نور نارنجی مایل به قرمزی که لامپ نئون ساطع می کند، به طور بسیار گسترده ای در علائم تبلیغاتی استفاده می شود. نئون معمولا برای به وجود آوردن این گونه نورها استفاده می شود و این در حالی است که بسیاری از گازهای دیگر برای تولید نور با رنگهای دیگر استفاده می شود.
ترکیبات
اگر چه نئون در بسیاری از موارد عملی یک گاز بی اثر است، اما در ترکیب با فلوئور در آزمایشگاه، ترکیبات رنگین جالبی را به وجود می آورد. این عمل باعث شده که تصور شود که ترکیب نئون به صورت طبیعی وجود دارد، اما مدارک و شواهد می گویند که این فرضیه ممکن است درست باشد و ممکن است صحیح نباشد. یونهای +Ne و +NeH و +NeAr و +HeNe نیز درطیف سنجی جرمی مشاهده شده اند. همچنین نئون می تواند یک هیدرات ناپایدار را به وجود آورد.
ایزوتوپها
نئون سه ایزوتوپ پایدار دارد: Ne-20 , Ne- 21 , Ne-22
Ne- 21 و Ne- 22 نوکلئوژنیک بوده، اختلاف آنها به خوبی مشخص می شود. اما Ne- 20 به صورت نوکلئوژنیک شناخته نشده و تغییرات آن در زمین مورد بحث و بررسی می باشد. اصلی ترین واکنشهای شیمیایی که ایزوتوپهای نئون را به وجود می آورند، عبارتند از:
واکنشهای ارسال نوترون، فروپاشی آلفا در Mg-24 و Mg-25 که Ne- 21 و Ne- 22 را تولید می کنند.ذرات آلفا از اورانیوم حاصل می شوند، در حالی که نوترونها از طریق واکنش دوم ذرات آلفا تولید می شوند. تجزیه ایزوتوپی سنگهای خاکی، پیدایش اولیه Ne-21 را نشان می دهد.
این ایزوتوپ توسط واکنشهای هسته ای بر Mg، Na، Si و Al به وجود می آیند. با تجزیه سه ایزوتوپ ترکیبات اولیه از نئون ماگمایی و نئون هسته ای تعیین می شود. این عمل به ما نشان می دهد که نئون، یک ابزار مناسب جهت تعیین دوره زمین شناسی سنگی و شهاب سنگی می باشد.
نئون نیز همانند زنون از گازهای آتشفشانی بوده که با Ne-20 و Ne-21 غنی شده اند. حجم ایزوتوپی نئون با توجه به نمونه های به دست آمده به ما نشان می دهد که نئون منبعی غیر جوی دارد.
ترکیبات غنی شده Ne-20 از عناصر اولیه گازهای نادر در زمین بوده که احتمالاً معرف نئون خورشیدی می باشند. Ne-20 غنی شده همچنین در الماسها وجود دارد که دلیلی دیگر بر وجود نئون خورشیدی در زمین می باشد.