مصارف کارتن های لمینتی
از جمله مصارف کارتن های لیمینتی می توان به جعبه لمینتی , جعبه لمینت , کارتن میوه , جعبه خرما, کارتن کیک و کلوچه , کارتن مادر خرما, جعبه لامپ و لوازم برقی و جعبه لمینت اشاره کرد.
تولید جعبه لمینتی و بسته بندی روکش دار که از چسباندن دو جنس مقوا به یکدیگر ایجاد می شود، که مقوای رویه بیشتر از مقوای پشت طوسی می باشد و مقوای زیره از جنس کارتن به صورت می باشد و به منظور استحکام بیشتر جعبه و سالم ماندن محصول داخل جعبه در مقابل فشارهای خارجی تولید می شود. این نوع جعبه معمولا برای محصولاتی با وزن بیشتر از 700 گرم تولید می شود.
جعبه های لمینتی
از نظر فنی افزودن هر سطح بر سطح دیگر را لمینت گویند که در صنایع بسته بندی و جعبه سازی معمولا به افزودن مقوا بر روی سطوح کارتن لمینت اطلاق میشود. جعبه های لمینتی را بر اساس اقلام کارتن که به عنوان جنس زیره که مقوای پشت طوسی بر روی آن قرار میگیرد، دسته بندی میشود.
جعبه های لمینتی سینگل فیس
سینگل , سینگل ای فلوت , این نوع جعبه ها در سه کلاس E فلوت، B فلوت و C فلوت تولید میشود. تفاوت این سه کلاس در اندازه گام فلوتینگ میانی محصول است. در جعبه های سینگل فیس، جنس زیره دارای دولایه شامل فلوتینگ و فیس است که سطح لمینت شده به عنوان لایه سوم بر روی فلوتینگ قرار گرفته و سه سطح را تکمیل میکند.
جعبه های لمینتی سه لا
جعبه های لمینتی سه لا هم معمولا در سه کلاس E فلوت، B فلوت وC فلوت و گاها Aفلوت هم تولید میشود. تفاوت این کلاس هم در اندازه گام فلوتینگ میانی محصول است. در جعبه های لمینتی سه لا، جنس زیره دارای سه لایه شامل فلوتینگ و دو سطح به عنوان فیس در دو طرف فلوتینگ میباشد که سطح لمینت شده به عنوان لایه چهارم بر روی یکی از سطوح فیس قرار گرفته و در واقع سازه ای چهار لایه ای را تشکیل می دهد
جعبه های لمینتی پنج لا
در این نوع از جعبه ها جنس زیره متشکل از دو سطح فلوتینگ که به وسیله سه سطح فیس احاطه شده است میباشد. ترکیب فلوتینگ مذکور می تواند به صورت E,E، E,B، B,C باشد که در صنعت بسته بندی ایران معمولا حالت B,C متداول است.
ماشین آلاتی که برای تولید کارتن های لمینتی از آنها استفاده می شود: