را رقم می زنند تشکیل شده از ترکیبات آهن، منگنز، طلا، کبالت، نقره و اورانیوم بوده که امروزه، کاربرد های زیادی پیدا کرده اند.در پایین لیستی از عناصر مورد استفاده در شیشه رنگی و رنگ حاصل از آنها را نشان می دهد.
می توان با اضافه کردن مقداری ناخالصی آهن به شیشه ایجاد رنگ سبزی را به دست آورد. و برای به دست آوردن رنگ های دیگر اگر مقداری از ناخالصی های یونی به دیگر فلزات اضافه کنیم می توان سایر رنگ ها را به دست آورد.
دی اکسید منگنز و نیترات سدیم نیز در این لیست قرار گرفته اند، موادی که برای دکلره ( بی رنگ) کردن ناخالصی های شیشه بکار می روند.
یکی از مشکلات گذشته در گرانی رنگ قرمز شیشه
اغلب شیشه های رنگی مدت زیادی را در مقابل اشعه های خورشید مقاومت نمی کردند و در نتیجه زیبایی شیشه رنگی از بین می رفت. برخی از رنگ ها طی گذشت زمان تیره می شدند و یا تغییر می کردند و برخی به کل محو می شدند.قرمز، مهم ترین رنگ مورد استفاده در شیشه های رنگی، از جمله رنگ هایی بود که به سرعت از بین می رفت.
صنعتگران در کشورهای مختلف سعی کردند شیشه قرمز رنگی بسازند که طی سالیانی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار می گیرد، رنگ خود را حفظ کند.به صورت اتفاقی، با افزودن مقدار کمی طلا به شیشه، رنگ قرمز پایداری ایجاد شد. این عمل باعث بالا رفتن قیمت شیشه قرمز رنگ شد اما بالاخره شیشه رنگی قرمز مقاوم ساخته شد.حتی امروزه شیشه های قرمز رنگ گران تر از سایر انواع شیشه های رنگی می باشند.