در فیلم های بسیاری دیده اید که مثلا آسانسور از طبقه دهم یک ساختمان سقوط ایمنی آسانسورکرده است و یا اینکه با قطع شدن برق ها آسانسور سقوط می کند و امثال اینها…
قبل از هر چیز بگوییم که یک آسانسور این روز ها به ندرت سقوط می کند.
حالا در اینجا به نکاتی قابل توجه در مورد آسانسور اشاره می نماییم:
1- هر آسانسور دارای یک ترمز فوق العاده قویست: به این صورت که ترمز در مواقع عادی همیشه فعال است و ایستادن آسانسور در مقابل هر طبقه، به واسطه همین ترمزهاست.
2- سیستم ایمنی (پاراشوت): که در واقع همان ترمز دوم و ترمز اضطراری می باشد، دقیقا در لحظه ای که سرعت آسانسور از مقدار تعیین شده بیشتر شود و یا اینکه کابل های کشنده شل شده باشند فعال شده و به این صورت است که مانند دو فک عمل کرده و به صورت مکانیکی جلوی حرکت را می گیرد. ترمز نوع دوم به برق هیچ ارتباطی ندارد و لحظه قطع برق خودبخود عمل می نمایند.
3- هر آسانسور دارای حداقل 4 کابل کشنده قوی (بگسل) می باشد که این کابل ها از همدیگر جدا بوده و هر کدام به صورت مستقل عمل می کند.
راهکارهایی برای زنده ماندن در آسانسور در حال سقوط! / آیا سقوط آسانسور امکان پذیر هست؟
4- در پایینترین قسمت آسانسور (چاهک) چهار ضربه گیر به چهارچوب آسانسور متصل هستند که از جنس پلی اورتان، فنری و یا هیدرولیکی می باشند و در صورتیکه آسانسور از حد تعیین شده پایینتر آمد به ضربه گیر ها برخورد می کند.
5- درب های آسانسور در هر لحظه و هر کجا قابل باز شدن توسط مسئول می باشند لذا امکان حبس وجود ندارد.
تنها چیزی که در آسانسور ها ایجاد نگرانی می کند، قطعی برق و یا نقص فنی آسانسور است که آن هم حداکثر به مدت 10 دقیقه قابل تعمیر است و در صورتیکه تعمیر شدنی نبود، مسئول آسانسور به صورت دستی توسط اهرم مخصوص، کابین آسانسور را به نزدیکترین طبقه می رساند.
با خیال راحت از آسانسور استفاده کنید، اما همیشه از ایمنی آن خاطر جمع سپس از آن استفاده کنید. سقوط آسانسور به دلیل عمل نکردن ترمز و یا پاره شدن کابل ممکن است که معمولا بسیار کم پیش می آید.
بد نیست بدانید که طبق آمار، بیشتر حوادث آسانسور برای زحمت کشان آسانسور یعنی تعمیر کاران، سازنده، سرویسکار و تکنسین های این صنعت پیش می آید و تمام تلاش این است که مصرف کنندگان عزیز در رفاه و ایمنی کامل از این وسیله استفاده نمایند.