سیلیکوزیس که بیماری مرتبط با ریه می باشد در شغلهایی مانند کار در معدن و کارگرانی که در زمینهای سیلیسی کار میکنند، یا با گرانیت، سفال و آجر سرو کار دارند، مشاهده می شود.
کارگران هنگام کار با قطعات و مواد حاوی سیلیس و بریدن، تراش دادن یا حفاری آنها ذرات این ترکیب اکسیدی را استنشاق می کنند این بیماریها عبارت هستند از بیماری های پوستی مانند زگیل، رماتیسم و التهاب سیستم لنف بدن.
در صورتیکه سیلیسیم تنفس شود، بیماریهای تنفسی مانند برونشیت، بیماری انسداد تنفسی مزمن و آمفیزم در فرد بروز میکند. البته مطالعات مشخص میکند که اکثر بیماریهای ذکر شده در افراد غیر سیگاری مشاهده نمی گردد.
در شغلهایی که کارگران با سیلیسیم بلوری کار میکنند، بیماریهای کلیوی بروز میکند و بر اثر بیماری کلیوی، سیستم ایمنی بدن دچار مشکل می شود. با به خطر افتادن سیستم ایمنی بدن، احتمال دچار شدن فرد به عفونتهای قارچی و میکروبی مانند بیماری سل افزایش می یابد.
نکات ایمنی سیلیسیم چیست
تماس با چشم
بلورهای سیلیسیم باعث تحریک پوست و مشکلات چشمی می شود. اگر سیلیسیم وارد چشم شود، سبب سرخی و ترشحات اضافی چشم میگردد.
بلع و گوارش
در صورت بلع مقدار مشخصی از سیلیسیوم، در مقایسه با زمانی که از طریق تنفس وارد بدن انسان می شود باعث مرگ می شود.معمولاً میزان سیلیسیم در حدود میلی گرم یا گرم ماده در هر کیلوگرم از وزن جانور می باشد.
تماس با پوست
سرخی، سوزش و خارش نیز جز التهابهای پوستی است که بر اثرعملکرد سیلیسیم اتفاق می افتد.
تنفس
سیلیسیم ممکن است باعث بیماریهای تنفسی مزمن شود. سیسلیسیم بلوری خطر تنفسی زیادی دارد.
تنفس سیلیسیم باعث آسیب به ششها و مخاط دهان میشود.
سیلیکوزیس از بیماریهای شغلی مربوط به ریه است که علت آن استنشاق غبارهای سیلیکایی است.
مطالعات اپیدمی در کارگرانی که با سیلیسیم کار می کنند، انجام شده و از نظر آماری این مطالعات آمار بالایی مرگ و ناهنجاری های ایمنی بدن را در کارگران نشان می دهد.