ساختار میلگرد کلاف به شکل یک کلاف در هم پیچیده بوده و در سازه های ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. این گونه میلگردها در اندازه و اشکال مختلفی در بازار موجود هستند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با نکات تکمیلی در این زمینه بیش تر آشنا شوید.
روش ساخت میلگرد کلاف
همان گونه که در بالا گفته شد، ساختار این میلگردها به شکل کلاف و در هم پیچیده می باشد. در ساخت کلاف میلگرد از شمش فولادی و بیلت با روش نورد گرم استفاده می شود. در فرآیند ساخت این میلگردها، شمش ها پس از نورد گرم در غلطک های کشش قرار گرفته و سپس با استفاده از نورد سرد به سیم های مفتولی آج دار و ساده تبدیل می شود.
انواع میلگرد کلاف از لحاظ شکل
میلگردهای کلاف ساده به 4 دسته تقسیم بندی شده و در سایزهای 5.5 تا 16 میلی متر در بازار موجود بوده و قابل دسترسی می باشند. دسته ای از این میلگردها که سایزی بین 5.5 تا 8 میلی متر دارند، با عنوان مفتول یا وایر شناخته می شوند. ساخت این محصول در کارخانه ها تا سایز 12 صورت گرفته و برای اندازه های بزرگ تر باید سفارش داده شوند.
از آرماتورهای کلاف عرضی در سقف تیرچه بلوک و کرومیت استفاده می شود که انجام این کار مستلزم رعایت نکات جانبی می باشد. برای مثال در صورتی که سقف تیرچه بلوک دهانه ای بزرگ تر از 4 متر داشته باشد، استفاده از این محصول اجباری می باشد.
استفاده از کلاف عرضی در ساختمان سبب می شود نیرو حاصل از بارها به صورت یکنواخت بر روی سقف توزیع شوند. هم چنین به کارگیری کلاف عرضی در سقف از پیچش تیرها در مکان هایی که بار منفرد وجود دارد، جلوگیری به عمل می آورد.
این نوع میلگرد به دو دسته A2 و A3 تقسیم بندی می شود و قیمت آن ها در مقایسه با انواع ساده، بیش تر می باشد. قیمت این نوع محصول بر اساس دسته و سایز آن ها تعیین می شود.
انواع میلگرد کلاف از لحاظ میزان کربن
از ویژگی های این محصول می توان به درصد کربن پایین، قابلیت کشش پذیری بالا و امکان جوش پذیری بالا اشاره کرد. چکش خواری این محصول بالا بوده و دارای قابلیت نورد در حالت سرد و کنترل ازدیاد طول مناسب می باشد.
استفاده از این محصول به عنوان ماده اولیه در کارخانجات صورت گرفته و به شکل مفتول در کارخانجات برای ساخت کابل های برق، ساخت فنر، سیم بکسل، صنایع تایر سازی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
همان گونه که از نام آن پیداست، این محصول از درصد کربن بالایی برخوردار بوده و همین امر سبب می شود، قابلیت انعطاف پذیری و چکش خواری کم تری داشته باشد. موارد استفاده از این محصول مشابه وایر راد متوسط می باشد.
کلام آخر
ما در این مقاله به بررسی نوعی میلگرد به نام میلگرد کلاف پرداختیم. این محصول در دو نوع شاخه ای و کلاف دسته بندی می شود. میلگردهای کلاف در واقع کلاف هایی در هم پیچیده هستند که کاربردهای بسیار زیادی در سازه های ساختمانی و صنعتی دارند. امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی در مورد این نوع میلگرد را در اختیار شما کاربران گرامی گذاشته باشد. اگر نکته ای در مورد میلگرد کلاف می دانید که ما را ذکر نکرده ایم، آن را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.