اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

انواع ورشکستگی

ورشکستگی انواع مختلفی دارد که هر نوع از آن ها اثرات و حکم های ویژه به خود را دارا است.هنگامی که یک تاجر ورشکسته می شود، تعیین این که کدام یک از انواع ورشکستگی رخ داده است، بر عهده دادگاه مربوطه می باشد.

انواع ورشکستگی

ورشکستگی عادی

نوعی از ورشکستگی است که نتیجه اتفاقات عادی، فعالیت ها و اتفاقات پیش بینی نشده می باشد و در این شرایط در فعالیت های تاجر کوتاهی و تقلبی مشاهده نشده است.لازم به ذکر است که در این نوع ورشکستگی، تاجر ورشکسته شامل هیچ وظیفه کیفری نمی شود.

ورشکستگی با تقصیر اجباری

در این شرایط قاضی دادگاه می بایست حتما تاجر را ورشکسته به تقصیر تشخیص دهد. شرایطی که دادگاه می بایست الزاما رأی ورشکستگی به تقصیر شخص تاجر را اعلام نماید، شامل موارد زیر می باشد:

  • بیشتر بودن هزینه های فردی و خانوادگی شخص تاجر در برابر درآمدهای او در زمان پیش از ورشکستگی.
  • در شرایطی که شخص تاجر هزینه های هنگفتی را صرف معامله هایی کرده که روال تجارت، دور از انتظار یا سود آن وابسته به شرایط ویژه است یا به عبارتی انجام معامله های غیر عادی با بهره ای به شکل تماما احتمالی.
  • انجام معامله هایی مانند خریدی بیش تر یا فروشی پایین تر از نرخ روز بازار و یا به دست آوردن پول به شیوه ای که به صلاح او نباشد، با هدف تاخیر در امر ورشکستگی.
  • شخص تاجر بعد از مورخه توقف از پرداخت وام ها و قرض هایی که دارد، یکی از طلب کاران را بر دیگر طلب کاران ترجیح بدهد و تنها قرض او را پرداخت نماید.

ورشکستگی با تقصیر اختیاری

در این شرایط قاضی دادگاه امکان دارد که شخص تاجر را ورشکسته به تقصیر تشخیص دهد.در حقیقت این شرایط اجباری نیست و در اختیار قاضی می باشد که با بازبینی بررسی و تحقیقاتی که انجام شده است، فرد تاجر را ورشکسته به تقصیر تشخیص بدهد یا نه

شرایط رأی ورشکستگی به تقصیر تاجر، شامل موارد زیر می باشد

  • در صورتی که به حساب فردی دیگر و بدون این که مبلغی وصول نماید، تکالیفی را برعهده گرفته باشد که با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی شخص تاجر در هنگام انجام آن تکالیف، تکالیفی بسیار سنگین و غیر عادی باشد.
  • در صورتی که شخص تاجر توان پرداخت کردن مطالبات خود را نداشته باشد و این مطلب را در مدت سه روز از مورخه ناتوانی در پرداخت کردن مطالبات خود به دادگاه مربوطه گزارش نکند و صورت حساب سرمایه و مدارک مربوط به تجارت خود را به دادگاه ارائه ننماید.
  • عدم تهیه مدارک تجاری یا اشتباه و بی نظمی در آن ها.
  • عدم اشاره به بدهی ها و مطالبات در گزارش سرمایه به شکلی دقیق.

نکته مهم و مورد توجه در این جا این است که صادر کردن رأی ورشکستگی به تقصیر در موارد بالا وابسته به آن است که شخص تاجر در فعالیت های ذکر شده هیچ تقلبی را مرتکب نشده باشد، زیرا در این شرایط می بایست حکم ورشکستگی به تقلب وی صادر گردد، نه حکم ورشکستگی به تقصیر.

ورشکستگی به تقلب

در ورشکستگی با تقلب شرایط کاملا متفاوت می باشد. در این نوع ورشکستگی، در حقیقت شخص تاجر ورشکسته نشده است، اما اقداماتی را انجام می دهد تا خود را ورشکسته و عاجز از پرداخت کردن مطالبات خود جلوه دهد.

  • در شرایطی که در موارد زیر ذکر می شود، حکم ورشکستگی به تقلب شخص تاجر اعلام می گردد.
  • در صورتی که شخص تاجر ورشکسته مدارک و اسناد خود را از بین برده باشد.
  • در صورتی که تاجر ورشکسته گوشه ای از سرمایه های خود را پنهان کرده باشد یا این که سرمایه های خود را با استفاده از تبانی و معامله های صوری نابود کرده باشد.
  • در شرایطی که شخص تاجر ورشکسته خود را به شکل تقلبی به مقداری که در واقع طلبه کار نمی باشد، طلبه کار جلوه دهد.

لازم به ذکر است که ورشکستگی به تقلب هم همانند ورشکستگی به تقصیر جرم به شمار می رود.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>