اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان


کریدور ترانزیتی ایران افغانستان ازبکستان با عبور آزمایشی 2 دستگاه کامیون از ایران به افغانستان و در نهایت ازبکستان به صورت آزمایشی فعال شد.
مصطفی آیتی مدیرکل ترانزیت گمرک ایران اعلام کرد: برای اولین بار دو کامیون از مبدأ گمرک شهید رجایی بندرعباس به مقصد ازبکستان از مسیر افغانستان ارسال شد.
در پی موفقیت افتتاح کریدور کتای و ارسال کالا از گمرک شهید رجایی بندرعباس به مقصد قرقیزستان و تاجیکستان در 5 مرداد 99، این بار محموله های ترانزیتی از این گمرک، توسط دو دستگاه کامیون تحت صحابت کارنه تیر با خروج از گمرک مرزی دوغارون و عبور از کشور افغانستان به مقصد ازبکستان ارسال شد.
وی افزود: توسعه کریدورهای ترانزیتی از مسیر افغانستان به عنوان مسیری کوتاه و کم هزینه به مقصد کشورهای آسیای میانه، با استفاده از کارنه تیر، مورد حمایت اکو, ایرو بوده و گمرک ایران با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، مصمم به توسعه آن با استفاده از کارنه تیر است.

مدیرکل ترانزیت گمرک گفت: با افتتاح آزمایشی این کریدور، به نظر می رسد افغانستان عزم جدی در توسعه ترانزیت در قلمروی خود و اتصال کشورهای آسیای میانه به آبهای جنوب از جمله بنادر خلیج فارس و دریای عمان (چابهار) را دارد.
آیتی افزود: در پی فعال کردن کریدور حمل ونقل ترکیبی هند چابهار افغانستان با استفاده از کارنه تیر، توسعه کریدورهای جدید از طریق افغانستان به مقصد کشورهای آسیای میانه، از سال 98 آغاز و با افتتاح کریدور کتای و ارسال 7 دستگاه کامیون به تاجیکستان و قرقیزستان رسماً اجرایی شد.

کریدور جدید ایران افغانستان ازبکستان می تواند به عنوان یک مسیر جدید کوتاه و کم هزینه، نقشی مؤثر در توسعه تجارت و همکاری های منطقه ای داشته باشد و منجر به افزایش صلح و امنیت پایدار در افغانستان شود.

وی تصریح کرد: اهمیت این کریدور از آنجا بیشتر می شود که ازبکستان اخیراً به درخواست اجرای پروژه تیر الکترونیکی (eTIR) جمهوری اسلامی ایران پاسخ مثبت داده است و با ایجاد زیرساختهای لازم در نرم افزار آسیکودای گمرک افغانستان، اجرای اولین کریدور الکترونیکی کارنه تیر eTIR Corridor (ایران افغانستان ازبکستان) بین 76 کشور عضو کنوانسیون تیر امکان پذیر شد.

مدیرکل ترانزیت گمرک اضافه کرد: ایران، اقتصادی ترین مسیر برای ترانزیت کالاهای کشورهای آسیای میانه (CIS) به دلیل دسترسی کوتاه به آبهای آزاد است و توسعه مسیرهای جدید از جمله کریدور ایران افغانستان ازبکستان با افزایش سرعت ارسال کالا و کاهش هزینه ها، منجر به توسعه تجارت و نهایتاً رشد اقتصادی منطقه خواهد شد، در واقع این مسیر کنار مسیر ترکمنستان به ارتقای حمل ونقل، ترانزیت و تجارت در منطقه اکو کمک می کند.
آیتی در خصوص پروژه های تیر الکترونیکی گفت: گمرک جمهوری اسلامی ایران با اجرای پروژه های تیر الکترونیک (eTIR) با کشورهای ترکیه (1394)، آذربایجان (1398) و حمل ونقل ترکیبی اسلوونی ایران (1396)، هند- چابهار افغانستان (1398) و کریدور کتای (مرداد 1399) تلاش کرده است با توسعه ابزارها و مسیرهای ترانزیتی بستر لازم برای فعالین ترانزیت را فراهم کند.

وی در خصوص نتایج اقتصادی توسعه ترانزیت اظهار داشت: توسعه ترانزیت، ضمن ایجاد درآمد و افزایش اشتغال، منجر به گسترش مناسبات منطقه ای نیز خواهد شد.
آیتی در خصوص اعضای کنوانسیون تیر و اهداف آن گفت: کنوانسیون گمرکی کارنه تیر مربوط به تضمین ترانزیت کالاست که 76 کشور از جمله اقتصادهای بزرگ دنیا؛ چین، اتحادیه اروپا، هند، روسیه و... عضو آن و تسهیل کننده عبور کالا بین کشورهای مسیر هستند.

منبع:خبرگزاری تسنیم

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>