اجزای لامپ LED
بدنه لامپ ال ای دی از جنس های مختلف ساخته می شود که بهترین آن آلومینیوم است. بدنه آلومینیومی باعث انتقال گرمای تولید شده توسط لامپ به فضای بیرون می شود، از این رو طول عمر لامپ افزایش پیدا می کند. البته بدنه های پلاستیکی برای لامپ هایی که توان آنها پایین بوده و حرارت کمی تولید می کنند نیز به کار برده می شوند.
ال ای دی همان دیودهای نورافشان تعبیه شده در لامپ می باشند و در واقع اصلی ترین بخش لامپ به شمار می آیند.
درایور، ولتاژ برق ورودی به لامپ را به جریان مورد نظر برای LED تبدیل می کند. درایور باید از نظر کیفیت ایده آل باشد زیرا کیفیت نقش موثری در طول عمر آن ایفا می کند.
لامپ های LED در مقایسه با لامپ های رشته ای مصرف انرژی بسیار پایینی دارند اما بازده آنها بالا است. آنها 90 درصد انرژی برق را به نور تبدیل می کنند. مصرف انرژی پایین منجر به کاهش هزینه های قبوض می شود، از این رو استفاده از این لامپ ها از نظر اقتصادی بسیار مقرون بصرفه است.
این لامپ ها عمر طولانی دارند و بدون نیاز به جایگزین، بیشتر از 7 سال می توانند مورد استفاده قرار گیرند. نصب این لامپ ها در منازل هزینه های تعمیر و نگهداری سیستم روشنایی را به میزان قابل توجه کاهش می دهد.
گرمایی که توسط این لامپ ها تولید می شود در مقایسه با لامپ های رشته ای بسیار ناچیز است به نحوی که حتی اگر چند ساعت روشن باشند و به بدنه آنها دست بزنید، دست نمی سوزد. خطرات ناشی از آتش سوزی و سوختگی در ساختمان با استفاده از این لامپ ها کاهش می یابد.
این لامپ ها مقاومت بالایی در برابر شرایط مختلف جوی دارند و رطوبت هوا تأثیری بر عملکرد آنها نمی گذارد.
این لامپ ها از قابلیت تنظیم نور برخوردار هستند و می توان شدت نور آنها را کنترل نمود. علاوه بر آن امکان تغییر زاویه تابش این لامپ ها نیز وجود دارد.
شدت نوری که از لامپ های معمولی ساطع می شود به مرور زمان کاهش می یابد اما لامپ های ال ای دی به علت مصرف کم برق و بازدهی بالا دارای نوردهی یکسانی هستند و نور آنها کاهش نمی یابد.
لامپ های LED از رنگ بندی متنوع برخوردار هستند و نور واضح و با کیفیت آنها باعث شده از آنها در مکان های مختلف استفاده شود.
این لامپ ها پرتوهای فرابنفش و مادون قرمز تولید نمی کنند، در نتیجه هیچ آسیبی به سلامتی انسان نمی زنند.