در حالی که چین به عنوان یک ابرقدرت معدن و صادرکننده مواد معدنی بر این حوزه تسلط دارد، چندین کشور دیگر در آسیا برای جهانی شدن در صنعت معدن آماده هستند. کشورهایی که سرشار از ذخایر معدنی هستند، برای بهره برداری بیشتر از منابع طبیعی خود، بر بسیج زیرساختها و پالایش سیاست دولت متمرکز شده اند
ازبکستان
صنعت معدن در ازبکستان یکی از مهم ترین و استراتژیک ترین بخش های این کشور است. این کشور هشتمین تولید کننده بزرگ جهان در بخش طلا و هفتمین تولید کننده بزرگ اورانیوم است. استخراج اورانیوم در ازبکستان به شستشوی زیرزمینی متکی است، که می تواند از نظر زیست محیطی نسبت به روشهای سنتی معدن روباز یا زیرزمینی پایدار باشد.
ازبکستان همچنین مس، نقره، زغال سنگ، فسفات، مولیبدن، پتاسیم، تنگستن، سرب و روی را تولید می کند. این کشور دارای ذخایر زیادی از فلزات غیر آهنی، نادر و پراکنده است.
برخی از بزرگ ترین تولید کنندگان معدن در کشور شرکت های دولتی مجتمع معدنی و متالورژی در ازبکستان در نظر دارند تا در 10 سال آینده عملیات تولید طلا و مس را با سرعت بیشتری انجام دهد و به همین علت به عنوان بخشی از این طرح به دنبال ارتقاء زیرساخت های معدن هستند.
علاوه بر این، دولت ازبکستان قصد دارد سرمایه گذاری های مشترک را با شرکت های روسی و آسیایی جهت تلاش برای بهبود بخش های معدنی و صنایع معدنی کشور انجام دهد.
عربستان
بخش معدن در عربستان سعودی همچنان در حال گسترش است و فرصتی بینظیر برای شرکت های بین المللی فراهم می کند.منابع معدنی و کلیدی این کشور شامل طلا، مس، سنگ آهن و فسفات است که شرکت دولتی معدن عربستان سعودی به عنوان بزرگ ترین تولید کننده مواد معدنی در کشور و بزرگ ترین شرکت معدن و فلزات چند کالایی در منطقه خاورمیانه شناخته می شود.
در ژانویه سال 2020، دولت عربستان سعودی برنامه هایی را برای ساخت معدن به عنوان ستون سوم اقتصاد در کنار تولید نفت و صنایع پایین دست همانند پتروشیمی اعلام کرد. وزارت انرژی، صنعت و منابع معدنی به دنبال افزایش سهم معدن در تولید ناخالص داخلی از 3 میلیارد دلار به 64 میلیارد دلار تا سال 2030 است که این امر موجب ایجاد بیش از 25000 شغل جدید در این صنعت خواهد شد.
تغییرات اخیر در قوانین معدنکاری عربستان سعودی شرایطی را ایجاد کرده است که امکان دسترسی بیشتر به سرمایه گذاران خارجی را فراهم می کند. قوانین جدید شرکت ها را قادر می سازد که با معادن عربستان از طریق سرمایه گذاری مشترک با شرکت های محلی همکاری کنند.
هند
هند با وجود ذخایر معدنی غنی، سومین تولیدکننده زغال سنگ در سال 2018 شد و دومین تولیدکننده فولاد خام جهان در همان سال با تولید 106.5 میلیون تن است.این کشور همچنین از نظر ذخایر سنگ آهن در رده چهارم جهان قرار دارد و حدود 8 درصد از کل ذخایر موجود را در اختیار دارد. منابع معدنی دیگر شامل بوکسیت، زغال سنگ است.
موقعیت استراتژیک این کشور صادرات مناسب به چین، هنگ کنگ و سایر بازارهای سودآور آسیا را ممکن می کند. توسعه زیرساخت ها و تولید خودرو نیز به شکل چشمگیری بر بخش رو به رشد صنعت هند تأثیر گذاشته است.
به طور کلی، صنعت معدن هند 2.5 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد، بزرگ ترین معدنچیان منطقه شامل شرکت ملی توسعه معادن ملی، استخراج مس، سنگ فسفات، سنگ، و سنگ آهک، بنتونیت گچ، منیزیت، الماس، قلع و تنگستن، نقره و سرب روی است.
مالزی
بخش معدن در مالزی از زمان آغاز گسترش معادن قلع در دهه 1870 نقش مهمی در اقتصاد این کشور ایفا کرده است. بین سال های 2010 و 2019، سهم تولید ناخالص داخلی از معدن مالزی به طور متوسط حدود 5.8 میلیارد دلار بود. این کشور درحال حاضر جزء ده تولیدکننده برتر قلع تصفیه شده و قلع معدنی است.
در سال های اخیر، سرمایه گذاران خارجی به طور غیر مستقیم یا از طریق سرمایه گذاری مشترک استراتژیک با بنگاه های محلی به بخش معدن کمک کرده اند. چنین سرمایه گذاری ها به طور قابل توجهی بخش معدن را تقویت می کند و باعث برجسته شدن کشور مالزی به عنوان قطب معدن می شود. درحال حاضر 98 معدن سنگ آهن، 15 معدن طلا، 14 معدن قلع و هفت معدن ذغال سنگ در کشور در حال بهره برداری است.
ضمن اینکه بیشتر مشاغل معدنی و فرآوری مواد معدنی که در مالزی گنجانیده شده اند متعلق به بخش خصوصی یا بخشی از سرمایه گذاری های مشترک با شرکت های دولتی هستند.
اندونزی
اندونزی یکی دیگر از بخش های برجسته و تأسیس صنعت معدن در این قاره پهناور است که مقادیر قابل توجهی زغال سنگ، مس، طلا، قلع، بوکسیت و نیکل را تولید می کند. این کشور با 255.7 میلیون تن زغال سنگ تولید شده در سال 2016، یکی از بزرگ ترین صادرکنندگان ذغال سنگ حرارتی در جهان به حساب می آید.
ز بزرگ ترین معدن اندونزی شامل معدن زغال سنگ Bayan Resources به عنوان چهلمین شرکت بزرگ معدن در جهان است.ضمن اینکه این کشور اخیراً سرمایه گذاری های معدنی محدودی به ویژه در پروژه های فضای سبز انجام داده است.