مقوا نوعی کاغذ ضخیم است که توانایی حفظ شکل بیشتری نسبت به کاغذ عادی دارد. از آن برای بسته بندی، ساختن کاردستی، لوازم مصرفی با عمرِ کم و همچنین برای درزبندی و بسیاری کاربردهای دیگر استفاده می شود.
تأثیر ظرف و مظروف از نظر میکروبی و شیمیایی و خطرات
با توجه به جمع آوری کاغذهای بازیافتی در شرایط غیربهداشتی احتمال آلودگی های متفاوتی وجود دارد که عمده ترین آن ها عبارتند از آلودگی های میکروبی و آلودگی های شیمیایی.
استحکام بسته بندی جهت حفظ مظروف
دارای استانداردهای متنوعی است که به منظور تعیین کیفیت بسته بندی های مقوایی تدوین شده اند که عمده ترین آنها عبارتند از کمینه شقی مقوا با زاویه خمش 15 درجه، کمینه مقاومت به ترکیدن، جرم پایه مقوا و غیره.
چسب مورد استفاده
با توجه به اینکه در صنعت مقواسازی از انواع نشاسته یا مخلوط های آن استفاده می شود، و چون نشاسته می تواند توسط ریزاندامگان به عنوان ماده غذایی استفاده شود، نظارت و کنترل کیفیت چسب و استفاده از نشاستهٔ مرغوب ضرورت دارد. همچنین می توان از ترکیباتی چون پلی وینیل استاتو پلی وینیل الکل که افزون برداشتن قابلیت چسبندگی، از آلودگی های میکروبی نیز می تواند مانع شود، استفاده کرد.
روکش پلی اتیلن
هرچند روکش پلی اتیلن به دلیل تصور حایل میکروبی-شیمیایی بودن ترجیح داده می شود، اما از نظر فودگرید بودن مورد تردید بوده و می توانند آلودگی هایی را به ماده خوراکی انتقال دهند. همچنین در فرایند تولید مقوا، ابتدا کاغذ به وسیله لایه پلی اتیلن لامینه شده و سپس با چسب به مقوا چسبانده می شود که این عمل باعث حفظ رطوبت مقوا و درنتیجه رشد ریزاندامگان - به ویژه کپک ها و مخمرها - و ایجاد آلودگی می شود. همین طور پلی اتیلن محافظ نبوده و دارای قابلیت نفوذپذیری است.
مواد ضدعفونی مورد استفاده
با توجه به بارآلودگی اولیه کاغذهای بازیافتی، استفاده از موادضدعفونی مناسب و مخصوص این کار الزامی است. ترکیباتی مانند آهک که گاهی به عنوان مواد ضدعفونی مورد استفاده قرار می گیرند، علاوه بر این که وسیع الطیف نبوده ومخصوصا برروی قارچ ها تأثیر چندانی ندارند با بالابردن PH باعث تخریب زنجیره های سلولزی و کاهش استحکام مقوا می گردد.
مقواهای پشت طوسی
مقواهای پشت طوسی که استفاده از آنها به خصوص در بسته بندی داروها معمول می باشد از نوع بازیافتی بوده و نظر به بازیافتی بودن آن ها و حساسیت های موجود در رابطه با نوع کاربری آن ها استفاده از آنها در بسته بندی های دارویی از لحاظ قانونی ممنوع می باشد.