تغییرات آب و هوایی از جمله مسائلی است که بر درب اتوماتیک پارکینک اثرگذار می گذارد. سرما زمستان و یخ زدگی ممکن است منجر به خرابی این درب ها شود؛ از این رو آگاهی از یکسری نکات ضروری به منظور پرهیز از هر نوع خرابی یا اختلال در عملکرد درب امری بسیار ضروری می باشد.
افرادی که درب پارکینگ آن ها اتوماتیک است، ممکن است با این مشکل مواجهه شده باشند که در برخی از روزها درب پارکینگ بسته یا باز نمی شود و یا بعد از اینکه باز شد دیگر بسته نمی شود. اختلال در باز و بست شدن درب اتوماتیک ممکن است به علت تغییرات آب و هوایی و سرما بیش از حد باشد.
در فصول سرد سال موتور، جک و فنرهای درب برای کار کردن نیاز به فشار بیشتری دارند. به همین دلیل هنگام یخبندان و در سرما شدید باید مراقبت های ویژه از درب صورت گیرد تا هنگام استفاده از آن دچار مشکل نشوید.
برودت و خشکی هوا از جمله عوامل موثر بر عملکرد درب های اتوماتیک است، از این رو با استفاده از پشم شیشه می توان موتور درب را پوشش داده و از یخ زدگی محافظت نمود. پشم شیشه نوعی عایق حرارتی همانند پشم سنگ است که از انتقال سرما به موتور جلوگیری می نماید.
درب های اتوماتیک را باید به صورت دوره ای روغن کاری کرد، زیرا این کار حرکت تیغه ها و قسمت های متحرک را سریع تر می کند و درب راحت تر بالا و پایین می رود. علاوه بر آن فشاری که بر درب ها وارد می شود این گونه کاهش خواهد یافت. امروزه در بازار روغن های مخصوصی برای روغن کاری درب وجود دارند که با استفاده از آن ها می توان بخش های مختلف درب را شامل غلتک، ریل، فنرها و جک را روغن زد.
همواره چراغ ریموت درب را چک کنید. وقتی چراغ روی ریموت به نسبت همیشه کم رنگ تر شده و یا خاموش گردد، مسلماً ایرادی رخ داده و یا باطری ریموت به دلیل استفاده مکرر ضعیف شده و باید آن را تعویض کرد.
وقتی تمام قسمت های درب مورد بررسی قرار گرفتند، اما هنوز باز و بسته شدن آن دچار اختلال است باید چشمی ها را بررسی نمود؛ زیرا ممکن است ارتباط بین آن ها قطع شده باشد و همین امر مانع عملکرد درست درب شود.
اگر ایراد درب از چشمی هاست باید آن ها را تمیز نمود تا اشعه مادون قرمز راحت تر به گیرنده برسد. علاوه بر آن چشمی ها باید هم تراز باشند. گاهی اوقات نیز چشمی درب در معرض نور آفتاب قرار گرفته و اشعه خورشید عملکرد آن ها را با مشکل مواجه کرده است.
اصولاً چشمی ها در فصول گرم سال دچار این عیب می شوند و باید با استفاده از سایبان آن را برطرف نمود. وقتی چشمی ها از نظر تمیزی و تابش مستقیم نور خورشید به آنها مورد بررسی قرار گرفتند اما باز هم خراب هستند باید نسبت به تعمیر و یا تعویض آنها اقدام کرد.
مهم ترین دلیل خرابی انواع درب اتوماتیک هم تراز نبودن آنها است. منظور از هم تراز نبودن این است که درب و تیغه های آن به طور منظم بالا و پایین نمی روند. وزن تیغه ها و کرکره بالاست و اگر بالانس درب به درستی صورت نگیرد به موتور و سایر قطعات آن فشار وارد شده و خسارت زیادی به درب وارد خواهد شد.
در حال حاضر روش های مختلفی برای تشخیص بالانس بودن درب پارکینگ وجود دارند. زمانی درب بالانس است که باز و بسته شدن آن بدون صدا و فشار اضافی باشد. اما در صورتی که صدای ناهنجار از درب شنیده شود صد در صد مشکلی وجود دارد و درب باید بالانس شود. صدایی که از درب پارکینگ شنیده می شود نشانه خوبی برای اطمینان از سالم بودن و یا عیب دار بودن آن است.
کنترل سلامت موتور درب و برد اصلی آن امری بسیار ضروری است که همواره باید بدان توجه شود. گوش خود را به دستگاه مرکزی نزدیک نمائید و یکی از دکمه های ریموت را فشار دهید.
اگر از برد اصلی صدا آمد مسلماً هم ریموت عملکرد درستی دارد و هم برد، فرمان ریموت را به درستی انجام داده است اما اگر صدایی نشنیدید باید فیوز، سپس برد اصلی و سیم های ورودی به آن را چک نمائید که این کار کاملاً تخصصی است و باید از افراد متخصص و حرفه ای بدین منظور کمک بگیرید.
در صورتی که جک بازویی ایراد داشته باشد، درب اصلاً باز و بسته نمی شود. بنابراین وقتی دو لنگه درب باز نشد صد در صد مشکل از جک های بازویی است. این مشکل حادترین مشکل برای درب اتوماتیک پارکینگ است اما با تعمیر و یا تعویض آنها به راحتی می توان عملکرد درب را بهبود بخشید.