علاوه بر انواع تابلو برق هایی که در بالا به آن ها اشاره شد، تقسیم بندی تابلو برق ها بر اساس متریال کاربردی نیز صورت می گیرد که بر کارکرد و ظاهر آن تأثیر می گذارد. پلاستیک پلی کربنات، آلومینیوم، استیل ضد زنگ و استیل کربن از جمله متریال هایی هستند که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به بیان جزئیات بیش تر در این زمینه می پردازیم.
پلاستیک پلی کربنات
قیمت تابلو برق هایی از جنس پلی کربنات نسبت به نمونه های فلزی کم تر می باشد و از مقاومت در برابر ضربه برخوردار می باشد. این محصول برای مصارف بیرونی و داخلی مناسب می باشد. از آن جایی که تهیه این مدل تابلو برق بسیار مقرون به صرفه می باشد، از آن ها عموما در مصارف برقی مرتبط با صنعت فناوری اطلاعات استفاده می شود.
آلومینیوم
تابلوبرق هایی که در ساخت آن ها از آلومینیوم استفاده شده است، نسبت به نمونه های پلاستیکی پلی کربنات از قیمت بالاتری برخوردار می باشند. این متریال از مقاومت بالایی در برابر ضربه و حرارت بالا برخوردار می باشد. به علاوه این که آلیاژهای آلومینیوم در برابر خوردگی مقاوم بوده و در برابر تداخل فرکانس های مختلف و امواج الکترومغناطیسی از خود مقاومت نشان می دهند.
استیل ضد زنگ
مانند سایر متریال هایی که در بالا به آن ها اشاره شد، تابلو برق های استیل ضد زنگ نیز مزایا و معایبی دارند. استیل ضد زنگ در برابر آتش مقاوم بوده و رطوبت بر عملکرد آن ها تأثیر چندانی ندارد. از معایب این گونه تابلو برق ها می توان به وزن زیاد و قیمت بالاتر آن ها نسبت به سایر تابلو برق ها اشاره کرد.
استیل کربن
تابلو برق هایی که در ساخت آن ها از استیل کربن دار استفاده شده است، بسیار مقاوم بوده و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه می باشند. از معایب آن ها می توان به عدم مقاومت در برابر خوردگی اشاره کرد از این رو استفاده از آن ها در مکان هایی که ممکن است در معرض مواد خورنده قرار گیرند، توصیه نمی شود. مگر این که از لایه های محافظ بر روی آن ها استفاده شده باشد.