کاغذ مومی و کاغذ روغنی
کاغذ مومی و کاغذ روغنی کمک بسیار بزرگی برای افرادی است که اهل شیرینی پزی و کیک پزی هستند. اگر کاغذ روغنی را زیر قالب کیک یا روی سینی فر بزارید، خاصیت نچسب کاغذ روغنی باعث می شود که کیک یا شیرینی به قالب نچسبند و راحت جدا شوند.
اگر برای پخت غذاهای دیگر نمی خواهید که سینی فر کثیف شود باز هم می توانید از کاغذ روغنی استفاده کنید. بعضی افراد از کاغذ روغنی برای پیچیدن ساندویچ هم استفاده می کنند.حالا فرض کنید کاغذ روغنی تان تمام شده و فقط کاغذ مومی در خانه دارید یا اصلاً اشتباهی کاغذ مومی را به جای کاغذ روغنی خریداری کرده اید.
آیا می شود از کاغذ مومی به جای کاغذ روغنی استفاده کرد؟ درست است که این دو کاغذ از لحاظ شکلی شبیه به هم هستند اما برای هدف یکسان در آشپزخانه ساخته نشده اند به عنوان مثال استفاده از کاغذ مومی در فر برای پختن کیک یا شیرینی ممکن است باعث آتش سوزی شود. در ادامه به نکته هایی که در رابطه با استفاده درست از این دو کاغذ باید بدانید اشاره می کنیم تا از اشتباهات خطرناک مثل آتش سوزی جلوگیری شود.
تفاوت های کاغذ مومی و کاغذ روغنی
هر دو کاغذ خاصیت نچسب بودن دارند اما تفاوت اصلی کاغذ مومی و کاغذ روغنی روکش کاغذ است. کاغذ روغنی از الیاف نخ پنبه یا از خمیر شیمیایی خالص چوب ساخته می شود و با یک لایه ی بسیار نازک سیلیکونی روکش می شود به همین دلیل نچسب، عایق گرما و ضد رطوبت است. کاغذ مومی با یک لایه موم یا وکس پوشانده می شود.
کاغذ مومی ضد رطوبت و نچسب است اما عایق گرما نیست. از کاغذ مومی می توان در ماکرویو برای مصارف مختلف استفاده کرد اما گذاشتن آن در گرمای فر باعث آب شدن کاغذ، دود دادن یا حتی آتش گرفتن شود. تنها در صورتی از کاغذ مومی می توانید در فر استفاده کنید که کاغذ را در ته قالب بزارید و روی آن را کاملاً با مایع کیک بپوشانید تا اصلاً دود ندهد. پس از کاغذ مومی و کاغذ روغنی می توان برای مصارف یکسان استفاده کرد فقط کاغذ مومی نباید مستقیماً با گرمای فر در تماس باشد.
جایگزین کاغذ روغنی و کاغذ مومی
ممکن است قیمت کاغذ روغنی برای شما زیاد باشد برای همین نتوانید تعداد زیادی از آن در خانه داشته باشید. کاغذ روغنی به خاطر روکشش قابل بازیافت نیست و ممکن است بعضی افراد با این قضیه مشکل داشته باشد.اگر در حال پخت کیکی هستید که نیازی نیست کاغذ زیرش مستقیم با گرما تماس داشته باشد می توانید از کاغذ مومی استفاده کنید.
هنگام شیرینی پزی که کاغذ زیری مستقیم با گرما تماس دارد می توانید به جای استفاده از کاغذ روغنی کف سینی را اسپری نچسب بزنید یا کمی روغن یا کره با یک قلم مو مخصوص شیرینی پزی به سینی بزنید. اگر شیرینی پزی و کیک پزی کار همیشگی شماست می توانید روی سینی های سیلیکونی نچسب مخصوص فر سرمایه گذاری کنید تا دیگر نگران نداشتن کاغذ روغنی نباشید.