اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

سیمان

سیمان
در تعریفی از سیمان آمده است به طور کلی به هر ماده ای که خاصیت چسبانندگی داشته باشد و بتواند مواد را به یکدیگر بچسباند، سیمان گفته می شود. چسباننده ها در صنعت ساختمان بیشتر جهت چسباندن سنگدانه ها، قطعات بزرگ تر سنگی، آجرها و … به یکدیگر به کار می روند.

طبیعتاً اولین ماده سیمانی که به استخدام بشر درآمد، گل بود که هنوز هم بقایای ساختمانهای گلی در مناطق کویری قابل مشاهده است. در طول سالیان مختلف، مواد گوناگونی به عنوان سیمان به کار رفت و امروزه چسباننده های بسیار متنوعی شامل انواع ملاتهای سیمانی، ملاتهای گچی، چسبهای پلیمری و… در دست است.

امروزه عمده ترین سیمانی که مورد استفاده قرار می گیرد، سیمان پرتلند می باشد که به طور مشروح در ادامه مورد بحث قرار می گیرد.

سیمان

تاریخچه سیمان پرتلند
یکی از مهم ترین مشکلات سیمان گلی (اولین نوع سیمان مورد استفاده در گذشته)، عدم مقاومت در برابر آب بود. این مهم بشر را بر آن داشت تا تحقیقات گوناگونی جهت دسترسی به سیمان ضد آب انجام دهد و نتیجه این تحقیقات، کشف سیمانی به نام ساروج بود.

ساروج ترکیبی است از آهک، خاکستر، ماسه، خاک رس و لویی که در مقایسه با گل در برابر رطوبت مقاوم است. در ایران باستان از ساروج برای ساختن آب انبارها، آبگیرها و سایر سازه هایی که می بایست خاصیت آب بندی می داشتند استفاده می شد. امروزه با ابداع سیمان پرتلند، مصرف ساروج تقریباً متوقف شده است.

بهترین سیمان وقتی به دست می آید که در مخلوط آن از سنگ آهک و خاک رس استفاده شود. در سال 1824، ژوزف آسپدین به این نتیجه رسید که جهت به دست آوردن سیمانی مناسب، مخلوط سنگ آهک و خاک رس باید حرارت داده شود و بالاخره در سال 1845، آیزاک جانسون سیمان پرتلند را به صورتی که امروزه شناخته می شود، به نام خود ثبت کرد.

سیمان

اجزا سیمان
امروره شیوه کلی تولید سیمان پرتلند بدین صورت است که پس از استخراج مواد اولیه (سنگ آهک و خاک رس) و آماده کردن آنها، مخلوط را تا دمای بیش از حرارت می دهند. حاصل این فرایند کلینکر است که آن را پس از سرد شدن با 3 الی 4 درصد وزنی سنگ گچ آسیاب می کنند تا پودر سیمان پرتلند به دست آید.

لازم به ذکر است نام پرتلند به جهت تشابه رنگ و کیفیت سیمان سخت شده با سنگ آهکی که در اطراف شهر پرتلند در ناحیه دُرست انگلستان وجود دارد، مورد استفاده قرار گرفته است.

سیمان

عملکرد سیمان:
چسباندن ماسه و مصالح درشت دانه به یک دیگر
پر کردن فضای بین ماسه و مصالح درشت دانه
تشکیل یک توده متراکم

سیمان


تولید سیمان پرتلند
به طور کلی تولید سیمان پرتلند مراحل مختلفی دارد لیکن پیش از ذکر آنها بیان این مطلب ضروری است که صنعت سیمان دارای دو عیب عمده زیر است:

مصرف انرژی بسیار بالا
ایجاد آلودگی محیط زیست
و محققین و صنعتگران همواره در تلاش جهت تغییر خط تولید به گونه ای هستند که این معایب تا حد امکان مرتفع گردد.

سیمان

انتخاب محل برای احداث کارخانه
انتخاب محل مناسب جهت احداث کارخانه تولید سیمان با عوامل چندی در ارتباط است که عبارتند از:

کارخانه به معادن مواد اولیه (سنگ آهک و خاک رس) نزدیک باشد.
ظرفیت معادن مواد اولیه پاسخگوی نیاز دراز مدت کارخانه باشند.
کیفیت مواد اولیه در حد قابل قبولی باشد.
کارخانه به قطبهای مصرف نزدیک باشد.

همانطور که مشاهده می شود، عوامل یک و چهار مربوط به هزینه حمل و نقل در صنعت سیمان است.از آنجا که مواد اولیه به کارخانه و سیمان تولیدی به قطبهای مصرف بسیار بالاست، محل کارخانه باید در جایی باشد که این هر دو مسافت حتی المقدور کمینه باشند.

عوامل دو و سه نیز در ارتباط با انتخاب معادن مناسب جهت قرضه کارخانه است. یک معدن مناسب باید اولاً از نظر کیفیت دارای مواد قابل قبولی باشد. ثانیاً از نظر کمیت بتواند حداقل بین 100 تا 150 سال مواد اولیه کارخانه را تأمین نماید. در غیر این صورت ممکن است ساخت کارخانه از نظر اقتصادی به صرفه نباشد. از آنجا که در ایران بیشتر سنگها آهکی به صورت رسوبی در قالب کوه هستند و در دشتهای مجاور این کوه ها معادن خاک رس موجود است. معمولاً حد فاصل این کوه ها و دشتها محل مناسبی جهت احداث کارخانه است.

سیمان

استخراج و انتقال مواد اولیه
جهت استخراج سنگ آهک معمولاً از عملیات آتش باری استفاده می شود. بدین صورت که با استفاده از مواد منفجره قسمتهای مورد نظر از کوه را منفجر می کنند و سنگ آهک را به صورت قطعات سنگی درشت به دست می آورند.

همچنین در استخراج خاک رس نیز، به دلیل سختی نسبتاً پایین معادن آن، معمولاً از لودر(بیل مکانیکی)، بیلهای مکانیکی پرقدرت و بیلهای کششی استفاده می شود. پس از استخراج مواد اولیه آنها را با استفاده از واگن، تسمه نقاله یا کامیونهای ویژه حمل مواد اولیه به کارخانه منتقل می کنند.

سیمان

انتقال سیمان به محل مصرف
سیمان پس از تولید در سیلوهای مخصوص ذخیره می شود تا از آنجا به کارگاه منتقل گردد. انتقال سیمان به دو شکل انجام می شود که عبارتنداز:

پاکتی
فله ای
در روش پاکتی، سیمان در پاکتهای استانداردی بسته بندی و راهی بازار مصرف می شود. مطابق استاندارد، کیسه ها باید در وزنهای 25 یا50 کیلوگرم و حداقل دارای سه لایه کاغذی باشند که جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت، بین دو تا از لایه ها باید غیراندود یا یکی از جنس پلاستیک باشد. بر روی پاکتهای سیمان باید علامت تجاری کارخانه، نام تولید کننده، نوع سیمان، وزن کیسه و تاریخ تولید با رنگ مخصوص به تیپ هر سیمان نوشته شده باشد.

سیمان

روش نگهداری سیمان
در روش فله ای، ماشین مخصوص حمل سیمان در زیر سیلو بارگیری کرده، بار خود را به سیلوی کرگاه منتقل می کند. هنگام تخلیه ماشین حمل سیمان، پس از اتصال لوله رابط به سیلو، با افزایش فشار و برقراری جریان هوا در لوله، ذارت سیمان همانند سیال به داخل سیلو منتقل می شوند.

سیمان

فاسد شدن سیمان
دو عامل باعث فاسد شدن سیمان می شود که عبارتند از:

جذب رطوبت از محیط
جذب از هوا
فاسد شدن سیمان در اثر رطوبت را هیدراته شدن و در اثر جذب را کربناته شدن گویند. به منظور جلوگیری از فاسد شدن سیمان در کارگاه، نکات چندی در مورد انبار کردن و استفاده از سیمان باید مدنظر قرار گیرد که به آنها اشاره می نماییم.

در صورت انتقال سیمان از کارخانه به کارگاه به صورت کیسه ای، حتماً سطح بارگیر تریلی یا برزنت با پلاستیک پوشیده شود.
هنگام تخلیه و انتقال کیسه ها از پاره شدن آنها جلوگیری شود.
کیسه های رسیده به کارگاه در انبارهای سرپوشیده نگهداری شوند یا روی آنها روکش پلاستیکی قرار گیرد.
به هیچ وجه کیسه ها روی زمین چیده نشوند. برای قرار دادن کیسه ها از سطوح چوبی که سطح آنها حداقل 20 سانتی متر از زمین فاصله دارد استفاده شود.
حداکثر تعداد 12 کیسه سیمان روی یکدیگر قرار داده شوند.
هیچ گاه بیش از مقدار مورد نیاز و پیش از زمان لازم ملات درست نشود.

نکات
در مورد اول و سوم، جذب رطوبت در اثر بارش احتمالی مد نظر بوده است.

مورد دوم مربوط به جذب رطوبت و هواست.

چهارمین مورد به جذب آب از زمین در اثر عوامل مختلف همچون جاری شدن آب در کارگاه اشاره دارد. در صورت وجود فاصله مناسب بنی سطح چوب و زمین، جریان هوا زیر کیسه ها برقرار شده، از مرطوب شدن آنها جلوگیری می کند.

عدم رعایت نکته پنجم باعث می شود سیمان در کیسه های زیرین تحت فشار قرار گیرد و در اثر جذب اندکی رطوبت کلوخه شود.

نکته ششم نیز در این رابطه است که اگر احتمالاً یکی از محموله های رسیده به کارگاه فاسد یا دارای هر ایراد دیگری باشد، بتوان آن محموله را به راحتی شناسایی و جدا کرد. آخرین مسأله به فاسد شدن سیمان و عدم کارایی ملات در اثر سپری شدن زمان گیرش آن اشاره دارد. (برای آشنایی بیشتر با زمان گیرش، می توانید آزمایش تعیین زمان گیرش سیمان را مطالعه کنید.)

سیمان


عناصر و خواص سیمان
در فرایندهای تولید و مصرف سیمان، به طور عمده در دو مرحله با تغییرات شیمیایی مواجه هستیم:

هنگامیکه مواد در دمای بیش از 1400 درجه کوره با یکدیگر فعل و انفعال شیمیایی انجام می دهند.
هنگام مخلوط شدن سیمان با آب و انجام واکنش هیدراتاسیون.

سیمان

انواع سیمان
به طور کلی سیمانهای ساختمانی به دو نوع پرتلند و غیر پرتلند تقسیم می شوند. در قدیم، قیر، گچ و آهک قسمت عمده سیمانهای غیر پرتلند را تشکیل می داد. لیکن امروزه انواع مواد پلیمری به عنوان سیمانهای غیر پرتلند مورد توجه قرار گرفته اند. مواد پلیمری دارای خواص بسیار گوناگون و مفیدی هستند. البته پاره ای مشکلات خاص خود مانند عدم مقاومت در برابر آتش، تغییر خواص در دراز مدت و از همه مهم تر قیمت بسیار بالا را هم دارند.

سیمان

انواع سیمان پرتلند بر مبنای استاندارد ایران
در استاندارد ایران که بر مبنای استاندارد ASTM تدوین شده سیمان پرتلند به پنج تیپ (نوع) تقسیم می شود که عبارتند از:

تیپ 1 سیمان پرتلند معمولی.
تیپ 2 سیمان پرتلند اصلاح شده.
تیپ 3 سیمان پرتلند زود سخت شونده.
تیپ 4 سیمان پرتلند با حرارت کم.
تیپ 5 سیمان پرتلند ضد سولفات.
تجهیزات لازم برای تولید هر پنج نوع سیمان فوق و خط تولید آنها مشابه است و عمده اختلاف در مقدار مواد اولیه و درجه حرارت کوره می باشد.

سیمان

سیمان پرتلند تیپ 1 سیمان پرتلند معمولی
همانطور که از نام سیمان پیداست، به طور معمول در کارها از این نوع سیمان استفاده می شود؛ مگر اینکه ویژگی خاصی مدنظر قرار گیرد. در استاندارد ایران سیمان تیپ 1 به سه دسته تقسیم می شود که عبارتند از: 3251، 4251، 5251. این تقسیم بندی بر مبنای مقاومت 28 روزه نمونه های سیمانی است:

حداقل مقاومت 28 روزه سیمان پرتلند معمولی 3251، 325 است.
حداقل مقاومت 28 روزه سیمان پرتلند معمولی 4251، 425 است.
حداقل مقاومت 28 روزه سیمان پرتلند معمولی 5251، 525 است.
سیمان تیپ 1
سیمان پرتلند تیپ 2 سیمان پرتلند اصلاح شده
سیمان متوسط یا اصلاح شده تیپ دوم سیمان پرتلند می باشد. این نوع سیمان در مقابل حرارت هیدراتاسیون و در برابر حمله سولفات های در حد متوسطی عمل می کند.

توجه داشته باشید مقاومت فشاری سیمان نوع دوم در مقایسه با نوع اول کمتر است چرا که سیمان تیپ دو دیرتر و کندتر از سیمان معمولی سخت و سفت می شود. سیمان اصلاح شده در هنگام گیرش، حرارت کمی را تولید می کند.

در بتن ریزی های حجیم از این نوع سیمان استفاده می شود و دلیل این امر ایجاد حرارت کمتر در هنگام گرفتن بتن می باشد و در نتیجه حجم بتن ریزی کاسته نمی شود. استفاده از این سیمان در محیط و مکان های خاکی-آبی که غلظت یون سولفات در حد متوسط می باشد و همچنین برای بتن ریزی در مناطق گرم نیز مناسب می باشد.

سیمان

سیمان پرتلند تیپ 3 سیمان پرتلند زود سخت شونده
زمان گیرش این نوع سیمان، مشابه سیمان پرتلند معمولی است. اما مقاومت اولیه آن به سرعت زیاد می شود؛ به گونه ای که در سه روز، به مقاومت هفت روزه تیپ 1 می رسد.

یادآوری می کنیم که سیمان زود سخت شونده با سیمان زودگیر تفاوت دارد. مفهوم زودگیر یعنی زمان گیرش سریع که با مفهوم کسب مقاومت سریع متفاوت است. در این نوع سیمان، کسب مقاومت سریع با آزاد شدن گرمای هیدراتاسیون زیادی همراه است و لذا نباید از این نوع سیمان در بتن ریزیهای حجیم استفاده کرد. زیرا بتن در اثر گرمای زیاد هیدراتاسیون منبسط می شود و در همان حال گیرش حاصل می کند. اما پس از سرد شدن، پدیده انقباض بتن را تحت کشش قرار می دهد و باعث ایجاد ترکهایی در آن می شود.

برای دستیابی به این نوع سیمان در مرحله تولید عمدتاً دو کار انجام می شود:

میزان C3S در سیمان را افزایش می دهند. همانطور که میدانید، وظیفه تأمین مقاومت اولیه را بر عهده دارد.
در آسیاب نهایی آن را نرمتر از سیمان پرتلند معمولی می کنند.
در صورت عدم دسترسی به این نوع سیمان می توان از سیمان پرتلند معمولی 5251 بهره جست.

امروزه مواد دیگری نیز به سیمان اضافه می کنند و سیمانهای خیلی زود سخت شونده و سوپر سخت شونده به دست می آورند. در مصرف این نوع سیمانها باید دقت داشت که دقیقاً مطابق روش ارائه شده در راهنمای آن عمل شود.

سیمان

سیمان پرتلند تیپ 4 سیمان پرتلند با حرارت کم
سیمان تیپ 4 کندگیر بوده و در هنگام حرارت کمتری تولید می کند. مقدار C3S و C3A موجود در این نوع سیمان در مقایسه با انواع دیگر سیمان، کمتر بوده و در مقابل C2S زیادتری دارد. مورد استفاده این نوع سیمان جایی است که شدت و مقدار حرارت تولید شده اهمیت دارد

در این نوع سیمان از طریق کم کردن میزان C3S و C3A، حرارت هیدراتاسیون را تا حد زیادی کاسته اند و از آن در بتن ریزیهای حجیم استفاده می کنند. البته میزان تولید این نوع سیمان در دنیا کم است و سعی می شود از سیمانهای جایگزین (همچون تیپ 5) استفاده شود.

این نوع سیمان در هوای گرم و دمای بالای 40 الی 50 درجه سانتیگراد برای تسهیل مراقبت از بتن به کار میرود. مصرف این نوع سیمان در هوای گرم باعث جلوگیری از اتصال سرد می شود؛ چراکه در بتن ریزی دیوارها (دیوار مخزن آب و یا استخر) که طول دیوار زیاد است، چون بتن ریزی لایه لایه انجام می گیرد، ممکن است فاصله زمانی حدود نیم ساعت یا بیشتر طول بکشد تا لایه بتن جدید روی بتن قبلی ریخته شود.

در اینجا مناسب است بگوییم جهت کاستن حرارت هیدراتاسیون در بتن ریزی روشهای دیگری نیز وجود دارد که عبارتند از:

پیش سردکن: در این روش به جای آب از پودر یخ استفاده می شود. همچنین سعی بر آنست که سنگدانه ها حتی المقدور خنک باشند. بدین جهت شن و ماسه را از درون تونلهای خنک کننده عبور می دهند. به موازات آنها از میزان مصرف سیمان در بتن نیز تا حد امکان می کاهند.
پس سردکن: در این روش، لوله های مسی یا گلوانیزه مناسبی را در لابلای محدوده بتن ریزی قرار می دهند و هنگام بتن ریزی و در طول زمان عمل آوری، از میان آنها آب یا هوای سرد عبور می دهند. این لوله ها در بتن مدفون شده، در آن باقی می ماند.

سیمان

سیمان پرتلند تیپ 5 سیمان پرتلند ضد سولفات
در این نوع سیمان که با هدف استفاده در جاهایی که در معرض حملات سولفاتی است ساخته می شود درصد C3A به حداکثر 5% محدود شده است. از آنجا که حرارت هیدارتاسیون این نوع سیمان بسیار کمتر از حرارت هیدراتاسیون سیمان پرتلند معمولی است، می توان از آن در بتن ریزیهای حجیم استفاده کرد.

تذکر این نکته ضروری است که سرعت کسب مقاومت این نوع سیمان کمتر از تیپ 1 است؛ به طوری که در 28 روز، حدود 91% مقاومت 28 روزه سیمان تیپ 1 را به دست می آورد. لذا در برخی آیین نامه ها مقاومت 42 روزه این نوع سیمان به جای مقاومت 28 روزه آن لحاظ می شود.

سیمان

بحثی پیرامون حمله سولفاتها
تا مدتها پس از به کارگیری سیمان پرتلند معمولی در بتن، در برخی مناطق بتن کم کم سفید شده، پودر می شد و می ریخت. این معنا توسط یک مهندس سوئدی به نام شلتون کشف شد.

شلتون نشان داد در مناطقی که مواد سولفاتی وجود دارد، سولفاتها پس از نفوذ به درون بتن با C3A ترکیب شده، ماده ای به نام اترنژیت یا اترینگات به وجود می آورند. این ماده جدید در اثر جذب آب متورم و باعث ایجاد ترک در بتن می شود که به این روند، حمله سولفاتها گویند.

برمبنای این کشف، کاهش میزان C3A در سیمان و تولید سیمانهایی چون سیمان پرتلند تیپ 5 به عنوان راه حل مقابله با حمله سولفاتها ارائه شد. در روند حمله سولفاتها، نکته مهم آنست که تخریب بتن در اثر پدیده شیمیایی ترکیب سولفات نیست؛ بلکه به علت پدیده فیزیکی انبساط اترنژیت در اثر جذب آب است.

از طرفی دیده می شد که استفاده از سیمان ضد سولفات(تیپ 5) در مناطقی نظیر حاشیه خلیج فارس که مواد سولفاتی به وفور وجود دارد بر خلاف انتظار جوابگو نبوده، بتن تخریب می شود که نمونه این پدیده درتیرهای برق مشهود بود.

سیمان


نکته در مورد استفاده از سیمان پرتلند تیپ 5
با بررسی های دقیق تر مشخص شد این تخریب در اثر حمله کلریدهاست نه سولفاتها؛ بدین شرح که با کاهش میزان C3A، در کنار افزایش مقاومت در برابر سولفاتها، نفوذپذیری نیز زیاد می شود و کلریدها راحت تر به داخل بتن راه می یابند.

کلریدها به میلگرد حمله می کنند و در آنها خوردگی به وجود می آورند که در نهایت منجر به تخریب بتن می شود و از آنجا که در مناطق حاشیه خلیج فارس کلریدها نیز به میزان زیاد در محیط وجود دارند، این مشکل ظهور می کرد.

جهت رفع این معضل، پیشنهاد شد در این مناطق از سیمانهایی استفاده شود که درصد C3A در آنها از 8% کمتر باشد؛ ولی کمتر از 5% نشود گه هم در برابر سولفاتها مقاومت کند و هم قابلیت نفوذ زیادی نداشته باشد. به طور کلی چنین نیست که هر جا مسأله وجود سولفاتها در محیط مطرح باشد، از سیمان تیپ 5 استفاده شود

سیمان

سیمان پرتلند پوزولانی
پزولانها مواد سیلیسی یا سیلیس آلومیناتی هستند که خود قابلیت چسبندگی ندارند؛ اما به صورت پودر در کنار رطوبت با آهک ترکیب می شوند و ترکیبات سیلیکات کلسیم به وجود می آورند که خاصیت چسبندگی دارند. در تهیه سیمانهای پرتلند پزولانی، درصد مشخصی از مواد پزولانی را به سیمان پرتلند می افزایند و با سیمان حاصل، خواص جدیدی را تأمین می کنند.

یکی از مهم ترین خواص این سیمانها مقاومتشان در برابر حمله سولفاتها می باشد. پودر سیمان پرتلند در مجاورت آب، ژل سیمان را به وجود می آورد.

حرارت هیدراتاسیون پرتلند پزولانی بسیار پایینتر از سیمانهای پرتلند معمولی است و لذا در بتن ریزیهای حجیم همچون سد سازیها کاربرد دارند. اما در زمستان که خطر یخ زدگی وجود دارد نباید از آنها استفاده کرد. همچنین مقاومت آنها تا پیش از یک سال کمتر از مقاومت سیمانهای عادی می باشد و لذا از سیمانهای پرتلند پزولانی در قسمتهایی که نیاز به کسب مقاومت سریع است نمی توان استفاده کرد. مواد پزولانی به دو گونه در طبیعت یافت می شوند:

پزولانهای طبیعی، شامل خاکسترهای آتشفشانی است که از دهانه کوه های آتشفشان خارج می شود و در اطراف این کوه ها به صورت پوکه جمع می شود.
پزولانهای مصنوعی گونه دیگری از پزولانها هستند که برخلاف پزولانهای طبیعی، کاربردهای متعددی دارند. دو نوع عمده آنها عبارتنداز:
خاکستر بادی
دوده سیلیسی

سیمان

سیمان پرتلند سرباره ای
به موادی که در بالای کوره بلند ذوب آهن جمع می شوند و به عنوان ضایعات صنعت فولاد شناخته شده اند، سرباره گویند.

سرباره اگر به آهستگی سرد شود، حالت بلوری پیدا می کند که مصرف چندانی ندارد. اما اگر آن را به سرعت سرد کنیم، به صورت آمورف یا شیشه ای در می آیند که پس از پودر شدن، در صنعت سیمان کاربرد دارند. بدین منظور از جت آب سرد استفاده می شود.

هنگام آسیاب کردن سرباره باید دقت داشت از آنجا که سختی سرباره بیش از سیمان است، باید هر یک جداگانه آسیاب و در نهایت مخلوط شوند. در صورتیکه سیمان و سرباره با هم مخلوط شوند، بنا به دلایل فوق، ذرات سیمان نرمتر از سرباره ها خواهد شد.

در ترکیب شیمیایی سرباره ها، سیلیکاتها، آلومینوسیلیکاتها و کلسیم وجود دارد که مقدار آنها در سرباره کوره های مختلف، متفاوت و به جنس مواد اولیه مصرفی کوره وابسته است. در ایران استاندارد شماره 3517 مشخصات سیمانهای پرتلند سرباره ای که شباهت به سیمانهای پرتلند پزولانی دارد را بیان می کند.

سیمان سرباره ای
سیمان پرتلند سفید
رنگ سیاه سیمان ناشی از ترکیبات آهن و منگنز موجود درآنست. لذا جهت از بین بردن آن، باید ترکیبات عناصر فوق تا حد امکان محدود و کم شود (کمتر از 1%). همچنین در آسیاب سیمان به جای استفاده از گلوله های فلزی که در اثر سایش مقداری آهن وارد سیمان می کنند از گلوله های سرامیکی استفاده شود.

از طرفی ترکیبات آهن در سیمان نقش کاتالیزور را داشته، از افزایش دمای پخت جلوگیری می کنند. در صورت حذف این ترکیبات، دمای پخت تا حدود 1800 درجه بالا می رود که غیر اقتصادی است. به منظور مقابله، از کاتالیزور حرارتی کرایولیت (فلرورسدیم و آلومینیوم) استفاده می شود. کنترلهای مختلف در تولید این نوع سیمان سبب افزایش قیمت آن نسبت به سیمان پرتلند معمولی شده است.

با وجودیکه سیمان سفید فقط به دلیل مشخصه رنگ سفیدش (در نماسازی و اندود کاری) استفاده می شود، از لحاظ جنس باید کلیه خصوصیات سیمان پرتلند معمولی را دارا باشد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>