UPVC مخفف عبارت Unplasticized Poly Vinyl Chloride و نوعی ترموپلاست است که از مشتقات نفت و گاز طبیعی می باشد و طی یک فرایند پلیمری حاصل می گردد. UPVC بسیار سبک است و مقاومت بالایی در برابر عوامل مختلف دارد، از این رو از آن در ساخت درب و پنجره استفاده می شود. استفاده از این درب و پنجره ها مزایایی دارد که در ادامه این مطلب به بیان آن ها می پردازیم.
تاریخچه UPVC
در گذشته پروفیل ها کارایی لازم را نداشتند. بعضی تمام انرژی را هدر می دادند و برخی دیگر وزن بالایی داشتند و یا در برابر رطوبت فرسوده می شدند. در چنین شرایطی نیاز به پروفیلی احساس می شد که هیچ کدام از این نقطه ضعف ها را نداشته باشد. بنابراین پس از مدتی پروفیل های upvc وارد بازار شد.
اولین درب و پنجره upvc در سال 1960 میلادی در اروپا تولید شد، اما اواخر دهه 50 اولین کارخانه آن در ایران احداث شد. به دلیل موفقیت این محصول، از همان تاریخ تا امروز استفاده از درب و پنجره upvc کاملا رایج شده است. به طوری که اکنون 75 درصد سهم بازار درب و پنجره ی اروپا، به upvc ها اختصاص دارد.
انواع پنجره های UPVC
این نوع پنجره هم مانند یک پنجره لولایی ساده، به طور کامل باز می شود و هم از بالا برای تهویه هوا، باز می شود.
این درب و پنجره upvc، از بغل به کمک لولاها به داخل و یا بیرون باز می شود و باعث تهویه مناسب هوا می شود.
یو پی وی سی سایبانی از بغل به کمک لولاها به داخل و یا بیرون باز می شود. بازشوی این پنجره به گونه ای به قاب پنجره متصل است که پس از بسته شدن پنجره، از اتلاف انرژی و ورود آلودگی صوتی جلوگیری می کند.
پنجره کمانی از زیباترین نوع این پنجره ها است که از افق دارای قوس می باشد و با انحنای کامل ایجاد می شود. حتی شیشه نصب شده بر روی این پنجره، شیشه خم می باشد. این نوع پنجره فضای خانه را بزرگ تر جلوه می دهد و دیدی وسیع به بیرون را ایجاد می کند.
این نوع upvc به صورت کشویی باز می شود، با این تفاوت که ریل بازشو در پنجره کشویی در یک ردیف با لنگه ثابت نیست و پس از بسته شدن پنجره، عایق بندی کامل به وجود نمی آید.
پنجره کشویی در هنگام باز شدن، فضایی را اشغال نمی کند و جلوی پرده نصب شده را نمی گیرد.
مزایای استفاده از درب و پنجره UPVC
UPVC ماده ای است که در برابر اشتعال مقاومت بالایی دارد و نسبت به سایر موارد از نظر نشت اسید، مشتعل شدن و تولید دود بسیار کم خطر می باشد.
یو پی وی سی نوعی عایق صوتی و حرارتی است. استفاده از درب و پنجره های UPVC به میزان قابل توجهی از نفوذ سر و صدا به داخل ساختمان جلوگیری می کنند و به دلیل عدم انتقال حرارت نقش موثری در کاهش هزینه سیستم های سرمایشی و گرمایشی دارد.
درب و پنجره هایی که با پروفیل UPVC ساخته می شوند برخلاف وزن سبک خود، از مقاومت بالایی برخوردار هستند و قدرت مکانیکی خوب از ویژگی های منحصر بفرد آنها محسوب می شود.
سبک بودن وزن UPVC، نصب درب و پنجره را آسان کرده و دیگر هیچ نگرانی در مورد سنگین بودن وزن درب و پنجره و مشکلات مربوط به حمل آنها وجود ندارد.
وجود پروفیل های یو پی وی سی در درب و پنجره دو جداره مانع از تغییر رنگ و حالت آنها در شرایط مختلف می شود.
درب و پنجره های یو پی وی سی به نحوی ساخته می شوند که می توان به تمام قسمت های آنها دسترسی داشت و آنها را تمیز نمود. به همین دلیل تمیز نمودن آنها کار راحتی است و با محلول آب و صابون سریعاً تمیز می شوند.
UPVC ماده ای قابل بازیافت است که به چرخه طبیعت باز می گردد. درب و پنجره های یو پی وی سی غیر قابل استفاده را می توان مجدداً به چرخه تولید باز گرداند و برای ساخت محصولات دیگر از آنها استفاده نمود.
درب و پنجره هایی که از UPVC ساخته می شوند، مقاومت بالایی در برابر شرایط متغیر جوی، باران های اسیدی، رطوبت، حرارت و سرما از خود نشان می دهند. اگر آنها در محیط اسیدی و بازی قرار گیرند، دچار خوردگی نخواهند شد.
درب و پنجره دو جداره عایق مناسبی در مقابل صوت، نور خورشید و حرارت می باشند. پروفیل هایی که در این نوع پنجره ها به کار می روند مقاومت بالایی دارند و گاز نئونی که به لایه های میانی درب ها تزریق می شود، آنها را به عایق مناسبی تبدیل نموده است. درب و پنجره دو جداره راهی برای ورود هوا به داخل ساختمان ندارند و از درزبندی مناسبی برخوردار هستند.
رشد باکتری و قارچ در درب و پنجره یو پی وی سی بسیار محدود است، از این رو از آنها می توان در مکان های بهداشتی مانند بیمارستان ها و آزمایشکاه ها استفاده نمود.
این نوع درب و پنجره را می توان در ساختمان های متفاوت با معماری گوناگون نصب کرد. انعطاف پذیری پروفیل های UPVC بالا است و طبق سلیقه مشتری به صورت سفید یا رنگی ساخته می شوند. پروفیل ها دارای رنگ و جلا هستند و نیازی به رنگ آمیزی مجدد ندارند.
یو پی وی سی مقاومت بالایی در برابر نور خورشید دارد و تغییر رنگ نمی دهد. علاوه بر آن در شرایط مختلف جوی دچار پوسیدگی و خوردگی نمی شود، به همین دلیل طول عمر درب و پنجره دو جداره UPVC نسبت به سایر درب و پنجره ها بالاتر می باشد و با خیالی آسوده می توان آنها را در ساختمان های نوساز نصب نمود و یا برای تعویض درب و پنجره های قدیمی از آنها استفاده کرد.
اجزای UPVC
در ساختار یو پی وی سی از کربنات کلسیم، دی اکسید تیتانیوم، تنظیم کننده ضربه و پایدار کننده استفاده می شود. کربنات کلسیم روکش شده با دانه بندی مناسب به عنوان پرکننده به UPVC اضافه می شود. برای مقاوم سازی پروفیل در برابر اشعه خورشید و برای سفید کردن رنگ آنها از دی اکسید تیتانیوم در یو پی وی سی استفاده می شود. تنظیم کننده ضربه نیز برای مقاوم سازی پروفیل در برابر ضربه بوده و پایدار کننده باعث براق شدن پروفیل و افزایش مقاومت حرارتی آن در برابر نور خورشید می شود.
قیمت درب و پنجره دوجداره UPVC
درب و پنجره دو جداره UPVC در بازار کشور شناخته شده می باشد، زیرا آنها انتظارات و نیازهای ساکنین را برآورده می کنند و از لحاظ قیمت مقرون بصرفه می باشند. عوامل مختلفی در قیمت پنجره دوجداره اثر گذار است، از جمله شیشه دو جداره، خم پروفیل، گالوانیزه، نوع و تعداد بازشوها، توری، تعداد درب و پنجره، رنگ پروفیل، یراق آلات و هزینه نصب.
پروفیل های درب و پنجره دو جداره از نظر ابعاد با نام های سری 60، سری 70 و سری 80 شناخته می شوند. البته هر سری پروفیل بر اساس ساده بودن یا دکوراتیو بودن حالت های مختلفی دارد که باعث تفاوت در قیمت های این محصول می شود.
منظور از حفره، فضاهای خالی ایجاد شده در عرض پروفیل است که تعداد آنها 3 الی 7 عدد می باشد. هزینه نصب نیز 10 تا 20 درصد کل مبلغ توافق شده در پروژه را شامل می شود که با توجه به عوامل مختلفی نظیر موقعیت پروژه، بازسازی آهن و آلومینیوم، نوسازی و نصب روی سنگ متفاوت می باشد. شرکت های تولید درب و پنجره قیمت های متفاوتی را براساس برند، کیفیت تولید و نصب اعلام می کنند و تفاوت قیمتی که در بازار دیده می شود، ناشی از این عوامل می باشد.